Football Talk

Πρόεδρος Μαρσέιγ: «Η ασφάλεια των παικτών δεν ήταν εγγυημένη» - Αντιδράσεις από τον ιδιοκτήτη της Νις (video)

Πρόεδρος Μαρσέιγ: «Η ασφάλεια των παικτών δεν ήταν εγγυημένη» - Αντιδράσεις από τον ιδιοκτήτη της Νις (video)

Σε δηλώσεις για τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση της Νις με τη Μαρσέιγ προχώρησαν οι πρόεδροι των δύο ομάδων, με το φλέγον ζήτημα να είναι το αν το αγωνιστικό περιβάλλον ήταν ασφαλές για τους παίκτες προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν το παιχνίδι.

Σχετικά Άρθρα

Ένας… χαμός προκλήθηκε στην αναμέτρηση της Νις με τη Μαρσέιγ το βράδυ της Κυριακής (22/08). Όλα ξεκίνησαν από τη ρίψη ενός μπουκαλιού από την κερκίδα των οργανωμένων οπαδών των γηπεδούχων, το οποίο χτύπησε το κεφάλι του Παγέτ και από κει και πέρα ο αγωνιστικός χώρος πήρε φωτιά.

Οι πρόεδροι των δύο ομάδων σχολίασαν τα επεισόδια με εκείνον της Μαρσέιγ, Πάμπλο Λονγκόρια, να τονίζει αρχικά πως η ασφάλεια των παικτών του δεν ήταν εγγυημένη και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο δεν θέλησαν να ολοκληρώσουν την αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Σήμερα δημιουργήσαμε ένα προηγούμενο στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Η λίγκα αποφάσισε να συνεχιστεί ο αγώνας όμως εμείς αποφασίσαμε για την ασφάλεια των παικτών μας, που δέχτηκαν επίθεση, να μην παίξουμε. Δεν ήταν εγγυημένη η ασφάλειά τους. Είναι η δεύτερη φορά που μας συμβαίνει αυτό, είχε γίνει και με τη Μονπελιέ, όπου είχαμε αποφασίσει να συνεχίσουμε. Αυτό που έγινε σήμερα ήταν απαράδεκτο, όπως και η απόφαση για συνέχιση του ματς».

Από πλευράς του ο πρόεδρος της Νις, Ζαν-Πιερ Ριβέρ, υποστήριξε πως δεν υπήρξε καμία αμφιβολία για την ασφάλεια των αθλητών και συνεπώς δεν μπορεί να καταλάβει τον λόγο για τον οποίο η αντίπαλη ομάδα δεν επανήλθε στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά:

«Είναι απογοητευτικό που ο αγώνας τελείωσε έτσι. Όλοι είδαν τι συνέβη, είχαμε ρίψεις μπουκαλιών νερού, αυτό δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε γιατί το είδαμε. Αυτό που άναψε τα αίματα ήταν η αντίδραση δύο παικτών της Μαρσέιγ οι οποίοι πέταξαν πίσω στην εξέδρα τα αντικείμενα. Επίσης οι άνθρωποι της ομάδας δεν χρειαζόταν να επέμβουν και να χτυπήσουν τους παίκτες μας.

Είχαμε μια συνάντηση με τον νομάρχη, τον δήμο, τον Πάμπλο Λονγκόρια και τον διαιτητή που δίσταζε να ξαναρχίσει τον αγώνα, επειδή δεν ήταν σίγουρος ότι η ασφάλεια ήταν εγγυημένη. Οι υπηρεσίες τον διαβεβαίωσαν όμως ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι όλοι αποφάσισαν να συνεχίσουν το παιχνίδι. Ο νομάρχης ζήτησε να συνεχιστεί, οι αξιωματούχοι της αστυνομίας είπαν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. Δεν κατάλαβα ακριβώς την απόφαση των αντιπάλων να μην θέλουν να αγωνιστούν.

Είχαν απομείνει δεκαπέντε λεπτά για τη λήξη του αγώνα και εγώ ζήτησα από τους οπαδούς μας να μου εγγυηθούν ότι δεν θα υπάρξουν άλλα προβλήματα. Μου υποσχέθηκαν πως δεν θα γινόταν κάτι και ήμουν πεπεισμένος ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε συνεχιστεί. Δυστυχώς, οι Μασσαλοί δεν ήθελαν να γυρίσουν πίσω. Βρήκαν πάτημα στο γεγονός ότι είχε συμβεί ένα παρόμοιο επεισόδιο στο Μονπελιέ και έτσι υπέθεσαν ότι ο αγώνας έπρεπε να διακοπεί και στη Νίκαια».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0