Football Talk

Άρης – Παναθηναϊκός: Έχουν μάθει να μην χάνουν όταν… σκοράρουν οι «κίτρινοι»

Άρης – Παναθηναϊκός: Έχουν μάθει να μην χάνουν όταν… σκοράρουν οι «κίτρινοι»

Το πρώτο ντέρμπι της φετινής σεζόν της Superleague 1, κρύβει ένα ιδιαίτερο στατιστικό μέσα στην τελευταία δεκαετία.

Είναι από τα ζευγάρια που έχουμε δει περισσότερο να κοντράρονται εντός αγωνιστικού χώρου. Το αυριανό ματς (22/09, στις 20:30) ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό είναι το 122ο ματς στην ιστορία τους ανεξαρτήτου διοργάνωσης και έδρας, ωστόσο η τελευταία δεκαετία, συλλέγει μεγάλο ενδιαφέρον για την μεταξύ τους μάχη.

Συγκεκριμένα, αυτή θα είναι η 10η αναμέτρηση στο γήπεδο του Άρη κόντρα στο «τριφύλλι», και μία γρήγορη ματιά στα ματς που έχουν δώσει, είναι εύκολα κατανοητό πως όταν ο Άρης… σκοράρει, τότε ο Παναθηναϊκός δεν φεύγει με τρίποντο από την Θεσσαλονίκη. Ο θρίαμβος του 2019 και τα ματς που κρίθηκαν στην… λεπτομέρεια.

Άρης – Παναθηναϊκός 3-1 (04/12/2011)

Με τερματοφύλακα τον νυν πορτιέρο του Παναθηναϊκού, Σωκράτης Διούδη, ο Άρης ξεκίνησε το σερί με το εντός έδρας γκολ την τελευταία δεκαετία. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν κυρίαρχη σε αυτή την αναμέτρηση και προηγήθηκε στο 12ο λεπτό με τον Τσέζαρεκ. Στο 38ο λεπτό μείωσε ο Μπουμσόνγκ σε 1-1 αλλά το πρώτο μέρος έκλεισε με τον Άρη μπροστά στο σκορ, χάρη σε γκολ με τον Ντίκο. Ο Νέτο ολοκλήρωσε το τελικό 3-1 στο 48ο λεπτό.

Άρης – Παναθηναϊκός 1-0 (17/02/2013)

Με μεγαλύτερη δυσκολία από ότι το ματς του 2011, ο Άρης επικράτησε ξανά του Παναθηναϊκού με 1-0, αυτή τη φορά με γκολ του Νούνο Κοέλχο στο 89ο λεπτό, αφού πρώτα ο Αγκάνθο είχε νικηθεί από τον Καρνέζη σε εκτέλεση πέναλτι στο 26ο λεπτό. Ήταν από τα ματς που ξεκαθάρισαν την εικόνα του πρωταθλήματος, καθώς η αναμέτρηση έγινε στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής και ο Ολυμπιακός, είχε επικρατήσει σε εκείνη την αγωνιστική, μέσα στην Ξάνθη.

Άρης – Παναθηναϊκός 0-2 (09/11/2013)

Λίγους μήνες μετά, το «τριφύλλι» πήρε την εκδίκησή του στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ήταν το τελευταίο ματς των δύο ομάδων στην Θεσσαλονίκη, πριν τον υποβιβασμό του Άρη στις χαμηλές κατηγορίες. Με δύο γκολ του Κλωναρίδη και ένα σε κάθε ημίχρονο, οι Πράσινοι επικράτησαν εύκολα με 2-0 και έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από την συμπρωτεύουσα.

Άρης – Παναθηναϊκός 1-1 (02/12/2018)

Η επιστροφή του Άρη στα μεγάλα σαλόνια, επιβεβαίωσε πως όταν σκοράρει, δεν… χάνει εντός έδρας. Ο Γιουνές έβαλε μπροστά στο σκορ τους «κίτρινους» στο 15ο λεπτό και η νίκη έμενε στα χέρια των γηπεδούχων, μέχρι ο Χατζηγιοβάνης να ισοφαρίσει στο 93ο λεπτό και να χαρίσει τον βαθμό της ισοπαλίας στο «τριφύλλι».

Άρης – Παναθηναϊκός 4-0 (15/09/2019)

Ένας πραγματικός… διασυρμός για τον Παναθηναϊκό, όταν ο Άρης τον φιλοξένησε για την 3η αγωνιστική της σεζόν 2019/20. Ο Άρης μετέτρεψε το ντέρμπι σε έναν πραγματικό… μονόλογο και επικράτησε με 4-0 των Πρασίνων. Οι Φετφατζίδης, Βέλεθ, Ντιγκινί και Ιντέγιε πέτυχαν τα τέσσερα τέρματα των «κίτρινων». Είναι αξιοσημείωτο πως κανένας από αυτούς δεν βρίσκεται στον Άρη, δύο χρόνια μετά.

Άρης – Παναθηναϊκός 0-1 (15/07/2020)

Μετά από επτά χρόνια, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στην έδρα του Άρη, με τον Κολοβό να σημειώνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης για την 9η αγωνιστική των play off της σεζόν 2019/20. Ο Έλληνας εξτρέμ είχε πετύχει το γκολ στο 75ο λεπτό του αγώνα και ήταν από τα πιο σημαντικά στην πορεία του στο «τριφύλλι».

Άρης – Παναθηναϊκός 0-1 (17/01/2021)

Για ακόμη μία φορά, ο Παναθηναϊκός κράτησε το μηδέν στην εστία του και έφυγε με το «διπλό» από την Θεσσαλονίκη. Ο Αργύρης Καμπετσής έγινε ο «ήρωας» της αναμέτρησης, καθώς με δικό του τέρμα στο 10ο λεπτό, χάρισε τη νίκη στους Πράσινους μέσα στην έδρα του Άρη. Μάλιστα, την ασίστ είχε κάνει ο άλλοτε άσος των «κιτρίνων», Φραν Βέλεθ.

Άρης – Παναθηναϊκός 0-0 (12/05/2021)

Και φτάνουμε το τελευταίο, χρονικά, παιχνίδι των δύο ομάδων στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ήταν η 9η αγωνιστική των play off, όπως και την σεζόν 2019/20. Ο Άρης δεν σκοράρει αλλά για πρώτη φορά μέσα στην δεκαετία δεν χάνει, με το ματς να λήγει στο «λευκό» 0-0. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός έπαιζε με δέκα παίκτες από το 72ο λεπτό λόγω της αποβολής του Αχιλλέα Πούγγουρα.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0