Football Talk

Ισπανία: Πρώτη ήττα σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 28 χρόνια! (video)

Ισπανία: Πρώτη ήττα σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 28 χρόνια! (video)

Ένα αναπάντεχο αποτέλεσμα έκανε την εμφάνισή του στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και μάλιστα στον όμιλο που συμμετέχει η Εθνική μας ομάδα, με την Ισπανία να ηττάται με 2-1 από την Σουηδία, και να βιώνει κάτι τέτοιο, για πρώτη φορά μετά από το 1993!

Σχετικά Άρθρα

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο συνέχισε τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Ισπανία, μετά την ολοκλήρωση του EURO και τον αποκλεισμό στα πέναλτι από την Ιταλία, με την «Φούριας Ρόχας» να ηττάται από την Σουηδία με 2-1, στον δεύτερο όμιλο των Προκριματικών του Μουντιάλ, «σπάζοντας» μία δική της παράδοση που διατηρούνταν καθ’ όλη την διάρκεια του 21ου αιώνα.

Συγκεκριμένα, η τελευταία ήττα της Ισπανίας σε ανάλογη περίπτωση, είχε λάβει χώρα στην προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994, στο οποίο εν τέλει κατάφερε να πάρει μέρος, και να αποκλειστεί και πάλι από την Ιταλία, τον Ιούλιο του 1994 με 2-1.

Η ήττα που είχε γνωρίσει όμως ήρθε τον Μάρτιο της προηγούμενης χρονιάς, όπου ταξίδεψε στο Πάρκεν Παρκ, και ηττήθηκε με 1-0, χάρη σε ένα από τα 21 γκολ που πέτυχε ο Φλέμινγκ Πόβλσεν με την φανέλα της χώρας του.

Έκτοτε μεσολάβησαν 66 παιχνίδια (52 νίκες και 14 ισοπαλίες), έως ότου το βράδυ του 1993 να επαναληφθεί, με τον προπονητή της, Λουίς Ενρίκε να συνδέει αμφότερες περιπτώσεις, αφού τότε βρισκόταν στην αποστολή της ομάδας, και τώρα είναι αυτός που την καθοδηγεί!

Συμπωματικά, η επόμενη συνάντηση των δύο ομάδων, έλαβε χώρα στην Σεβίλλη, με τους γηπεδούχους να παίρνουν την ρεβάνς με 1-0, έχοντας τον Λουίς Ενρίκε στην βασική ενδεκάδα, ενώ φέτος, έξι ημέρες νωρίτερα (11 Νοεμβρίου) η «Φούριας Ρόχας» θα ταξιδέψει στην Ελλάδα, για να αντιμετωπίσει την Εθνική μας!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0