Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός: Νέο σερί για τους Γιαννιώτες ή νέο… restart για τους Πράσινους;

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός: Νέο σερί για τους Γιαννιώτες ή νέο… restart για τους Πράσινους;

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατέχει ένα εντυπωσιακό σερί 3 νικών επί του Παναθηναϊκού σε ισάριθμα ματς, με τους «πράσινους» να έχουν στο μέρος τους τη μεταξύ τους ιστορία. Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης του Σαββάτου (18/9) θα είναι καθοριστικό αν θα συνεχιστεί το σημαντικό στατιστικό ή αν το «τριφύλλι» θα δηλώσει το «παρών» στη φετινή Super League.

Η μοναδική σουπερλιγκάτη αναμέτρηση του Σαββάτου (18/9) είναι το ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός, ένα ζευγάρι που τα τελευταία δύο χρόνια… έχουμε βαρεθεί να το βλέπουμε! Οι δύο ομάδες την περασμένη αλλά και την προηγούμενη από αυτή σεζόν συναντήθηκαν συνολικά 6 φορές, με τις τέσσερις από αυτές να είναι στο Κύπελλο, ενώ κάπου εδώ πρέπει να σημειωθεί πως ο σύλλογος των Ιωαννίνων ανέβηκε μόλις την περσινή σεζόν ξανά στην πρώτη κατηγορία.

Απόψε θα δώσουν την 59η μεταξύ τους αναμέτρηση και 30η στους «Ζωσιμάδες». Το γήπεδο των Ιωαννίνων φέρεται να αποπνέει μια αύρα ισορροπίας καθώς αμφότερες ομάδες μετρούν από 11 νίκες, ενώ οι ισοπαλίες ανέρχονται στις 7.

ʕЅˋϠ2020-2021 / ЁϠ- ЁӠÉḾ͉ (֙ԏÑVɁ: ȁ́ӇӠć̏ЏՋϓ / EUROKINISSI)

Από πλευράς ΠΑΣ οι Γιαννιώτες κατεβαίνουν στην αναμέτρηση έχοντας στις πλάτες τους ένα πολύ σημαντικό προσωπικό ρεκόρ απέναντι στους «πράσινους»: είναι αήττητοι στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!

Συγκεκριμένα η ομάδα της Ηπείρου πέρσι πέταξε εκτός Κυπέλλου στην προημιτελική φάση τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας 2-1 τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, ενώ η τριπλέτα των σερί επιτυχιών ολοκληρώθηκε με τη νίκη στην 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος στην έδρα τους με 1-0 (6/3/21).

Βέβαια η παράδοση είναι καθαρά υπέρ του Παναθηναϊκού. Το «τριφύλλι» έχει συνολικά 35 νίκες – έναντι των 14 του ΠΑΣ – έχοντας σκοράρει 103 φορές! Πρώτος σκόρερ στη μεταξύ τους ιστορία είναι ο Μάρκους Μπεργκ με 6 γκολ, ενώ για τον ΠΑΣ είναι ο Πέδρο Κόντε με 3 – ο οποίος επέστρεψε φέτος για την τρίτη του θητεία στα Γιάννενα.

Οι δύο ομάδες ρίχνονται στην αναμέτρηση με την ψυχολογία στα ύψη, αφού η φετινή Super League δεν θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει με καλύτερο τρόπο για εκείνες. Από την μία ο Παναθηναϊκός «σκόρπισε» σε τέσσερα κομμάτια τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τα νέα μεταγραφικά του αποκτήματα να κάνουν τη διαφορά, ενώ ο ΠΑΣ απέδρασε με εντυπωσιακό «διπλό» από την Τούμπα χάρης σε γκολ του Κόντε λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα.

Το μόνο που μένει πλέον να φανεί είναι αν οι γηπεδούχοι θα πανηγυρίσουν μια νέα μεγάλη νίκη, ή οι φιλοξενούμενοι θα βάλουν γερές βάσεις για ένα νέο… restart στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0