Football Talk

Μπάγερν Μονάχου - Ίντερ: Συμπεριφέρονται ως πρωταθλήτριες, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης δίνει τον ορισμό του «ναι μεν, αλλά»!

Μπάγερν Μονάχου - Ίντερ: Συμπεριφέρονται ως πρωταθλήτριες, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης δίνει τον ορισμό του «ναι μεν, αλλά»!
Μπάγερν ΜονάχουΊντερ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και Λιλ. Συνδετικός κρίκος μεταξύ τους; Η περσινή κατάκτηση του εκάστοτε πρωταθλήματος. Οι πρώτες φετινές αγωνιστικές, όμως, δείχνουν πως είναι εξαιρετικά πιθανό να «σπάσει» αυτός ο δεσμός, με μοναδική εξαίρεση τους Βαυαρούς, τους «νερατζούρι» και τους «ροχιμπλάνκος» με ερωτηματικό!

Σύμφωνοι. Είναι ακόμη αρχή. Σε όλα τα πρωταθλήματα έχουν παιχτεί μόλις πέντε με έξι αγωνιστικές. Ωστόσο, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το γεγονός, πως στις πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες, μόνο δύο από τις περσινές πρωταθλήτριες πραγματοποιούν πειστική εκκίνηση: η Μπάγερν Μονάχου και η Ίντερ!

Αμφότερες, παραμένουν αήττητες μετρώντας τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, γεγονός που τις φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας, εν αντιθέσει με τη Λιλ και τη Μάντσεστερ Σίτι, που απέχουν από τον καλό τους εαυτό. Η πρώτη περισσότερο και η δεύτερη λιγότερο, ενώ σε μία ξεχωριστή κατηγορία βρίσκεται η Ατλέτικο Μαδρίτης, που απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, παρά το άνευρο ξεκίνημά της.

Ο δρόμος προς την υπεράσπιση του τίτλου ήταν εξ’ αρχής -και παραμένει- μακρύς και δύσκολος, ωστόσο, δεν γίνεται να μην αποδοθούν τα εύσημα στις δύο ομάδες που ξεκίνησαν τη σεζόν, από εκεί που την άφησαν!

ipiccy_image_3_1.jpg

Μπάγερν Μονάχου: Στον δρόμο για την 10η σερί «σαλατιέρα»! 

Η πρώτη θέση δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη. Οι Βαυαροί έχουν εγκαθιδρύσει την κυριαρχία του στο γερμανικό ποδόσφαιρο, αφού έχουν κατακτήσει την Bundesliga εννέα σερί φορές τα τελευταία δέκα χρόνια! Ωστόσο, η αλλαγή προπονητή το φετινό καλοκαίρι αναμενόταν να επιφέρει κάποια αναταραχή. Κι όμως, δεν!

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν λειτουργεί σαν το κομμάτι του παζλ που έλειπε. Με τις ποδοσφαιρικές αξίες της Μπάγερν να παραμένουν αναλλοίωτες, προσθέτει τα στοιχεία που παρουσίασε στη Λειψία και ως λογικό και επόμενο, η ομάδα έχει συγκεντρώσει 13 βαθμούς σε πέντε αναμετρήσεις! Ίδια συγκομιδή έχει και η Βόλφσμπουργκ, αλλά τα 20 γκολ υπέρ, και τα μόλις τέσσερα κατά, εξασφαλίζουν την πρωτιά στη «Mia San Mia».

Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς, αν η αντίσταση των «λύκων» και το κυνήγι της Ντόρτμουντ, θα κρατήσει μέχρι τέλους ή αν οι Βαυαροί θα μείνουν χωρίς αντίπαλο εντός συνόρων, όπως συνέβη ουσιαστικά πέρυσι. Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, βέβαια, στη «Ζώνη του Λυκόφωτος», μοιάζει εξαιρετικά πιθανό!
Lewandowski receives Golden Shoe | FC Bayern

Πάντως, εμφανίσεις όπως το 3-0 μέσα στο Καμπ Νου, επί της Μπαρτσελόνα, ένα πολύ κλειστό κλαμπ ομάδων στον πλανήτη θα το έφερνε εις πέρας και η Μπάγερν Μονάχου ανήκει σε αυτό!

