Football Talk

Ζορζίνιο: O καλύτερος στην Ευρώπη, αφού όλα τα τρόπαια πέρασαν από τα χέρια και τα… πόδια του!

Ζορζίνιο: O καλύτερος στην Ευρώπη, αφού όλα τα τρόπαια πέρασαν από τα χέρια και τα… πόδια του!

Ο Ζορζίνιο αναδείχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη για το 2021 από την UEFA και με μία σύντομη ματιά στα επιτεύγματά του, η επιλογή του κρίνεται πλήρως δικαιολογημένη.

«Θα θεωρούσες σκάνδαλο αν έπαιρνες τη Χρυσή Μπάλα αντί του Μέσι;», ρώτησε ο Αντόνιο Κασάνο, και ο Ζορζίνιο αποκρίθηκε: «Ο Μέσι πρέπει να κερδίζει πάντα αυτόν τον τίτλο!». Ωστόσο, με την ορμή που μπαίνει στη νέα σεζόν ο Ιταλός χαφ, δεν μοιάζει απίθανο να διαπράξει την παραπάνω -κατά τον ίδιο- «ύβρη» στο τέλος του τρέχοντος έτους!

Ο Ζορζίνιο είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη για το 2021. Η κατάκτηση του Champions League με τη Τσέλσι και του EURO 2020 με την εθνική Ιταλίας, δεν άφησαν περιθώρια.

Ο απόλυτος μαέστρος δύο καλοκουρδισμένων μηχανών έλαβε τα εύσημα ως όφειλε, ωστόσο, το «άστρο» του, συνεχίζει να λάμπει και μετά το καλοκαίρι.


Βιονικός μετρονόμος σε διεθνές και συλλογικό επίπεδο

Η συνεισφορά του Ζορζίνιο στην κατάκτηση του Champions League από την Τσέλσι και του EURO 2020 από την Ιταλία, είναι δύσκολο να υπολογιστεί πλήρως, αλλά οι αριθμοί του, μπορούν να αποτελέσουν μία καλή βάση.

Στην πρώτη -χρονική- κατάκτησή του στο τρέχον έτος, ο Ζορζίνιο έχασε μόλις ένα ματς Champions League, λόγω συμπλήρωσης καρτών! Σε όσα παιχνίδια ήταν διαθέσιμος, ξεκίνησε βασικός, ενώ δεν βρέθηκε στο χορτάρι για μόλις εξήντα λεπτά συνολικά!

Ο βιονικός Ιταλός χαφ συνέχισε με τις μηχανές στο φουλ και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του καλοκαιριού, όπου συνέβαλε τα μέγιστα για να χαράξει η χώρα του την αήττητη πορεία της, μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

Καταγράφοντας 12,2 χιλιόμετρα ανά ματς, έχασε μόλις 15 (!) λεπτά από τα επτά παιχνίδια της διοργάνωσης, ενώ ήταν «παρών» και στις τρεις παρατάσεις, όπου δεν έχασε δευτερόλεπτο.

Ωστόσο, ούτε λόγος για κούραση! Ολοκλήρωσε το τουρνουά με 93% επιτυχημένες μεταβιβάσεις, αφού οι 497 από τις 529 πάσες του βρήκαν συμπαίκτη.

Αν κάποιος αναζητά επίμονα ένα μελανό σημείο στα επιτεύγματά του, θα το εντοπίσει στο χαμένο πέναλτι απέναντι στην Αγγλία, όπου και θα «σφράγιζε» την κατάκτηση του EURO 2020, χωρίς να αναγκάσει τον Ντοναρούμα να αποκρούσει το χτύπημα του Σάκα.

 

Η συνταγή της επιτυχίας του «αποκαλύφθηκε» μέσω όσων δήλωσε

Η βράβευση του Ζορζίνιο από την UEFA, ανάγκασε τον λιγομίλητο Ιταλό χαφ, να μοιραστεί με το κοινό τις σκέψεις του.

Στις δηλώσεις του, άθελά του ή μη, φαίνεται να αποκάλυψε όλα αυτά που δίνουν συνεχώς ανοδική πορεία στην καριέρα του και -καθώς φαίνεται- δεν επιτρέπουν να μπουν όρια στο που μπορεί να φτάσει.

«Ό,τι συμβαίνει στην καριέρα μου, οφείλεται στους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μου. Την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τον μάνατζέρ μου, τους συμπαίκτες, τους προπονητές, τους φροντιστές. Σε όλους αξίζει ένα κομμάτι της επιτυχίας, αλλά συχνά η συνεισφορά τους δεν επισημαίνεται.

Όλα όσα έχω καταφέρει, ανήκουν τόσο σε αυτούς, όσο και στην αντίληψη και ικανότητά μου με την μπάλα στα πόδια. Είναι μια ομαδική δουλειά, ακριβώς όπως και το ποδόσφαιρο».

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0