Football Talk

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 0-1: Ο εκπληκτικός Πασχαλάκης χάρισε το τρίποντο στον «δικέφαλο»! (video)

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 0-1: Ο εκπληκτικός Πασχαλάκης χάρισε το τρίποντο στον «δικέφαλο»! (video)
Μια δύσκολη νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα, επικρατώντας με 1-0. Τον απόλυτο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης αποτέλεσε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος δήλωσε το «παρών» όποτε η ομάδα του το χρειάστηκε.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε από τον Αντελίνο Βιεϊρίνια ο οποίος σκόραρε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο «δικέφαλος» στο 21’, όμως ο πιο καθοριστικός παίκτης ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε να πατάει καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όντας πιο κινητικός, με την καλύτερή του ευκαιρία να σημειώνεται στο 2ο λεπτό. Συγκεκριμένα ο Μιτρίτσα εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει. Το ριμπάουντ πήρε ο Μουργκ, η μπάλα όμως κόντραρε και εν τέλει κατέληξε σε κόρνερ.

Ο Αστέρας με τη σειρά του μπόρεσε να γίνει απειλητικός στο 12’ έπειτα από τη λάθος απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα, η οποία κατέληξε εν τέλει στα πόδια του Κανελλόπουλου. Εκείνος επιχείρησε το σουτ αλλά δεν είχε αποτέλεσμα, αφού ήταν άστοχο.

Στη συνέχεια οι Αρκάδες έφτασαν ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο γκολ. Στο 21’ ο Κανελλόπουλος γέμισε μέσα στην περιοχή για τον Σίτο, εκείνος επιχείρησε την κεφαλιά, αλλά από κοντινή απόσταση εν τέλει αστόχησε.

Το γκολ όμως τελικά κατάφερε να βρει ο ΠΑΟΚ λίγα λεπτά αργότερα! Στο 24ο λεπτό ο Μπίσεσβαρ έπεσε μέσα στην περιοχή έπειτα από μαρκάρισμα του Βαλιέντε, ο διαιτητής εξέτασε τη φάση στο VAR και καταλόγισε πέναλτι υπέρ του «δικεφάλου». Ο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση και εύστοχα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Αστέρας απείλησε για ακόμη μία φορά, από στατική φάση. Στο 44’ ο Άλβαρες με απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή θέλησε να βρει δίχτυα, όμως ο Πασχαλάκης έδωσε το «παρών» και έδιωξε τον κίνδυνο από την εστία του.

Γενικότερα στο πρώτο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ναι μεν είχε τις λιγότερες ευκαιρίες, αλλά ήταν πιο αποτελεσματικός και επικίνδυνος από τον αντίπαλο με αποτέλεσμα να φτάνει και στο γκολ.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Αστέρας μπόρεσε να πατήσει πιο καλά στα πόδια του. Τόσο στο 60’ όσο και στο 61’ ο Πασχαλάκης χρειάστηκε να βάλει ακόμη μία φορά το… χεράκι του προκειμένου να σώσει τον ΠΑΟΚ. Στην πρώτη περίπτωση ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε την εκτέλεση του κόρνερ από τον Άλβαρες, ενώ στη δεύτερη έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μπαράλες.

Στο 86’ ο Αστέρας προσπάθησε σημείωσε νέα σημαντική ευκαιρία! Συγκεκριμένα ο Ρεγκίς έβγαλε τη γλυκιά σέντρα για τον Μπαράλες κι εκείνος με κεφαλιά προσπάθησε να βρει εστία. Η μπάλα όμως τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη και στη συνέχεια ο ίδιος την μπλόκαρε.

Λίγο πριν από τη λήξη της αναμέτρησης (90’+1) οι γηπεδούχοι είχαν μια τελευταία ευκαιρία να κάνουν το 1-1. Ο Πασχαλάκης δεν έδιωξε αρχικά καλά την μπάλα, αλλά στην προβολή του Κρέσπι έβαλε το σώμα του και έσωσε την ομάδα του από βέβαια παραβίαση.

Ο MVP

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση, αποκρούοντας όλες τις επικίνδυνες φάσεις και ήταν ουσιαστικά ο παίκτης που έδωσε στην ομάδα του το πολυπόθητο αυτό τρίποντο.

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Μπαράλες στο 86’. Οι Αρκάδες έφτασαν μια ανάσα πριν από την ισοφάριση, όμως το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αλέξανδρου Πασχαλάκη δεν έκανε τη χάρη στον Αργεντινό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα (66’ Γκαρθία), Άλβαρεζ (81’ Τασουλής), Καστάνο, Ατιένθα,  Βαλιέντε, Κανελλόπουλος (66’ Σανταφέ), Ρεγκίς, Σίτο (66’ Γκόμες), Πασκουάλ, Καπίγια (81’ Μπενίτο), Μπαράλες

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (52’ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (72’ Εσίτι), Κούρτιτς, Μουργκ (79’ Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (78’ Αουγκούστο), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι (78’ Άκπομ)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0