Football Talk

Άρης – Μάντζιος: Ολημερίς το έχτιζε… το βράδυ τον γκρεμίζαν!

Άρης – Μάντζιος: Ολημερίς το έχτιζε… το βράδυ τον γκρεμίζαν!
Αποκλεισμός με το «καλημέρα» από την Αστάνα και αντίο για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Ευρώπη. Ισοπαλία στην πρεμιέρα με τον ΟΦΗ, ήττα από τον Ιωνικό στη Νίκαια, -5 στη βαθμολογία και το ποτήρι μοιάζει μισοάδειο…  

Ας πάρουμε τα πράγματα από το τέλος. Φταίει ο Μάντζιος; Πρέπει να φύγει; Τι πάει λάθος με τον Άρη;  

Οι προπονητές της κερκίδας σίγουρα ψηφίζουν καταφατικά στην απομάκρυνση του και το λάθος παίρνει τη μορφή του Έλληνα προπονητή, και λίγο του DNAπου θέλει τον Άρη να παλεύει με τον κακό του εαυτό ξανά και ξανά, και της ατυχίας ή της αστοχίας των επιθετικών του. 

Τα πρότζεκτ δεν χτίζονται σε μια μέρα και η αποχώρηση του Άκη Μάντζιου θα έμοιαζε σαν το γιοφύρι της Άρτας… ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν!  

Ας το πιάσουμε από την αρχή. Ο Θόδωρος Καρυπίδης ξεπέρασε τον εαυτό του με την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, με το ρόστερ των «κιτρινόμαυρων» να έχει 9 νέες προσθήκες (Εντιαγέ, Φαμπιάνο, Ντένις, Καμαρά, Αλί, Ιτούρμπε, Λούμορ, Μπράμπετς, Χαϊροβιτς) με αυτή του Αμπουμπακάρ Καμαρά από την Φούλαμ να ξεχωρίζει μιας και είναι η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του Άρη με 3,5 εκατομμύρια.  

Για να δέσει μια ομάδα θέλει χρόνο και η «νέα» ομάδα του Άρη δεν έχει ούτε 10 παιχνίδια στα πόδια της (μαζί με τα φιλικά της προετοιμασίας). Δεν χρειάζεται κάποια αναφορά στην Αστάνα γιατί οι Θεσσαλονικείς το πάλεψαν, οι Καζάκοι ήταν καλύτεροι, πιο έτοιμοι και η ιστορία τελειώνει εκεί. Πάμε στο αγαπημένο ελληνικό πρωτάθλημα που μετράει όλες κι όλες 2 αγωνιστικές.  

Στην πρεμιέρα ο Άρης υποδέχτηκε τον ΟΦΗ, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, είχε μετά από πολύ καιρό την στήριξη του κόσμου του και δεν κατάφερε να βρει δίχτυα ότι και να έκανε, 19 τελικές κανένα γκολ, επιθετική δυσλειτουργία για μια ακόμη φορά. Πριν περάσουμε στην 2η αγωνιστική να σημειώσουμε ότι η αναμέτρηση έγινε Δευτέρα (13/9).  

Ο αγώνας με τον Ιωνικό στη Νίκαια ενώ ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο (18/9) μεταφέρθηκε για την Παρασκευή (17/9), συνεπώς δεν υπήρχε αρκετός χρόνος να προετοιμαστεί η ομάδα. Αδιαμφισβήτητα ήταν ένα κακό παιχνίδι, οριακά εκνευριστικό, για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, μ’ ένα σύνολο ποιοτικών ποδοσφαιριστών που περιφέρονταν στον αγωνιστικό χώρο άσκοπα. Δύο ήταν οι πιθανότητες… είτε να λήξει 0-0 είτε κάποιος να βρει δίχτυα στα τελευταία λεπτά και να πάρει το τρίποντο, και αυτός που τα κατάφερε ήταν ο Ιωνικός, σε μια έδρα που θα δυσκολέψει πολλές ομάδες φέτος σαν ένας εκκολαπτόμενος ΠΑΣ Γιάννινα.  

5377716.jpg

Οι παίκτες που έχει συγκεντρώσει ο Μάντζιος δεν μπορούν να γίνουν ομάδα με συνοχή από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος και δουλειά προκειμένου να φανούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Βέβαια ο χρόνος είναι χρήμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση βαθμοί, τους οποίους ο Άρης χρειάζεται πως και πως μιας και κουβαλάει στην πλάτη του το -6 (άγνωστο το αν θα παραμείνει ή θα επιστρέψουν κάποια στιγμή οι βαθμοί).  

Ο Καρυπίδης έδειξε εμπιστοσύνη στον Μάντζιο όταν του ανέθεσε το τιμόνι της ομάδας μετά την απόλυση του Μίκαελ Ένινγκ και του δείχνει και τώρα ζητώντας του να κάνει ότι εκείνος πιστεύει για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας.  

Η «λύση» φταίει ο προπονητής τον διώχνουμε και ξεμπερδεύουμε θα έπρεπε να απαγορευτεί δια νόμου στη χώρα μας, μιας και το έχουμε εύκολο. Αν ήταν έτσι τότε οι Σόλσκιερ, Σάρι, Κλοπ, Κόντε, και στα δικά μας εδάφη ο Πέδρο Μαρτίνς, θα έπρεπε να έχουν φύγει από την πρώτη τους σεζόν γιατί δεν ήταν πετυχημένη ή γιατί στην πορεία τους υπήρξαν στιγμές που έμοιαζαν ανεπαρκείς.  

Ο Άρης θέλει χρόνο, θέλει υπομονή, θέλει χτίσιμο, θέλει στήριξη και γερό στομάχι. Ο κόσμος του έχει υποφέρει πολλά και δεν τον έχει παρατήσει παρά τις πληγές του. Σίγουρα η νίκη με Παναθηναϊκό την Τετάρτη (22/9) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μοιάζει μονόδρομος όμως είναι ένα ντέρμπι και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Μάλιστα πρόκειται για ένα παιχνίδι που για τους «πράσινους» είναι εξίσου σημαντικό μετά την ήττα στα Γιάννενα. Αν ηττηθούν μήπως να διώξουν τον Γιοβάνοβιτς;  

Ναι το ενισχυμένο ρόστερ έχει δημιουργήσει προσδοκίες στις τάξεις του Άρη και ανυπομονησία για μια πορεία σαν την περσινή (συν έναν τίτλο) όμως ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει που μπορεί να φτάσει η ομάδα του Άκη Μάντζιου.  

Ευτυχία Γιαπουτζή  

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0