Football Talk

Έχασε τη ζωή του 19χρόνος διεθνής ποδοσφαιριστής στο Αφγανιστάν μετά από απόπειρα φυγής με αμερικανικό αεροπλάνο!

Έχασε τη ζωή του 19χρόνος διεθνής ποδοσφαιριστής στο Αφγανιστάν μετά από απόπειρα φυγής με αμερικανικό αεροπλάνο!
Ο παίκτης της Εθνικής Αφγανιστάν U20, Zaki Anwari, παγιδεύτηκε στο αεροπλάνο αφού πήδηξε αναζητώντας να βρει μια ευκαιρία για καλύτερη ζωή μακριά από το καθεστώς των Ταλιμπάν.

Ο Zaki Anwari, ένας 19χρονος Αφγανός ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε για τις χαμηλότερες βαθμίδες της Εθνικής ομάδας, πέθανε αφού προσπάθησε να φύγει από τη χώρα με αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο. Όπως πολλοί άλλοι πολίτες, ο νεαρός αθλητής προσπάθησε να διαφύγει μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, αλλά δεν κατάφερε να επιβιώσει από τις σκληρές συνθήκες του ταξιδιού.

Στην περίπτωσή του, πέθανε αφού παγιδεύτηκε σε ένα από τα πάνελ που αποτελούν τον εξοπλισμό προσγείωσης. Αυτά κλειδώνουν μόλις οι τροχοί αποσυρθούν κατά την απογείωση, εμποδίζοντας τον Zaki Anwari να μπορέσει να μείνει σε μια ασφαλή θέση. Το αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο έπρεπε να προσγειωθεί επειγόντως στο Κατάρ, με το άψυχο σώμα του 19χρονου να αναγνωρίζεται λίγο αργότερα, όπως επιβεβαιώσαν το AIPS Media και η Διεύθυνση Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του Αφγανιστάν.

Ο Zaki Anwari είχε ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον μπροστά του. Στα 19 του χρόνια, φιλοδοξούσε να φτάσει στο απόλυτο και να κάνει μια σπουδαία αθλητική καριέρα. Ο Ali Askar Lali, εκτελεστικός διευθυντής της ομοσπονδίας του Αφγανιστάν, εξέδωσε ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα: «Η ψυχή του να αναπαύεται εν ειρήνη και η μνήμη του να θυμάται».


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0