Football Talk

Τότεναμ – Τσέλσι: Κυρίαρχοι στο Λονδίνο οι «μπλε», έφτασαν με φανταστική εμφάνιση στο 3-0, με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο! (video)

Τότεναμ – Τσέλσι: Κυρίαρχοι στο Λονδίνο οι «μπλε», έφτασαν με φανταστική εμφάνιση στο 3-0, με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο! (video)

Μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην Τότεναμ κατάφερε να πανηγυρίσει η Τσέλσι, η οποία μετά το «διπλό» στο Βόρειο Λονδίνο επί της Άρσεναλ, επικράτησε με 3-0 κόντρα στο σύνολο του Νούνο Εσπιρίτο, ισοβαθμώντας πλέον στην κορυφή με την Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Την κυριαρχία της επί των ημερών του Τόμας Τούχελ τόσο στο Λονδίνο, όσο και στο ευρύτερο «Νησί», επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά η Τσέλσι, η οποία μετά τη νίκη της στο Έμιρεϊτς επί της Άρσεναλ, επικράτησε και απέναντι στην Τότεναμ με χαρακτηριστική ευκολία (3-0), χάρη στα γκολ των Τιάγκο Σίλβα, Ενγκολό Καντέ και  Αντόνιο Ρίντιγκερ, όλα στο δεύτερο ημίχρονο!

Μία ακόμη νίκη με την ίδια συνταγή πανηγύρισε επί της ουσίας η Τσέλσι! Εξαιρετική ανασταλτικά, απειλήθηκε πραγματικά σε ελάχιστες περιπτώσεις, οι οποίες ξεκινούσαν και τελείωναν από τα πόδια του Σον που επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα, ενώ ο Λο Σέλσο βρέθηκε κοντά στο γκολ πριν από την λήξη του ημιχρόνου, αλλά αστόχησε από κοντά!

Κάτι ανάλογο συνέβη άλλωστε σε δύο περιπτώσεις και με τον Ρομέλου Λουκάκου. Το 0-0 του πρώτου μέρους κρίθηκε δίκαιο, ο Τούχελ οδήγησε το ματς σε έναν ρυθμό που αρέσκεται να υιοθετεί η ομάδα του, και ο επόμενος στόχος της ήταν το πολυπόθητο γκολ.

Παραδόξως, αυτό επετεύχθη από τον Τιάγκο Σίλβα. Μία στημένη φάση στο 49ο λεπτό ήταν αρκετή, οι «μπλε» προηγήθηκαν, και ο Βραζιλιάνος έγινε αυτομάτως ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει για τη νυν ομάδα του, σε ολόκληρη την ιστορία της, μετά τον Ντιντιέ Ντρογκμπά.


Το σοκ ήταν μεγάλο, η Τσέλσι προηγήθηκε σε «νεκρό χρόνο» και τα γκολ της «διπλασιάστηκαν» οκτώ λεπτά αργότερα (57'), όταν ο Ενγκολό Καντέ εκμεταλλεύτηκε την δεύτερη φετινή ασίστ του Κόβασιτς, και εκτέλεσε, με την μπάλα να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα.


Έπειτα αυτό, που απέμενε ήταν να βγάλει για ακόμη μία φορά στο γήπεδο, τις ανασταλτικές της αρετές, αναζητώντας απλώς την στιγμή της, δίχως όμως να την… επιζητά!

Ο Ρίντιγκερ πρόσθεσε το «κερασάκι» στην τούρτα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (90'+2'), το 3-0 ήταν γεγονός και η Τσέλσι περίμενε απλώς το τελευταίο σφύριγμα για να πανηγυρίσει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της απέναντι στην Τότεναμ!

Ο Τόμας Τούχελ έμοιαζε ευτυχισμένος, το σύνολο του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο ολοκλήρωσε το ενενηντάλεπτο με δύο τελικές εντός εστίας, και οι «μπλε» πανηγύρισαν την τέταρτη νίκη τους στην επικράτηση σε πέντε ματς, έχοντας παράλληλα δεχθεί μόλις ένα γκολ, από το σημείο του πέναλτι, απέναντι στην Λίβερπουλ!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0