Football Talk

Νάπολι: Νέο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προτείνει ο Ντε Λαουρέντις, κατακρίνοντας το Champions και Europa League!

Νάπολι: Νέο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προτείνει ο Ντε Λαουρέντις, κατακρίνοντας το Champions και Europa League!

Μία νέα διοργάνωση, η οποία δεν θα θυμίζει σε… τίποτα το Champions League και το Europa League προτείνει ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος είναι δυσαρεστημένος με τον τρόπο λειτουργίας των δύο διοργανώσεων, και θα επιθυμούσε την δημιουργία μιας τρίτης, με αξία 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος της Νάπολι Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις προτείνει ένα νέο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «αξίας 10 δισεκατομμυρίων ευρώ», αλλά η πρόκριση θα βασίζεται στην αξία, σε αντίθεση με τη Super League. «Το σύστημα δεν λειτουργεί πλέον, χρειαζόμαστε ένα πιο σύγχρονο και προσοδοφόρο τουρνουά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας των Ιταλών, ο οποίος εμφανίστηκε δυσαρεστημένος για την δυσκολία που συναντούν οι ομάδες, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μία εκ των δύο υπαρχουσών διοργανώσεων, πριν από την αναμέτρηση της ομάδας του απέναντι στην Λέστερ, δήλωσε στην Daily Mail:

«Το σύστημα δεν λειτουργεί πια. Το Champions και το Europa League δεν δημιουργούν επαρκή έσοδα για τους συλλόγους για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή τους σε αυτό.

Για να είσαι ανταγωνιστικός, χρειάζεσαι περισσότερους παίκτες κορυφαίας κατηγορίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα, και το χρηματικό έπαθλο από τους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς δεν το δικαιολογεί αυτό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σύλλογοι πρέπει να μιλούν μεταξύ τους για να καταλήξουν σε ένα πιο σύγχρονο και προσοδοφόρο τουρνουά για όλους σε αυτό».

Ο Ντε Λαουρέντις αναφέρθηκε και  στη Serie A, στην οποία επιθυμεί να μειώσει το πρωτάθλημα από 20 συλλόγους σε 18, δημιουργώντας περισσότερες «κενές» ημερομηνίες για μια διαφορετική προσέγγιση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

«Πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των αγώνων μειώνοντας το μέγεθος των κορυφαίων κατηγοριών σε όλη την Ευρώπη. Επίσης, δημιουργούμε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με δημοκρατικό σύστημα εισόδου, με βάση το τι επιτυγχάνουν οι ομάδες στις εγχώριες διοργανώσεις τους».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0