Football Talk

Champions League: Επικό ματς στο Άνφιλντ με ανατροπή στην ανατροπή και… 3-2 η Λίβερπουλ τη Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης και Πόρτο στο απόλυτο μηδέν! (video)

Champions League: Επικό ματς στο Άνφιλντ με ανατροπή στην ανατροπή και… 3-2 η Λίβερπουλ τη Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης και Πόρτο στο απόλυτο μηδέν! (video)

Τι ματσάρα έγινε στο Άνφιλντ; Σε μία αναμέτρηση με συνεχείς διακυμάνσεις του σκορ, η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-2 της Μίλαν, την ίδια ώρα που στο έτερο ματς του δευτέρου ομίλου στη Μαδρίτη, Ατλέτικο και Πόρτο έμειναν στο απόλυτο μηδέν τόσο από πλευράς θεάματος, όσο και αποτελέσματος!

Σε μία αναμέτρηση αντάξια του «θορύβου» που προκάλεσε η συνάντηση τους μετά από τον τελικό του Champions League στην Αθήνα πριν 14 χρόνια, Λίβερπουλ και Μίλαν απέδωσαν εξαιρετικό θέαμα, που συνδυάστηκε με πέντε γκολ, ανατροπές επί ανατροπών και είχε τελική νικήτρια την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ με σκορ 3-2!

Από μοιραίος στο πρώτο ημίχρονο, έγινε «λυτρωτής» στο δεύτερο ο Σαλάχ που ισοφάρισε, ενώ ο μεγάλος αρχηγός, Τζόρνταν Χέντερσον, με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του!

Στο έτερο ματς του δευτέρου ομίλου, Ατλέτικο Μαδρίτης και Πόρτο δεν κατάφεραν να «ξεκολλήσουν» από το μηδέν, στην επιστροφή του Αντουάν Γκριεζμάν στην έδρα των «ροχιμπλάνκος» μετά από δύο χρόνια!

Η Λίβερπουλ πραγματοποίησε ένα ονειρεμένο ξεκίνημα στο παιχνίδι, αφού ο Φικάγιο Τομόρι στάθηκε άτυχος στο 9ο λεπτό! Ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ πάτησε περιοχή, επιχείρησε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Άγγλο σέντερ μπακ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μάικ Μενιάν, γράφοντας το 1-0!


Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ θα μπορούσε να είχε αποκτήσει «αέρα» δύο τερμάτων, αν ο Μοχάμεντ Σαλάχ είχε ευστοχήσει στο πέναλτι του 14ου λεπτού! Αντ’ αυτού, ο Γάλλος γκολκίπερ των «ροσονέρι» απέκρουσε την εκτέλεσή του και έβαλε «στοπ» σε ένα σερί 16 εύστοχων χτυπημάτων που κρατούσε τέσσερα χρόνια, διατηρώντας το 1-0!


Οι Άγγλοι συνέχισαν να έχουν τα «ηνία» του αγώνα και να χάνουν ευκαιρίες, με τον απαράβατο κανόνα του ποδοσφαίρου να τους τιμωρεί! Στο 42ο λεπτό, ο Άντε Ρέμπιτς βρέθηκε σε θέση βολής, μετά από εξαιρετική ανάπτυξη της Μίλαν και έφερε το ματς στα ίσια, στην πρώτη της ουσιαστικά καλή ευκαιρία!


Πριν προλάβουν να «καταλαγιάσουν» οι πανηγυρισμοί για την ισοφάριση και να συνέλθει η Λίβερπουλ από το «σοκ», η αρμάδα του Στέφανο Πιόλι βρήκε και δεύτερο γκολ, ολοκληρώνοντας την ανατροπή προτού λήξει το πρώτο ημίχρονο! Μέσω μίας φοβερής αντεπίθεσης, στην οποία συμμετείχε και πάλι ο Κροάτης, η μπάλα στρώθηκε στον Μπραχίμ Ντίας, ο οποίος έδωσε προβάδισμα στη Μίλαν ένα λεπτό πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο!


Στο δεύτερο μέρος, ο Μοχάμεντ Σαλάχ διόρθωσε με το «καλημέρα» το χαμένο του πέναλτι στο 14ο λεπτό! Ο Ντιβόκ Οριγκί από συνήθης εκτελεστής έγινε δημιουργός στο 49’ και με ένα υπέροχο σκάψιμο της μπάλας, μοίρασε μία πανέξυπνη ασίστ στον Αιγύπτιο επιθετικό, που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-2!


Η Λίβερπουλ δεν έλεγε να ανακόψει την ορμή της και στο 69ο λεπτό, με τον μεγάλο της αρχηγό, Τζόρνταν Χέντερσον, πήρε ξανά «κεφάλι» στο σκορ, ολοκληρώνοντας μία ανατροπή επί της… ανατροπής! Ο Άγγλος χαφ με ένα άπιαστο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στη γωνιά του Μενιάν, γράφοντας το 3-2, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης!


Στην έτερη αναμέτρηση της βραδιάς, η Ατλέτικο Μαδρίτης με την Πόρτο έφεραν μία «λευκή» ισοπαλία, σε ένα παιχνίδι που οι συγκινήσεις έλειψαν και θα ξεχαστεί -πιθανότατα- σύντομα!

Η σημαντικότερη ευκαιρία του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 68ο λεπτό, όταν το σουτ του Άνχελ Κορέα, αποκρούστηκε από τον Ντιόγκο Κόστα, ενώ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπεμπά αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα!

Χαρακτηριστικό της έλλειψης «δράσης» στο ματς ήταν πως οι Πορτογάλοι το ολοκλήρωσαν χωρίς να έχουν σουτ εντός στόχου, έναντι των δύο που είχαν οι «ροχιμπλάνκος»!

  


Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής:

Λίβερπουλ- Μίλαν 3-2 (9' αυτ. Τομόρι, 49' Σαλάχ, 69' Χέντερσον - 42' Ρέμπιτς, 44' Ντίας)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Πόρτο 0-0 (κόκκινη κάρτα Μπεμπά)

 

Βαθμολογία 2ου ομίλου (αγώνες, βαθμοί, γκολ)
1. Λίβερπουλ   1   3   (3-2)
2. Ατλέτικο Μαδρίτης   1   1   (0-0)
3. Πόρτο   1   1   (0-0)
4. Μίλαν   1   0   (2-3)

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής (28/09):

Μίλαν – Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Πόρτο – Λίβερπουλ (22:00)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0