Football Talk

Κόσοβο – Ελλάδα 1-1: Σοκ στο 92’ για την Εθνική που αδίκησε τον εαυτό της – τελικός πλέον με την Σουηδία! (video)

Κόσοβο – Ελλάδα 1-1: Σοκ στο 92’ για την Εθνική που αδίκησε τον εαυτό της – τελικός πλέον με την Σουηδία! (video)

Ενώ όλα έδειχναν πως η Εθνική Ελλάδος θα πάρει το πολυπόθητο τρίποντο, μετά από μία διετία απέναντι στο Κόσοβο, εντούτοις ο στόχος της χώρας μας δεν στέφθηκε με επιτυχία. Το γκολ του Τάσου Δουβίκα δεν αποδείχθηκε αρκετό, και η ισοφάριση στο 92ο λεπτό (1-1) από τον Μουρίκι «πλήγωσε» τους διεθνείς μας, που καλούνται να πάρουν τη νίκη απέναντι στην Σουηδία, την Τετάρτη (8/9)

Η Ελλάδα έπαιζε με τη φωτιά για ένα ημίχρονο στο Κόσοβο και το πλήρωσε στο 92’, δύο λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Ο Μουρίκι ισοφάρισε σε 1-1 και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που είχε προηγηθεί με τον Δουβίκα, «πέταξε» δύο βαθμούς στην τρίτη αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Σουηδία, σε έναν «πρόωρο τελικό» με φόντο τη διατήρηση του… ονείρου για τη συμμετοχή στο Μουντιάλ!

Η Εθνική μας ομάδα ήταν ιδιαίτερα πειστική ανασταλτικά, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, και σκόραρε σε «νεκρό» χρόνο με τον Τάσο Δουβίκα, ύστερα από την 4η ασίστ (δεύτερη συνεχόμενη) του Τάσου Μπακασέτα, με το εθνόσημο.


Το 1-0 στην ανάπαυλα ήταν γεγονός, και η ομάδα του Φαν’τ Σχιπ φάνταζε ως το φαβορί, αναλογικά με τις μηδενικές επικίνδυνες καταστάσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο από το Κόσοβο. Έτσι και έγινε

Η εξέλιξη του δεύτερου μέρους άλλωστε δεν διέφερε σε σημαντικό βαθμό. Η Ελλάδα αμύνθηκε εξαιρετικά, και επί της ουσίας απειλήθηκε μόνο από μία στημένη φάση στο 66ο λεπτό, ενώ απώλεσε και την μεγαλύτερη ευκαιρία του δεύτερου μέρους, στο 58ο λεπτό, όταν οι Μπουχαλάκης και Τσιμίκας δεν συνεννοήθηκαν σωστά, και η Ελλάδα δεν προέβη σε τελική προσπάθεια.


Ωστόσο στα εναπομείναντα λεπτά, η Εθνική μας διατήρησε πιο εύκολα από ό,τι και η ίδια θα περίμενε τη νίκη, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να μην κάνει καμία απόκρουση σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο και το Κόσοβο να επιχειρεί να γίνει απειλητικό μόνο από στημένες φάσεις.

Και όμως… Ενώ όλα έδειχναν πως η Εθνική Ελλάδος θα καταφέρει να πάρει τη νίκη στο Κόσοβο και να πανηγυρίσει το πρώτο της «διπλό» μετά από μία τετραετία, σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, ένας εκ των πιο ποιοτικών ποδοσφαιριστών του Κοσόβου, ο Μουρίκι, κατάφερε, έστω και με μεγάλη δόση τύχης να της… κάνει την ζημιά.


Η τριάδα της Εθνικής στην άμυνα δεν λειτούργησε καλά για πρώτη φορά, και ο Κοσοβάρος ισοφάρισε σε 1-1, καθιστώντας το επικείμενο ματς απέναντι στην Σουηδία την Τετάρτη (8/9) «τελικό», προκειμένου η Εθνική να «ξεκολλήσει» από την τέταρτη θέση και να μπορέσει να αναρριχηθεί βαθμολογικά!

5η αγωνιστική – Αποτελέσματα:

Κόσοβο – Ελλάδα 1-1 (92’ Μουρίκι 45’ Δουβίκας)

Ισπανία – Γεωργία 4-0 (14’ Γκαγιά, 25’ Σολέρ, 41’ Τόρες, 60’ Σαράμπια)

Βαθμολογία:

1. Ισπανία 5 10 (11-5)

2. Σουηδία 3 9 (6-1)

3. Κόσοβο 4 4 (3-7)

4. Ελλάδα 3 3 (3-3)

5. Γεωργία 5 1 (2-9)

Επόμενη αγωνιστική (6η- 8 Σεπτεμβρίου):

Ελλάδα – Σουηδία (21:45)

Κόσοβο – Ισπανία (21:45)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0