Football Talk

Νάπολι: Ο πλουραλισμός της στην επίθεση σταματάει στον… Κουλιμπαλί! (video)

Νάπολι: Ο πλουραλισμός της στην επίθεση σταματάει στον… Κουλιμπαλί! (video)

Εξαιρετικά έχει ξεκινήσει τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Νάπολι, η οποία διακρίνεται για τον επιθετικό πλουραλισμό της, που όμως παρουσιάζει μία ιδιαιτερότητα. Ένας μόνο ποδοσφαιριστής της έχει άλλωστε καταφέρει να βρει δίχτυα σε δύο περιπτώσεις. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, αυτός είναι ο… Καλιντού Κουλιμπαλί!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έχει εκκινήσει τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις επί ιταλικού εδάφους η Νάπολι, η οποία μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, και φιλοδοξεί να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της και απέναντι στην Σαμπντόρια, το βράδυ της Πέμπτης, μακριά από το «σπίτι» της.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης παρά ταύτα, δεν αποτελεί μόνο το γεγονός των τεσσάρων διαδοχικών νικών, το οποίο η Νάπολι δεν έχει επαναλάβει από τον Μάρτιο του 2021, και ο Λουτσιάνο Σπαλέτι από τον Φεβρουάριο του 2019, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έχει καταφέρει να φιγουράρει στην 3η θέση, έχοντας και ματς λιγότερο!

Συγκεκριμένα, οι «ατζούρι» έχουν διατηρήσει το μηδέν στο 50% των αναμετρήσεών τους, και έχουν σκοράρει σε όλες, φτάνοντας τα 10 γκολ σε τέσσερα ματς, με οκτώ διαφορετικούς σκόρερ.

Ο Ινσίνιε έχει βρει γκολ μόλις μία φορά, ο εντυπωσιακός Οσιμέν μπορεί να μετρά τρία γκολ σε όλη την σεζόν (σκόραρε και δύο με την Λέστερ στο Europa League), αλλά μόνο το ένα έχει επιτευχθεί επί ιταλικού εδάφους, με αποτέλεσμα την διαφορά να την κάνει ένας… απρόβλεπτος πρωταγωνιστής.


Το όνομα αυτού; Καλιντού Κουλιμπαλί! Ο 30άχρονος στόπερ έχει βρει δίχτυα σε δύο συνεχόμενες περιπτώσεις απέναντι σε Γιουβέντους (2-1) και Ουντινέζε αντίστοιχα (0-4), σε αμφότερες αναμετρήσεις χρησιμοποιώντας το δεξί του πόδι, και έχει ήδη ξεπεράσει σε τέσσερα ενενηντάλεπτα, τα δύο γκολ που μετρούσε αθροιστικά τα δύο τελευταία χρόνια!


Η Νάπολι είναι εντυπωσιακή, ο πλουραλισμός της και οι επιλογές που διακρίνουν το παιχνίδι της, την καθιστούν αδιαμφισβήτητα επικίνδυνη, και η Ίντερ (η μοναδική καλύτερη δηλαδή ομάδα σε παραγωγή τερμάτων με 18), έχει κάθε λόγο να ανησυχεί! Σε ένα μήνα άλλωστε (21 Νοεμβρίου) θα κληθούν να «λύσουν» τις διαφορές τους!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0