Football Talk

Πρωταθλητές Ευρώπης εναντίον πρωταθλητών Αγγλίας σε μια κόντρα προπονητών και φόντο ενάμιση δισ. λίρες!

Πρωταθλητές Ευρώπης εναντίον πρωταθλητών Αγγλίας σε μια κόντρα προπονητών και φόντο ενάμιση δισ. λίρες!

Ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια της φετινής σεζόν στην Premier League πλησιάζει, και αν κοιτάξει κανείς παρατηρητικά την παράδοση που το διέπει, αλλά και τα δεδομένα που έχουν ως στιγμής δημιουργηθεί, θα αντιληφθεί τον λόγο που ο Τόμας Τούχελ και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, το θέλουν τόσο πολύ! Ένα υπέροχο ποδοσφαιρικό δίωρο, ανάμεσα σε δύο φαβορί, που έφτασαν σε αυτό το σημείο με τον… ίδιο τρόπο.

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων του πλανήτηΤσέλσι και Μάντσεστερ ΣίτιΜάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι. Ή διαφορετικά Πεπ Γκουαρδιόλα εναντίον Τόμας Τούχελ, και το… αντίστροφο!

Ένα ματς που αναμένεται να χαρακτηριστεί από… πολύ τακτική, μεγάλο ενθουσιασμό και βεβαίως δεν θεωρείται απίθανο, να διαδραματίσει και τον δικό του ρόλο στο «ταμείο» της σεζόν, για την ανάδειξη της κορυφαίας ομάδας της Premier League.
skysports-guardiola-tuchel_5375098.jpg

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Τσέλσι, τα ντέρμπι του Λονδίνου και το «μηδέν παθητικό»

Αυτό άλλωστε αποδεικνύουν την δεδομένη χρονική στιγμή οι αριθμοί, στις πρώτες πέντε αναμετρήσεις τους. Από την μία έχουμε την Τσέλσι, η οποία σε πέντε ενενηντάλεπτα είναι αήττητη, και δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το απόλυτο, μιας και έμεινε στο 1-1 στο Άνφιλντ με 10 ποδοσφαιριστές.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό… Η ομάδα του Τόμας Τούχελ έχει επικρατήσει ως στιγμής, στα δύο ντέρμπι του Λονδίνου, δίχως να δεχθεί γκολ, και μάλιστα μακριά από το Στάμφορντ Μπριτζ, ενώ και γενικότερα, δεν έχει δεχθεί κανένα γκολ σε κανονική ροή αγώνα!

Το μοναδικό είναι το πέναλτι του Μοχάμεντ Σαλάχ σε «νεκρό χρόνο» στο Άνφιλντ, και έκτοτε… τίποτα, είτε αγωνίζεται ο εντυπωσιακός Μεντί, με 29 clean sheet σε 50 ματς, είτε ο Κέπα καλείται να διαχειριστεί μία ενδεχόμενη απουσία του, όπως συνέβη και απέναντι στην Τότεναμ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως και να έχει, η μαγιά της Τσέλσι δεν αλλοιώνεται. Τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία, κανένα γκολ σε κανονική ροή αγώνα και 2/2 ντέρμπι. Τι άλλο να ζητήσει ο Τόμας Τούχελ από το ρόστερ του; Η κορυφή της βαθμολογίας άλλωστε, αυτή την στιγμή μιλάει από μόνη της.
Manchester-City-v-Chelsea-FC---UEFA-Champions-Leag-5b9d1cba6fd58cb64faf5513b81c36dc.jpg

Η κυκλοθυμική Μάντσεστερ Σίτι και το μέτριο ξεκίνημά της

Και από την άλλη πλευρά, έχουμε την Μάντσεστερ Σίτι. Την πρωταθλήτρια Αγγλίας, η οποία έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες απόπειρές της, αλλά επί της ουσίας, αυτό που επιθυμεί διακαώς, τόσο ο κόσμος της, όσο και η διοίκησή της, είναι το Champions League.

