Football Talk

Ο Ιωνικός των... πρωταθλητών: Οι πέντε ποδοσφαιριστές του ρόστερ που έχουν κατακτήσει την Superleague 1

Ο Ιωνικός των... πρωταθλητών: Οι πέντε ποδοσφαιριστές του ρόστερ που έχουν κατακτήσει την Superleague 1

Ο Ιωνικός επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια έπειτα από 14 χρόνια και το ρόστερ αποτελείται από… πρωταθλητές!

Όλα είναι έτοιμα για την πρώτη σέντρα της Superleague 1 για τη νέα σεζόν και ο Ιωνικός θα βρίσκεται ξανά στα μεγάλα σαλόνια, έπειτα από 14 χρόνια απουσίας. Όπως όλες οι ομάδες, έτσι και εκείνος, ενισχύθηκε αρκετά στη μεταγραφική περίοδο από έμπειρους ποδοσφαιριστές ώστε να διασφαλίσει την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία.

Ωστόσο, το φετινό ρόστερ των Νικαιωτών, αποτελείται από… πρωταθλητές. Συγκεκριμένα, υπάρχουν πέντε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα σε προηγούμενες ομάδες του. Με οδηγό την εμπειρία τους, ο Ιωνικός ψάχνει την παραμονή του στα μεγάλα σαλόνια.

Λευτέρης Ματσούκας

Η μοναδική περίπτωση που δεν αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι. Ο Λευτέρης Ματσούκας ανήκει στον Ιωνικό από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν μεταγράφηκε ως ελεύθερος από την Ντιναμό Βράνιε. Ο 31χρονος εξτρέμ ήταν από τους πρωταγωνιστές της περσινής πορείας, καθώς μέτρησε δύο γκολ και τρεις ασίστ σε 24 ματς. Ο Έλληνας άσος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ολυμπιακό, με τον οποίο πανηγύρισε το πρωτάθλημα, το 2007/08 αλλά και το κύπελλο Ελλάδος.

3308440.jpg

Λευτέρης Χουτετσιώτης

Ακόμα ένα «παιδί» του Ολυμπιακού. Ο Λευτέρης Χουτετσιώτης υπηρέτησε τα «ερυθρόλευκα» για πέντε χρόνια, δίχως να πάρει ποτέ την ευκαιρία που περίμενε. Έτσι, αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννενα το 2019 και φέτος θα παίζει με τον Ιωνικό. Το 2015 έκανε την αρχή στους τίτλους με το κύπελλο Ελλάδας ενώ ένα χρόνο μετά, κατέκτησε και το πρωτάθλημα της χώρας με τον Ολυμπιακό.

3807488.jpg

Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας

Βασικό μέλος για την επιστροφή του ΠΑΟΚ στην κορυφή της Ελλάδας έπειτα από 34 χρόνια και, μάλιστα, ως αήττητος. Ο Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας, μετά από μία μεγάλη πορεία σε Μπέτις, Σουόνσι και Εσπανιόλ, έφτασε στη χώρα μας το 2016, για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Έμεινε για τρία ολόκληρα χρόνια, κατακτώντας ισάριθμα κύπελλα Ελλάδας αλλά και το πρωτάθλημα. Παράλληλα, είχε ως απολογισμό τέσσερα γκολ σε 91 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

canas.jpg

Αλαιξίς Ρομαό

Ένας από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του φετινού πρωταθλήματος. Ο Αλαιξίς Ρομάο μπορεί να έχει πατήσει τα 37 χρόνια ζωής, όμως δείχνει πως έχει ακόμα αποθέματα να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Αποκτήθηκε το 2016 από τον Ολυμπιακό, ως ελεύθερος από την Μαρσέιγ και με μεγάλη εμπειρία στο γαλλικό πρωτάθλημα. Μέσα σε αυτή τη διετία, ο Ρομαό κατέκτησε ένα πρωτάθλημα το 2016/17 και έπαιξε σε 60 αγώνες.

4126190.jpg

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι

Όπως και ο Κάνιας, έτσι και ο Νμίτρο Τσιγκρίνσκι ήταν από τους πρωταγωνιστές στην επιστροφή της ΑΕΚ στους τίτλους. Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός στόπερ ήταν βασικότατο μέλος της ομάδας του 2017/18, όταν η Ένωση κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 24 χρονιά. Με θητεία σε Μπαρτσελόνα, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Ντνίπρο, αποκτήθηκε το 2016 και έμεινε για συνολικά τέσσερα χρόνια μέχρι να μείνει ελεύθερος. Στις αποσκευές του, στον δρόμο για την Νίκαια, έχει 126 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με πέντε γκολ.

4363533.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0