Football Talk

Λίβερπουλ-Τσέλσι 1-1: Δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την υπεραριθμία τους οι «κόκκινοι» (video)

Λίβερπουλ-Τσέλσι 1-1: Δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την υπεραριθμία τους οι «κόκκινοι» (video)

Η Λίβερπουλ υποδέχτηκε την Τσέλσι στο Άνφιλντ το απόγευμα του Σαββάτου (28/8), οι «μπλε» προηγήθηκαν, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Η αποβολή τους Ρις Τζέιμς επηρέασε το ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά όχι… το σκορ.

H Λίβερπουλ υποδέχτηκε την Τσέλσι για την τρίτη αγωνιστική της Premier League και το πρώτο της «ντέρμπι» για την φετινή σεζόν, μέσα στο κατάμεστο και ηλιόλουστο Άνφιλντ. Ο Κώστας Τσιμίκας δεν βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα, καθώς ο Γιούργκεν Κλοπ εμπιστεύτηκε την εμπειρία του Άντι Ρόμπερτσον.
Οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο έδωσαν εξαιρετικό ρυθμό στο παιχνίδι, αλλά η κόκκινη κάρτα του Ρις Τζέιμς, άλλαξε το αγωνιστικό πλάνο της Τσέλσι δεύτερο μέρος. Η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω, παρόλο που πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα που… πολιορκούσε τον αντίπαλο της.

Το πρώτο σουτ της αναμέτρησης ήρθε για την Λίβερπουλ, με τον Χάρβεϊ Έλιοτ, να απειλεί για πρώτη φορά τον Μεντί στο 4’ της αναμέτρησης, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 10’ ο Αλεξάντερ Άρνολντ με μια εξαιρετική μεγάλη μπαλιά, έψαξε τον Τζόρνταν Χέντερσον, τον οποίο έβγαλε υπό πολύ καλές προϋποθέσεις για γκολ, αλλά ο αρχηγών των «κόκκινων» έκανε ένα απογοητευτικό τελείωμα.

Το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά απέκτησε ρυθμό και οι δύο ομάδες ήταν πάνω-κάτω στο τερέν.

Στο 22’ λεπτό η Τσέλσι πήρε προβάδισμα στην αναμέτρηση (1-0) από το πρώτο κερδισμένο κόρνερ για του Λονδρέζους. Την εκτέλεση του κόρνερ ανέλαβε ο Ρις Τζέιμς και έβαλε μια μπαλιά την οποία εκμεταλλεύτηκε απόλυτα ο Χάβερτς, έπιασε εκπληκτική κεφαλιά, που κρέμασε τον Άλισον Μπέκερ, χωρίς να έχει τρόπο αντίδρασης.

Μετά το γκολ, η Λίβερπουλ επηρεάστηκε και ο ρυθμός, για λίγο, έπεσε. Στο 35ο λεπτό, ο Λουκάκου έπαιξε εξαιρετικά με την πλάτη, αφήνοντας εκτός φάσης τον Μάτιπ, στη συνέχεια, μοίρασε για τον Χάβερτς που επιχείρησε ένα πολύ καλό σουτ, καταλήγοντας για λίγο άουτ.

Ο Μπόμπι Φιρμίνο αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο νιώθοντας κάποιες ενοχλήσεις και ο Ντιόγο Ζότα πέρασε στην θέση του λίγο πριν το ημίχρονο.

Στο 45+1’ η Λίβερπουλ κέρδισε ένα κόρνερ, στο οποίο ο Μάτιπ έσωσε την μπάλα από το να βγει εκτός γηπέδου, με την μπάλα να καταλήγει στον Ντιόγο Ζότα και το Σαντιό Μανέ, ο οποίος σούταρε και ο Ρις Τζέιμς χρησιμοποιώντας αντικανονικά το χέρι του, πάνω στη γραμμή. Η κόκκινη κάρτα και  το πέναλτι, ήταν οι αποφάσεις του διαιτητή, με τους Λονδρέζους να γίνονται έξαλλοι.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση, με το κλίμα να είναι τεταμένο. Τοποθέτησε την μπάλα στην λευκή βούλα και σκόραρε. Ο Μεντί μετά το γκολ κλώτσησε την μπάλα που πήγε να μαζέψει ο Χέντερσον και δέχτηκε την κίτρινη κάρτα.

Το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ήταν 1-1 και οι δύο ομάδες όδευσαν προς τα αποδυτήρια με τον εκνευρισμό να υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

Ο Σαλάχ στο 51’ μοίρασε με εξαιρετικό τρόπο την μπάλα στον Ντιόγο Ζότα ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει. Ένα λεπτό αργότερα, ο Φαν Ντάικ βρήκε ελεύθερο πεδίο στην αντίπαλη εστία και αποφάσισε να σουτάρει, αλλά ο Μεντί απέκρουσε.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης επιχείρησε ένα σουτ έξω από την αντίπαλη περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Η Λίβερπουλ τα επόμενα λεπτά έψαχνε απεγνωσμένα ένα γκολ, με τον Φαμπίνιο και τον Ρόμπερτσον να «πυροβολούν» τον Μεντί, αλλά ο Σενεγαλέζος είχε απάντηση σε όλα.

Η Τσέλσι, έχοντας μείνει με 10 παίκτες, κλείστηκε στα μετόπισθεν, με την Λίβερπουλ να πιέζει πολύ ψηλά στο γήπεδο. Ο ρυθμός, φυσικά, έπεσε και η μπάλα για αρκετή ώρα βρισκόταν στην πλευρά που αμύνονταν οι «μπλε».

Η Λίβερπουλ είχε ένα πεντάλεπτο από το 80ο λεπτό στο οποίο έβγαλε φάσεις αλλά δεν έφτασε στο πολυπόθητο γκολ.

Στον αγωνιστικό χώρο πέρασε ο Κώστας Τσιμίκας στο, καθώς ο Άντι Ρόμπερτσον δεν είχε άλλες δυνάμεις, προερχόμενος από τον τραυματισμό του.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (86’ Τσιμίκας), Φαμπίνιο, Χέντερσον (74’ Τιάγκο), Έλιοτ, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (43’ Ζότα)

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο (87’ Τσάλομπα), Καντέ (46’ Κόβασιτς), Αλόνσο, Μάουντ, Λουκάκου, Χάβερτς (46’ Σίλβα)

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0