Football Talk

Σούπερ Καπ Γερμανίας: «Κλασική» νίκη στο Klassiker η Μπάγερν, 3-1 την Ντόρτμουντ

Σούπερ Καπ Γερμανίας: «Κλασική» νίκη στο Klassiker η Μπάγερν, 3-1 την Ντόρτμουντ

Την αρχή στους τίτλους στη νέα σεζόν, έκανε η Μπάγερν Μονάχου, η οποία επικράτησε με 3-1 της Μπορούσια Ντόρτμουντ και κατέκτησε το 9ο Σούπερ Καπ Γερμανίας της ιστορίας της.

Σχετικά Άρθρα

Με τη σφραγίδα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, η Μπάγερν Μονάχου υπέταξε με σκορ 3-1 την Ντόρτμουντ μέσα στη Βεστφαλία και κατέκτησε το 9ο Σούπερ Καπ της ιστορία της.

Η Μπάγερν Μονάχου μπήκε πιο δυναμικά στο ματς και επέβαλλε τον ρυθμό της σε αντίθεση με την Ντόρτμουντ, που φαινόταν πιο νωθρή στις κινήσεις της στον αγωνιστικό χώρο. Οι Βαυαροί μετέτρεψαν αυτό το ξεκίνημα σε δύο τελικές φάσεις, χωρίς να ανοίξουν το σκορ.

Από εκεί και πέρα, όμως, οι Βεστφαλοί ξύπνησαν και πίεσαν αρκετά την ομάδα του Νάγκελσμαν. Ειδικά στο 20ο και 40ο λεπτό άγγιξαν το 1-0, όμως τόσο ο Ρόις όσο και ο Χάαλαντ βρέθηκαν μπροστά στο «τοίχος» του Νόιερ.

Η Μπάγερν είχε απάντηση πριν από το φινάλε του ημιχρόνου. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Γκνάμπρι έκανε την σέντρα, ο Λεβαντόφσκι πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-0 για τους Βαυαρούς, στέλνοντάς τους στο ημίχρονο με το προβάδισμα στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπάγερν Μονάχου μπήκε με την ίδια ταχύτητα, βρίσκοντας και δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα, η μεταβίβαση του Ντέιβις βρήκε τον Λεβαντόφσκι, εκείνος νικήθηκε από τον Κόμπελ, όμως ο Μίλερ σκόραρε το 2-0 σε κενή εστία, στο 49ο λεπτό.

Η απάντηση της Ντόρτμουντ ήρθε με ένα τρομερό σουτ του Μάρκο Ρόις. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός έπιασε έναν «κεραυνό» στο 64ο λεπτό, νικώντας τον εντυπωσιακό Νόιερ για το 2-1 των Βεστφαλών.

Τελικά, η υπόθεση τίτλος «κλείδωσε», στο 80ο λεπτό, με τον συνήθη ύποπτο. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος του Ακάντζι και έκανε το 3-1 νικώντας τον Κόμπελ.

Ουσιαστικά, με αυτό το γκολ τελείωσαν όλα, με την Μπάγερν Μονάχου να πανηγυρίζει το 9ο τρόπαιο Σούπερ Καπ της ιστορίας της. Παράλληλα, η Ντόρτμουντ δέχθηκε την έκτη διαδοχική της ήττα από τους Βαυαρούς και εμφάνισε τα γνωστά προβλήματα της άμυνας, αν και δεν αγωνίστηκαν οι Χούμελς, Τσαν, Βίτσελ. 

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Σουλτς, Ακάντζι, Βίτσελ, Πάσλακ (84' Βολφ), Ρέινα (78' Πάσαλιτς), Νταχούντ, Μπέλιχαμ (84' Ρεϊνίερ), Ρόις, Χάαλαντ, Μουκοκό (58' Μαλέν)

Μπάγερν: Νόιερ, Στάνισιτς (87' Μπούνα Σαρ), Ουπαμεκανό, Ζίλε, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν (49' Σανέ), Μίλερ (73' Μουσιάλα), Γκνάμπρι (73' Τολισό), Λεβαντόφσκι (88' Τσούπο-Μότινγκ)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0