Football Talk

Το ταμείο των μεταγραφικών κινήσεων στην Αγγλία! (part 2)

Το ταμείο των μεταγραφικών κινήσεων στην Αγγλία! (part 2)

Σε ένα εξαιρετικό μεταγραφικό παζάρι, δεν ξεχώρισαν μόνο οι κινήσεις ενίσχυσης του Big 6, αλλά και τα deal που κατόρθωσαν να φέρουν εις πέρας οι υπόλοιπες ομάδες, με αρκετές εξ’ αυτών να πραγματοποιούν ρεκόρ!

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να απέκτησε τον πρώην αρχηγό της Άστον Βίλα, Τζακ Γκρίλις, και η Τσέλσι να έφερε τον Ρομέλου Λουκάκου στην Premier League μετά από μία επταετία, αλλά οι κινήσεις των ομάδων μικρότερου μεγέθους, απέδειξαν πως η υγιής κατάσταση που επικρατεί στο αγγλικό ποδόσφαιρο, μόνο αμελητέα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Μετά λοιπόν από την ανάλυση των προσθαφαιρέσεων των πρώτων δέκα ομάδων της Premier League, ας δούμε και τις μεταγραφές-ρεκόρ των υπολοίπων, με τον Χρήστο Τζόλη σαφώς να περιλαμβάνεται σε αυτές:

Σαουθάμπτον: Πρόκειται για μία από τις λίγες ομάδες της Premier League, που μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, μοιάζει περισσότερο αποδυναμωμένη, παρά ενισχυμένη. Και αυτό διότι έχασε τους βασικούς Μπέρτραντ, Ντάνι Ινγκς, Γιανίκ Βέστεργκααρντ και Μάριο Λεμινά, και στην θέση τους ήρθαν οι Άρμστρονγκ, Περόντ, Λιάνκο και Λιβραμέντο.

Η επιστροφή του Τίο Γουόλκοτ επίσης πέρασε ολίγον τι αδιάφορη, και πλέον η Σαουθάμπτον καλείται να πορευτεί με το υπάρχον υλικό, έχοντας πάντως ξεκινήσει στη νέα σεζόν με έναν βαθμό σε τρεις αναμετρήσεις.

Άστον Βίλα: Όπως είναι λογικό, η αποχώρηση του Τζακ Γκρίλις, μετά από μία δεκαετία, μονοπώλησε το ενδιαφέρον στις μεταγραφικές συζητήσεις των φίλων της ομάδας, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Παρόλα αυτά τα 100 εκατομμύρια λίρες που εισέπραξε από την Μάντσεστερ Σίτι επενδύθηκαν, με τις προσθήκες των Μπέιλι, Εμιλιάνο Μπουεντία, Ντάνι Ίνγκς, Άσλεϊ Γιανγκ και Άλεξ Τουανζέμπε, να κρίνονται ποιοτικές, και να συμβάλλουν τα μέγιστα στους τρεις βαθμούς που συγκέντρωσαν οι Βίλανς, πριν από την διακοπή του πρωταθλήματος.

bf08b2c8d7e254e137ee8395a5de6cb1Y29udGVudHNlYXJjaGFwaSwxNjI5NjQ3MDMw-2.61871254_1.jpg

Κρίσταλ Πάλας: Τίποτα το ιδιαίτερο, από μία ομάδα που συνήθως ούτε χάνει, αλλά ούτε βγαίνει και ευνοημένη από το μεταγραφικό παζάρι. Ο Βίλφριντ Ζαχά για ακόμη μία χρονιά βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου αλλά παρέμεινε, ο Έζε το ίδιο, και πλέον με την ίδια «συνταγή» ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς καλείται να συνυπάρξει με τους Γκουεχί, Άντερσεν, Ολίσε και Κάραγκερ.

Σημαντικότερη ημέρα για την ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά ήταν η τελευταία, καθώς κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του Έντουαρντ από την Σέλτικ, δίχως όμως να μπορέσει να έρθει σε συμφωνία και με την Άρσεναλ, για τον δανεισμό του Έντι Ενκετία, ο οποίος αποτελούσε και τον διακαή πόθο του πρώην ποδοσφαιριστή των «κανονιέρηδων».

Νιούκαστλ: Έχει ξεκινήσει παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, κάτι το οποίο τα τελευταία χρόνια δεν συνηθίζει, δίχως όμως να το συνδυάζει με τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Στην πρεμιέρα και ενώ ήταν πολύ καλή, ηττήθηκε με 4-2 από την Γουέστ Χαμ, ενώ στην δεύτερη αναμέτρηση στην έδρα της, ούσα κυνική, δεν μπόρεσε να διατηρήσει το πολυπόθητο 2-1, και έμεινε να αναρωτιέται για τον τρόπο με τον οποίο ο αρχηγός της Σαουθάμπτον, Γούορντ Πράους, μπόρεσε να ισοφαρίσει.

Η απώλεια των βαθμών, όπως ήταν αναμενόμενο, έβαλε σε σκέψεις τους ιθύνοντες της ομάδας, που απέκτησαν με κανονική μεταγραφή τον Τζο Γουίλοκ, με τον Άντι Κάρολ να αποχωρεί, και τους Μούτου και Άτσου επίσης να αποτελούν άμεσα παρελθόν.
WEBSITE_-_2021-05-17T111000.613_1.jpg

Μπράιτον: Μία ομάδα που λειτουργεί εξαιρετικά σε όλους τους τομείς και απέδειξε και στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο, πως η συνέπειά της την καθιστά εκ των φαβορί για την παραμονή στην κατηγορία, αναλογικά με τους συλλόγους που έχουν αντίστοιχους στόχους.

