Football Talk

CARABAO CUP: Εκπληκτικός Τσιμίκας, απέναντι σε Τζόλη που έχασε πέναλτι και Γιαννούλη – ξέσπασε πάλι με εξάρα η Σίτι – αποκλεισμός «σοκ» για την Έβερτον! (video)

CARABAO CUP: Εκπληκτικός Τσιμίκας, απέναντι σε Τζόλη που έχασε πέναλτι και Γιαννούλη – ξέσπασε πάλι με εξάρα η Σίτι – αποκλεισμός «σοκ» για την Έβερτον! (video)

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε για ακόμη μία φορά ο Κώστας Τσιμίκας με την φανέλα της Λίβερπουλ, με τον Έλληνα ακραίο μπακ να προσθέτει την δεύτερη ασίστ του με τους «κόκκινους» στους αριθμούς του, εν αντιθέσει με τον Χρήστο Τζόλη που απώλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Δημήτρης Γιαννούλης. Την ίδια ώρα η Μάντσεστερ Σίτι «ξέσπασε» και πάλι, σκοράροντας για 10η φορά, 6+ γκολ επί εποχής Πεπ Γκουαρδιόλα, ενώ η Έβερτον γνώρισε την δεύτερη διαδοχική ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, και αποκλείστηκε στα πέναλτι από την ΚΠΡ!

Σε ένα εύκολο βράδυ μετέτρεψε το ταξίδι της στο Κάροου Ρόουντ η Λίβερπουλ, η οποία με τον Κώστα Τσιμίκα στην βασική της ενδεκάδα, επικράτησε με τρία γκολ της Νόριτς, η οποία παρατάχθηκε για πρώτη φορά με Τζόλη και Γιαννούλη στην σύνθεσή της!

Δύο ήταν οι στιγμές της αναμέτρησης που είχαν έντονο ελληνικό χρώμα και ξεχώρισαν παρά το άνετο 3-0 των «κόκκινων». Αρχικά το πέναλτι του Χρήστου Τζόλη που απέκρουσε ο Κέλεχερ στο κέντρο της εστίας, ένα λεπτό πριν από την λήξη του ημιχρόνου, και εν συνεχεία η φάση του 50ου λεπτού, με τον Κώστα Τσιμίκα να μοιράζει την 2η του ασίστ με την φανέλα της Λίβερπουλ.


Αποδέκτης ήταν ο Ντιβόκ Οριγκί που σκόραρε ξανά μετά από έναν χρόνο, ενώ ο Έλληνας ακραίος μπακ, δέκα λεπτά πριν την αντικατάστασή του από τον Ρόμπερτσον, κατοχύρωσε επί της ουσίας την 4η του ανάμειξη σε γκολ της ομάδας του, μετά και τα δύο κόρνερ που εκτέλεσε το απόγευμα του Σαββάτου (21/9) επί της Κρίσταλ Πάλας (3-0).


Την ίδια ώρα η Μάντσεστερ Σίτι δεν άφησε κανένα περιθώρια στους φίλους της να αναλογιστούν τι δεν πήγε καλά απέναντι στην Σαουθάμπτον στο πρωτάθλημα (0-0), και σκόραρε έξι φορές απέναντι στην Γουίκομ που προηγήθηκε στο 22’!

Το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ (6-1), είδε τον 19άχρονο Πάλμερ να βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά με την επαγγελματική ομάδα, και έφτασε τις 10 αναμετρήσεις με 6+γκολ, στο διάστημα της παρουσίας του Ισπανού προπονητή στον πάγκο!


Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, ξεχώρισε το «διπλό» της Στόουκ έναντι της Γουότφορντ με 3-1 εκτός έδρας, τα επτά γκολ της Μπρέντφορντ (τέσσερα ο 22άχρονος Φορς) απέναντι στην Όλνταμ, επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση (7-0), και ο Τζέι Ροντρίγκες που «υπέγραψε» την δεύτερη διαδοχική νίκη της Νόριτς στο Λιγκ Καπ, σκοράροντας και τα τέσσερα γκολ στο 4-1 επί της Ρότσντειλ!

Τέλος, τρία ήταν τα παιχνίδια που οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι, μιας και δεν υπάρχει παράταση σε αυτή την φάση του Λιγκ Καπ, με την ΚΠΡ να αποκλείει την Έβερτον του Ράφα Μπενίτεθ, την Σαουθάμπτον να ξεπερνά έστω και έτσι το εμπόδιο της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, και την Λιντς να προκρίνεται στην επόμενη φάση, έστω και δύσκολα, έναντι της Φούλαμ!

Συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του Carabao Cup:

    • Γουίγκαν – Σάντερλαντ 0-2 (26’ Μπρόουνχεντ, 54’ Ο’Νίεν)
    • Γουότφορντ – Στόουκ 1-3 (61’ Φλέτσερ – 25’ Πάουελ, 80’ Κλούκας, 85’ Τιμόν)
    • ΚΠΡ – Έβερτον 2-2 (8-7 πεν.), (18’,34’ Όστιν – 30’ Ντιν, 47’ Τάουνσεντ)
    • Μάντσεστερ Σίτι – Γουίκομ 6-1 (29’ Ντε Μπρόινε, 43’,83’ Μαχρέζ, 45+1’ Φόντεν, 71’ Φεράν Τόρες, 88’ Πάλμερ – 22’ Χάνλαν)
    • Μπέρνλι – Ρότσντειλ 4-1 (50’,60’,62’, 77’ Ροντρίγκες– 47’ Μπίσλεϊ)
    • Μπρέντφορντ – Όλνταμ 7-0 (3’,16,44’,60’ Φορς, 38’, 87’ Βίσσα, 43’ Ντιαρά (αυτ.)
    • Νόριτς – Λίβερπουλ 0-3 (4’, 80’ Μιναμίνο, 50’ Οριγκί)
    • Πρέστον – Τσέλτεταμ 4-1 (25’ Χιουζ, 31’ Ράφερτι, 82’ Μαγκουάιρ, 90+3 Ρίις – 56’ Βασέλ)
    • Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον 2-2, (2-4 πεν.), ( 8’ Στίβενς, 66’ Μακ Μπέρνι – 23’ Ντιαλό, 53’ Σαλισού)
    • Φούλαμ – Λιντς 0-0, (5-6 πεν)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0