Football Talk

Άρης: Το φθινόπωρο του... ταιριάζει πολύ απέναντι στον ΠΑΟ!

Άρης: Το φθινόπωρο του... ταιριάζει πολύ απέναντι στον ΠΑΟ!

Σπουδαία ήταν η νίκη που πανηγύρισε ο Άρης επί του Παναθηναϊκού στη Θεσσαλονίκη με 1-0, με τους γηπεδούχους να επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά πως οι μεγαλύτερες επικρατήσεις τους ιστορικά επί των "πρασίνων", έχουν λάβει χώρα το φθινόπωρο του εκάστοτε έτους, με μία εξαίρεση πάντως να… ξεχωρίζει!

Σχετικά Άρθρα

Μία εντυπωσιακή παράδοση επιβεβαιώθηκε στην 3η αγωνιστική της Super League ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό, με τους Θεσσαλονικείς να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στο τρέχον πρωτάθλημα με 1-0, να ξεκολλούν από το… -5, και να πιστοποιούν με τον καλύτερο τρόπο, πως σε κάθε δεκαετία από το 1970 και έπειτα, έχουν τουλάχιστον μία σπουδαία επικράτηση επί των Πρασίνων, η οποία συμπτωματικά λαμβάνει χώρα στο «Χαριλάου» και καταλήγει σε τρίποντο των γηπεδούχων.


Πριν από την εν λόγω επικράτηση του Άρη άλλωστε, οι Θεσσαλονικείς κατόρθωσαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, με εμφατικό τρόπο, τον Σεπτέμβρη του 2019, με 4-0, διαθέτοντας μάλιστα τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ!

Παρόλα αυτά, η παράδοση του Άρη δεν περιορίζεται μόνο στον 21ο αιώνα αλλά περιλαμβάνει και άλλα τέτοιου είδους παραδείγματα, με το πιο πρόσφατο να χρονολογείται την σεζόν, 1987-88! Τελικό σκορ της αναμέτρησης ήταν το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων, στα τέλη Νοεμβρίου, με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Δημητριάδη.

Κάτι ανάλογο μάλιστα είχε γίνει και τρία χρόνια νωρίτερα, όταν ο Παναθηναϊκός αν και είχε φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, δεν μπόρεσε να φύγει με το «διπλό» από την Θεσσαλονίκη, παρά την δυναμική του, και το νταμπλ που είχε πραγματοποιήσει.

Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν με 2-1 το Νοέμβρη του 1984, ενώ εντυπωσιακό κρίνεται το γεγονός πως όπως και σήμερα, έτσι και ακριβώς πριν από 31 χρόνια (1980), οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν με 2-0, και πάλι στην 3η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, σε ένα ματς που πραγματοποιήθηκε στο Καυτατζόγλειο.

Τέλος και όσο αφορά την δεκαετία του 1970, η αλήθεια είναι πως ο Άρης είχε πετύχει ελάχιστες νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό σε επίπεδο πρωταθλήματος. Για την ακρίβεια, είχε πανηγυρίσει μόλις τέσσερις φορές κατά την διάρκεια 10 χρόνων, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις, επικράτησε στο «σπίτι» του.

Από αυτές, οι περιπτώσεις που εντάσσονται σε «φθινοπωρινές νίκες» έλαβαν χώρα το 1970-71 με 1-0 (3η αγωνιστική πάλι), και το 1976-77, οπότε ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα, αλλά ηττήθηκε στο «Χαριλάου» με 2-1!

Συνοπτικά λοιπόν, αν κοιτάξουμε τις εντός έδρας νίκες του Άρη επί του Παναθηναϊκού το φθινόπωρο, με χρονολογική σειρά, έχουμε:

  • Άρης – Παναθηναϊκός 1-0 (1970-71)
  • Άρης – Παναθηναϊκός 2-1 (1976-77)
  • Άρης – Παναθηναϊκός 2-0 (1980-81)
  • Άρης – Παναθηναϊκός 2-1 (1984-85)
  • Άρης – Παναθηναϊκός 2-1 (1987-88)
  • Άρης – Παναθηναϊκός 4-0 (2019-20)
  • Άρης – Παναθηναϊκός 1-0 (2021-22)

Αναζητώντας περισσότερα στατιστικά στοιχεία, δύναται να κάνουμε μία εξαίρεση, σε μία μεγάλη εντός έδρας επικράτηση του Άρη επί του Παναθηναϊκού με 5-3, παρά το γεγονός πως δεν έλαβε χώρα το φθινόπωρο του 1974-75! Τότε οι Θεσσαλονικείς, αν και τερμάτισαν στην  θέση, κέρδισαν την τελευταία αγωνιστική τον Παναθηναϊκό (5ος), με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να προηγούνται χάρη σε ένα γκολ του Δημήτρη Σεϊταρίδη (πατέρας του Γιούρκα), πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό της συνάντησης!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0