Football Talk

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, 9ος όμιλος: Επιβλητική νίκη για τους Άγγλους στην Πούσκας Αρένα, υπερασπίστηκαν τις έδρες τους Πολωνία και Ανδόρρα!

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, 9ος όμιλος: Επιβλητική νίκη για τους Άγγλους στην Πούσκας Αρένα, υπερασπίστηκαν τις έδρες τους Πολωνία και Ανδόρρα!

Μία ιδιαίτερα σημαντική επικράτηση για την ψυχολογία τους πέτυχαν οι Άγγλοι στην Πούσκας Αρένα, από όπου και έφυγαν ως νικητές με 4-0, χάρη στα γκολ τεσσάρων διαφορετικών σκόρερ, που συνέχισαν, εκεί από όπου σταμάτησαν στο EURO. Πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ (4-1) κέρδισε η Πολωνία την Αλβανία , κανένα πρόβλημα για την Ανδόρρα απέναντι στο «αδύναμο» Σαν Μαρίνο (2-0).

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ως σύνολο, επιβεβαίωσε η Αγγλία στην Πούσκας Αρένα απέναντι στην Ουγγαρία, με τους φιλοξενούμενους να δυσκολεύονται για 45 λεπτά, στην πρώτη τους εμφάνιση μετά τον χαμένο τελικό του Wembley, αλλά να βρίσκουν την λύση, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Ραχίμ Στέρλινγκ και Χάρι Κέιν.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος πέτυχε στο 55ο λεπτό το 1-0, ύστερα από ωραία ανάπτυξη των Άγγλων, με κοντινό πλασέ, και βρήκε δίχτυα μετά από έναν χρόνο σε εκτός έδρας αναμέτρηση της χώρας του, ενώ οκτώ λεπτά μετά ο Χάρι Κέιν, έδειξε πως οι εμφανίσεις του με τα «Τρία Λιοντάρια» αποτελούν πάντα μία καλή ευκαιρία για αυτόν, προκειμένου να… ξεφεύγει από τα δεδομένα της Premier League!

Το εκπληκτικό δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο της Αγγλίας επιβεβαίωσε ο Χάρι Μαγκουάιρ στο 82ο λεπτό με κεφαλιά (5ο του γκολ με την χώρα του), και ο Ντέκλαν Ράις, που βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά μετά το Νοέμβριο με το εθνόσημο!

Την ίδια ώρα, στην αναμέτρηση της Πολωνίας απέναντι στην Αλβανία, στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που σκόραρε το 13ο του γκολ στα τελευταία 11 ματς, με την Μπάγερν Μονάχου και την εθνική του ομάδα, και παρά την ισοφάριση που δέχθηκαν άμεσα από τον Σικαλέσι, η ομάδα του Σόουζα, αποδείχθηκε καλύτερη και κέρδισε για πρώτη φορά μετά από έξι αναμετρήσεις (4-1).

Τέλος, η Ανδόρρα επιβλήθηκε εύκολα του Σαν Μαρίνο, χάρη στα δύο γκολ του Βέιλς στο πρώτο μέρος, και άφησε τους φιλοξενούμενους δίχως γκολ σε τέσσερα παιχνίδια προκριματικών!


4η Αγωνιστική - Αποτελέσματα

Ανδόρρα – Σαν Μαρίνο 2-0 (18’,24’ Βέιλς)

Ουγγαρία – Αγγλία 0-4 (55΄ Στέρλινγκ, 63’ Κέιν, 69’ Μαγκουάιρ, 87 Ράις)

Πολωνία – Αλβανία 4-1 (12’ Λεβαντόφσκι, 44’ Μπούκσα, 54' Κρικόβιακ, 89' Λινέτι – 25’ Σικαλέσι)


Βαθμολογία

1.  Αγγλία 4 12 (13-1)

2.  Πολωνία 4 7 (11-6)

3.  Ουγγαρία 4 7 (10-8)

4.  Αλβανία 4 6 (4-6)

5.  Ανδόρρα 4 3 (3-8)

6.  Σαν Μαρίνο 4 0 (0-12)

Επόμενη αγωνιστική (5η – 5 Σεπτεμβρίου):

Αλβανία – Ουγγαρία (19:00)

Αγγλία – Ανδόρρα  (19:00)

Σαν Μαρίνο – Πολωνία (21:45)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0