Αυτό δηλαδή που έχασε από τους «μπλε», χάρη σε ένα γκολ του Κάι Χάβερτς, πριν από 100 περίπου ημέρες. Παρόλα αυτά, η εκκίνησή της στην τρέχουσα σεζόν δεν είναι ιδανική αλλά… κυκλοθυμικήΉττα στην πρεμιέρα από την Τότεναμ, έπειτα πέτυχε δύο «εξάρες» σε Champions League και Carabao Cup αντίστοιχα, και εν συνεχεία «λευκή» ισοπαλία στο Έτιχαντ απέναντι στην Σαουθάμπτον, μετά από τρία χρόνια.

Η δυσκολία του Πεπ να εντάξει τον Γκρίλις στο ρόστερ, εν αντιθέσει με την περίπτωση του… Λουκάκου

Μία κυκλοθυμική Μάντσεστερ Σίτι, που δεν σκοράρει με ευκολία, έχει βελτιώσει την απόδοσή της στο physical game, αλλά δεν παράγει τις ευκαιρίες που την είχαμε συνηθίσει, και δεν έχει καταφέρει να εντάξει στο απόλυτο, τον Τζακ Γκρίλις στο ρόστερ της.

Αυτή για πολλούς είναι και η μεγάλη διαφορά στην σεζόν που διάγουν ως στιγμής, ο Πεπ Γκουαρδιόλα και ο Τόμας Τούχελ. Ο πρώτος δεν έχει μπορέσει να εντάξει στο έπακρο τον Τζακ Γκρίλις στον τρόπο παιχνιδιού που επιθυμεί, μην έχοντας επίσης μπορέσει να τον συνδυάσει ακόμη επιτυχημένα με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ενώ από την άλλη ο Γερμανός, έχει φροντίσει σε τέσσερα ενενηντάλεπτα να αποδείξει επί του… γηπέδου, τον λόγο που ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς πλήρωσε 115 εκατομμύρια λίρες στην Ίντερ για τον Ρομέλου Λουκάκου!

Οι εννέα συναντήσεις των δύο προπονητών και η… έλλειψη συμβιβασμού στην ισοπαλία

Και περνάμε στην προϊστορία, ανάμεσα σε δύο ικανότατους προπονητές, που όπως και οι ομάδες τους, έτσι και μεταξύ τους, δεν συμβιβάζονται όταν συναντούν ο ένας τον άλλο, με την ισοπαλία.

Συνολικά, έχουν τεθεί αντιμέτωποι σε 9 περιπτώσεις. Οι νίκες είναι μοιρασμένες (από 4), ενώ υπάρχει μόλις μία ισοπαλία, τον Μάιο του 2016, δίχως μάλιστα να προκύψει κάποιος… πανηγυρισμός (0-0).

Αν σε όλα αυτά προστεθεί το γεγονός, πως η Τσέλσι μετρά τρεις διαδοχικές επικρατήσεις σε όλες τις διοργανώσεις επί των «γαλάζιων», και ότι η τελευταία τους ισοπαλία ανεξαρτήτου έδρας, τοποθετείται πριν από 7 χρόνια, αντιλαμβάνεται κανείς πως μιλάμε για το… απόλυτο ντέρμπι!

Τι θα προκύψει λοιπόν στην 150η τους συνάντηση σε ολόκληρη την ιστορία τους; Θα «σπάσει» το σερί του Τόμας Τούχελ ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ή ο Γερμανός θα «τριτώσει» τις νίκες του στα ντέρμπι, έπειτα από έξι μόλις αναμετρήσεις; Αναμένεται μία συγκλονιστική «μάχη», με κερδισμένους δεδομένα, όσους παρακολουθήσουν τις… δύο αποχρώσεις του μπλε να κοντραροχτυπιούνται!

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0