Ίντερ: Τα προβλήματα αναδεικνύουν νέους πρωταγωνιστές! 

Η φυγή του Αντόνιο Κόντε από τον πάγκο των «νερατζούρι», σε συνδυασμό  με τα οικονομικά προβλήματα που έσφιγγαν τον κλοιό γύρω από τον σύλλογο και έφεραν αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων παικτών, αναμενόταν να καταδικάσουν τη φετινή σεζόν της Ίντερ.

Οι 13 βαθμοί σε πέντε αναμετρήσεις, με 18 γκολ υπέρ και πέντε κατά, αναδεικνύουν το μέγεθος του λάθους! Όμως, υπάρχει εξήγηση.

Στη θέση του Κόντε εμφανίστηκε ο ικανότατος Σιμόνε Ιντζάγκι. Στη θέση του Χακίμι ο Ντένζελ Ντάμφρις, που άφησε να διαπιστευτήριά του ήδη από το φετινό EURO. Μα το σημαντικότερο όλων; Ο Έντιν Τζέκο ανταποκρίνεται -παρά τα 35 του χρόνια- σε έναν ρόλο ως αντί-Λουκάκου, μετρώντας τέσσερα γκολ σε πέντε εμφανίσεις! 
E_lprtjWEAoMuHZ.jpg

Η ποιότητα των δύο μπορεί να μην μπαίνει σε σύγκριση, αλλά όσο ο Βόσνιος φορ αποκτά χημεία με τον Λαουτάρο Μαρτίνες, η Ίντερ βρίσκει μέσα από τις μεταγραφές που έμοιαζαν με «υποκατάστατα» το καλοκαίρι, νέους πρωταγωνιστές!

Όσον αφορά το repeat; 

Θα έμοιαζε τρελό με τα προβλήματα και τις ανακατατάξεις του καλοκαιριού, αλλά με τη Γιουβέντους έντεκα βαθμούς μακριά, έστω και με παιχνίδι λιγότερο, γιατί όχι

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ο ορισμός του «ναι μεν, αλλά»! 

Νικά, μα δεν πείθει. Με αυτές τις τέσσερις λέξεις θα μπορούσε κανείς να ορίσει την έως τώρα πορεία των «ροχιμπλάνκος» στη La Liga

Σε μία χρονιά που η πλειοψηφία την περίμενε ευκολότερη από την περσινή, λόγω της προβληματικής Μπαρτσελόνα και της χωρίς μεταγραφική ενίσχυση, Ρεάλ Μαδρίτης, η περσινή πρωταθλήτρια «αγκομαχά». 
simeone-atletico_1.jpg

Οι 14 βαθμοί σε έξι αναμετρήσεις «ξεγελούν», αφού οι τέσσερις από αυτούς, διασώθηκαν στην «κόψη» του ξυραφιού με γκολ του Σουάρες (απέναντι στη Χετάφε) και του Λεμάρ (απέναντι στην Ισπανιόλ) στις καθυστερήσεις. Εν ολίγοις, καμία νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης έως τώρα δεν ήταν επιβλητική, ξεπερνώντας το ένα γκολ διαφορά από τον αντίπαλο. 

Ναι, η νίκη είναι το παν. Ναι, το μόνο που μετρά στο τέλος της ημέρας είναι οι τρεις βαθμοί, αλλά όταν συνεχίζεις να παίζεις με τη φωτιά, ειδικά απέναντι σε αντιπάλους χαμηλής δυναμικής που δεν θα έπρεπε, πορεία πρωταθλητισμού -με 32 αγωνιστικές να απομένουν- είναι δύσκολο να κάνεις. 

Δεδομένα κάποια στιγμή, θα «καείς» και η συμπολίτισσα παραμονεύει! 

Φάνης Τσοκανάς 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0