Διατήρησε τον κορμό της, πήρε 50 εκατομμύρια λίρες από την μεταγραφή του Μπεν Γουάιτ στην Άρσεναλ, ανανέωσε την συνεργασία της με τον έμπειρο Ντάνι Γουέλμπεκ, και αφού προσάρμοσε στο ρόστερ της με επιτυχία τον Μακ Άλιστερ, δεν δίστασε να κάνει την υπέρβαση με τον Άλεξ Κουκουρέγια της Χετάφε, έναντι 18 εκατομμυρίων λιρών.

Αποτέλεσμα; Δύο νίκες, και μία ήττα από την Έβερτον, φιγουράροντας στην 7η θέση και αποδίδοντας εξαιρετικά!

aCaCOeWkeoVL_aCaCOeWkeoVL_Z66D936QKaml_original_1440x960_1.jpg

Γουλβς: Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού κρίνεται είτε επιτυχημένη, είτε όχι, ανάλογα με τους στόχους που έχουν οριοθετήσει οι «λύκοι». Διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ της, πρόσθεσε στην φαρέτρα της τους Τρινκάο, Ζοσέ Σα, Νούρι και Μοσκέρα, ανανέωσε την συνεργασία της με τον αρχηγό της, Κόαντι, και δεν έδειξε να «πληγώνεται» ιδιαίτερα από την φυγή του Ρούι Πατρίτσιο για την Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Εντούτοις, ψάχνει ακόμη τα πατήματά της, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό. Η φυγή του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο την έχει επηρεάσει, ενώ ο ερχομός του Ντάνιελ Λάζε, μπορεί να έχει συνδυαστεί με τρεις διαδοχικές ήττες , που όμως έχουν θετικό πρόσημο αναλογικά με την εικόνα της. Μία νίκη στην τέταρτη αγωνιστική απέναντι στην Γουότφορντ, θα μπορούσε να την βοηθήσει ψυχολογικά.

1fb10825fb303c10ebc56ae58cd40601_1.jpg

Γουότφορντ: Αποτελεί παρελθόν το σήμα κατατεθέν της. Ο βασικότερος λόγος που αρκετοί χάρηκαν όταν πληροφορήθηκαν για την επιστροφή της πρώην ομάδας του Μάρκο Σίλβα στην Premier League. Ο Τρόι Ντίνι δεν βρίσκεται πλέον στις τάξεις της μετά από 11 χρόνια και μία ιδιαίτερη μεταβατική περίοδος έχει ξεκινήσει, δίχως την ηγετική φυσιογνωμία του αρχηγού της στα αποδυτήρια.

Απέκτησε τον Σισοκό από την Τότεναμ, και κατά βάση απώλεσε τον Τσαλομπάχ, που έχει διακριθεί ήδη στην Τσέλσι, εκθέτοντας την πρώην ομάδα του που τον παραχώρησε ως ελεύθερο.

Μπέρνλι: Μία καλοδουλεμένη μηχανή που με κάποιο τρόπο βρίσκει πάντα μία νίκη ώστε να αναρριχηθεί τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά, και να πιστέψει πως με την ίδια «συνταγή» μπορεί να επιτευχθεί η παραμονή της.

Έτσι και έγινε. Ο Σον Ντάις παρέμεινε, η Μπέρνλι πήρε τον πρώτο της βαθμό επί της Λιντς, και προέβη σε μία μεταγραφή ρεκόρ για τα δικό της δεδομένα, αποκτώντας τον Κορνέ από την Λυών έναντι 15 εκατομμυρίων λιρών! Θα μπορέσει να «σώσει» και πάλι την παρτίδα;

NINTCHDBPICT000674304858-2_1.jpg

Νόριτς: Μπορεί να βρίσκεται προς το τέλος της λίστας, εξαιτίας της ανόδου της, μετά από έναν χρόνο στην Premier League, όμως η συμπάθεια του ελληνικού κοινού προς τη Νόριτς είναι προφανείς για ευνόητους λόγους…

Τα «καναρίνια» απέκτησαν τον Χρήστο Τζόλη με ποσό-ρεκόρ (11 εκατομμύρια λίρες), έκαναν δικό τους με κανονική μεταγραφή τον Δημήτρη Γιαννούλη, διατήρησαν στο ρόστερ τους τον Μπεν Γκίμπσον και τους απαραίτητους Πούκι και Κάντγουελ, πουλώντας παράλληλα πανάκριβα τον Εμιλιάνο Μπουεντία στην Άστον Βίλα.

Ο Ντάνιελ Φάρκε παρέμεινε στο τιμόνι, αλλά οι διαφορές ανάμεσα σε Premier League και Championship, έχουν γίνει άμεσα ορατές. Η «ελληνική παροικία» στη Νόριτς, με την υπογραφή της σκάουτερ Μαριέλας Νησωτάκης, δεν έχει ανταπεξέλθει ακόμη στα δεδομένα της μεγάλης κατηγορίας, και αποτελεί μαζί με την Άρσεναλ και την Γουλβς, τις τρεις ομάδες που έχουν μηδενική συγκομιδή!

0_Steve-Cook.jpg

Μπρέντφορντ: Επέστρεψε μετά από 74 χρόνια στην Premier League. Κέρδισε την Άρσεναλ μετά από 77 χρόνια, και οδηγήθηκε ως αήττητη στην διακοπή, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ σε 270 αγωνιστικά λεπτά. Διατήρησε τον Τόνεϊ, που έχει σκοράρει και στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς από την «πρωτάρα» Μπρέντφορντ; Οι μεταγραφές της ταυτίστηκαν με τις πωλήσεις της (5), ο Τόμας Φρανκ παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία, και αν όλο αυτό το παραμύθι καταλήξει σε παραμονή, το Brentford Community Stadium θα είναι σα να… κατέκτησε το πρωτάθλημα!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0