Football Talk

Άρης – Παναθηναϊκός 1-0: Έκανε «σεφτέ» στις νίκες με μπροστάρη τον Καμαρά (video)

Άρης – Παναθηναϊκός 1-0: Έκανε «σεφτέ» στις νίκες με μπροστάρη τον Καμαρά (video)

Με το παρθενικό τέρμα του Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο Άρης πανηγύρισε το πρώτο τρίποντο για φέτος και έβαψε «κίτρινο» το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ένας εξαιρετικά στημένος Άρης κατάφερε να αντέξει την πίεση του Παναθηναϊκού και να πάρει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ήταν ο «χρυσός» σκόρερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η οποία άφησε πίσω της την ήττα από τον Ιωνικό και ανάγκασε το «τριφύλλι» στην δεύτερη σερί γκέλα φέτος.

1ο ημιχρόνου

Ο Παναθηναϊκός, όπως και στο ματς στα Γιάννενα επί του τοπικού ΠΑΣ, μπήκε νωθρά στην αναμέτρηση και το πλήρωσε. Από την άλλη ο Άρης, ήταν καλύτερος στην αρχή και έδειξε διάθεση για την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Έτσι, μόλις στο 10ο λεπτό, το κέρδος για τους «κίτρινους» ήταν διπλό. Η άμυνα των Πρασίνων δεν αντέδρασε καλά όταν ο Μπερτόγλιο κουβάλησε τη μπάλα από το κέντρο μέχρι την περιοχή και εκεί βρέθηκε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά για να κάνει το 1-0. Ήταν το παρθενικό τέρμα του έμπειρου φορ με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Από εκεί και πέρα, μέχρι και το 20ο λεπτό, καμία από τις δύο ομάδες δεν είχαν κάνει κάτι αξιόλογο, μέχρι που ο Παναθηναϊκός πήρε τα… πάνω του. Συγκεκριμένα, δεν σταμάτησε να απειλεί σε μεγάλο βαθμό την εστία του Κουέστα και να προσπαθεί να βρει τρόπο να ισοφαρίσει σε 1-1.

Η κύρια απειλή ήταν ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο νεαρός φορ του Παναθηναϊκού έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες σε διάστημα πέντε λεπτών για να φέρει το ματς στα ίσια, ωστόσο στη μία περίπτωση, ο Κούεστα έκανε εξαιρετική επέμβαση.

2ο ημίχρονο

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος ήταν διαφορετική. Παρότι ο Παναθηναϊκός έψαχνε την ισοφάριση, ο Άρης ήταν εκείνος που απειλούσε περισσότερο τον Σωκράτη Διούδη. Συγκεκριμένα, μέσω των στημένων, οι «κίτρινοι» ήθελαν να βρουν ένα δεύτερο γκολ όμως ο Έλληνας πορτιέρο κρατούσε το 1-0.

Ο Ιωαννίδης ήταν και πάλι εκείνος που προσπαθούσε από την γραμμή κρούσης να βρει δίχτυα αλλά ο Κουέστα είχε βρεθεί σε εξαιρετική βραδιά. Από την άλλη, ο Άρης δεν είχε δείξει κάτι αξιόλογο αλλά σε κάθε στημένη μπαλιά, έφτανε κοντά στο δεύτερο τέρμα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπάθησε μέσω των αλλαγών να ενεργοποιήσει τον Παναθηναϊκό, όμως ο τρόπος που είχε προσεγγίσει το ματς ο Άκης Μάντζιος δεν άφηνε πολλά περιθώρια. Στα τελευταία λεπτά, οι «κίτρινοι» διατήρησαν το προβάδισμα και έκανε σεφτέ στις νίκες φέτος, έπειτα από μία ισοπαλία και μία ήττα. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε και πάλι, με αποτέλεσμα να ηττηθεί για δεύτερη σερί αγωνιστική. Επίσης, ο Άρης επιβεβαίωσε πως εντός έδρας, όταν σκοράρει, δεν χάνει από τον Παναθηναϊκό την τελευταία δεκαετία.

MVP

Χουλιάν Κουέστα: Μπορεί ο Αμπουμπακάρ Καμαρά να χάρισε το τρίποντο στον Άρη, όμως τίποτα δεν θα είχε συμβεί χωρίς την συμβολή του Ισπανού πορτιέρο. Ο τερματοφύλακας του Άρη ήταν εξαιρετικός και κράτησε με τρομερό τρόπο το μηδέν στην εστία του. Συγκεκριμένα, σταμάτησε δύο φορές τον Φώτη Ιωαννίδη από «σίγουρο» γκολ.

Η φάση του αγώνα

Η κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 75ο λεπτό. Σε μία εκτέλεσε κόρνερ του Βιτάλ, ο Έλληνας επιθετικός πήρε τη κεφαλιά στην περιοχή, η μπάλα αιφνιδίασε τον Κούεστα, ο οποίος κατάφερε να την αποκρούσει με δυσκολία. Εφόσον το «τριφύλλι» ισοφάριζε σε εκείνη τη φάση, θα βλέπαμε διαφορετικό φινάλε.

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Τζέγκο, Σάσα (91' Ματίγια), Μπερτόλιο (46' Εντιαγέ), Μαντσίνι (82' Ιτούρμπε), Γκάμα (71' Ματέο Γκαρσία), Καμαρα.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Πούγγουρας (87' Λούντγκβιστ), Χουανκάρ, Αλεξανδρόπουλος (61' Μαουρίσιο), Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (61' Παλάσιος), Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης (72' Καρλίτος), Ιωαννίδης (87' Μακέντα).

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0