Football Talk

Οι «διαστημικές» επιδόσεις του Μπρούνο Φερνάντες που... συμπαρασύρουν τους Κέιν, Σαλάχ, Σον και Βάρντι

Οι «διαστημικές» επιδόσεις του Μπρούνο Φερνάντες που... συμπαρασύρουν τους Κέιν, Σαλάχ, Σον και Βάρντι
Ο Πορτογάλος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνει πράγματα και θαύματα από τότε που πάτησε το πόδι του στην Αγγλία, με κορυφαία αστέρια της Premier League να τον ακολουθούν.

Καμία μεταγραφή -όσο τεράστια κι αν θεωρείται- δεν μπορεί να θεωρηθεί απευθείας πως θα «πιάσει». Παρ'ολα αυτά στην περίπτωση του Μπρούνο Φερνάντες, όλοι έλεγαν από το... πρώτο λεπτό πως η συγκεκριμένη προσθήκη θα απογειώσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και πράγματι, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είναι ως τώρα ο απόλυτος πρωταγωνιστικής για την ομάδα του Σόλσκιερ, θέτοντας υψηλά τον πήχη όσον αφορά την παραγωγικότητα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Από τότε που μετακόμισε στο «Όλντ Τράφορντ», σε μια συμφωνία αξίας 80 εκατομμυρίων ευρώ τον Ιανουάριο του 2020, ο Φερνάντες έχει σκοράρει σε 29 παιχνίδια και έχει μοιράσει άλλες 23 ασίστ (σ.σ. 48 συνδυαστικά) σε συνολικά 52 αγώνες!

Το «BN Sports» κατέγραψε και σας παρουσιάζει τους υπόλοιπους τέσσερις παίκτες που ακολουθούν με τα περισσότερα γκολ και ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ, από τότε που ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε το ντεμπούτο του την 1η Φεβρουαρίου 2020.

salah-kane.jpg

2. Χάρι Κέιν/44 γκολ και ασίστ συνδυαστικά

Μια βασική ένδειξη για το πόσο καλά αποδίδει ο Μπρούνο Φερνάντες, είναι πως ο Χάρι Κέιν δεν βρίσκεται. στην κορυφή αυτής της λίστας.

Μπορεί το 2019-20 να μην ήταν και η καλύτερη σεζόν για τον αρχηγό της Αγγλίας, ωστόσο στη συνέχεια κέρδισε το βραβείο Golden Boot και καλύτερου Playmaker της Πρέμιερ Λιγκ για το 2020-21, έχοντας πετύχει συνδυαστικά 44 γκολ και ασίστ.

Δεν είναι περίεργο που ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει στο Βόρειο Λονδίνο.

3. Μοχάμεντ Σαλάχ/41 γκολ και ασίστ συνδυαστικά

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι απλά ασταμάτητος! Από τότε που έκανε το ντεμπούτο του με τη Λίβερπουλ το 2017, κανένας παίκτης στην Πρέμιερ Λιγκ δεν έχει εμπλακεί άμεσα σε περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο διεθνής Αιγύπτιος έχει διατηρήσει τη συνοχή του, συμβάλλοντας σε 30 γκολ και 11 ασίστ στο πρωτάθλημα από τότε που ο Φερνάντες μετακόμισε στο Νησί.

4. Σον Χιουνγκ-Μιν/ 35 γκολ και ασίστ συνδυαστικά

Ο Σον ανέβηκε επίπεδο και κατάγραψε ενδεχομένως την καλύτερη σεζόν του στην Πρέμιερ Λιγκ την αγωνιστική περίοδο 2020-21, σημειώνοντας 17 γκολ και 10 ασίστ σε 37 εμφανίσεις.

Εάν τα «σπιρούνια» είναι σε θέση να κρατήσουν εν τέλει τον Χάρι Κέιν, είναι εξαιρετικά πιθανό ότι οι αριθμοί του Σον θα συνεχίσουν να αυξάνονται το 2021-22.

son-vardy.jpg

5. Τζέιμι Βάρντι/32 γκολ και ασίστ συνδυαστικά

Παρά το γεγονός βρίσκεται στα 34 χρόνια του, ο Τζέιμι Βάρντι εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς της Πρέμιερ Λιγκ τους τελευταίους 18 μήνες.

Ο επιθετικός της Λέστερ μετρά 22 γκολ και 10 ασίστ στις τελευταίες 48 εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα, βοηθώντας τις «αλεπούδες» να τερματίσουν δύο συνεχόμενες φορές στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0