Football Talk

Championship: «Έσπασαν» οι παραδόσεις της πρώτης αγωνιστικής από Σουόνσι και Στόουκ – πλούσιο θέαμα στην πρεμιέρα!

Championship: «Έσπασαν» οι παραδόσεις της πρώτης αγωνιστικής από Σουόνσι και Στόουκ – πλούσιο θέαμα στην πρεμιέρα!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκκίνησε η φετινή Championship, με την πρεμιέρα να προσφέρει πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ, σηματοδοτώντας παράλληλα και το φινάλε δύο παραδόσεων που καλά κρατούσαν για περισσότερο από μια δεκαετία.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η φετινή Championship, δικαιολογώντας τις βλέψεις των φίλων του αγγλικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι θεωρούν πως πρόκειται να παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, με φόντο την άνοδο στην Premier League.

Κάπως έτσι, στα πρώτα οκτώ ματς που έλαβαν χώρα, επιτεύχθηκαν 24 γκολ ( 3 ανά ένα ματς κατά μέσο όρο), με κανένα ματς να μην ολοκληρώνεται στην «λευκή» ισοπαλία, και όλα, πλην της αναμέτρησης της Κάρντιφ με την Μπάρνσλεϊ να έχουν γκολ στο πρώτο ημίχρονο!

Παρόλα αυτά, ιδιαίτερα είναι τα αποτελέσματα για την Σουόνσι και την Στόουκ, με τις παραδόσεις τους να «σπάνε» και το κοντράστ συναισθημάτων να τις χαρακτηρίζει.

5c355-16151494827560-800.jpg

Αρχικά, η Σουόνσι ηττήθηκε από την Μπλάκμπερν με 2-1, και δεν κατάφερε να παραμείνει αήττητη σε πρεμιέρα, ανεξαρτήτως κατηγορίας, για πρώτη φορά, έπειτα από 10 χρόνια. Η τελευταία της ήττα άλλωστε χρονολογείται την σεζόν 2010-11, και προήλθε από την Μάντσεστερ Σίτι με 4-0, ενώ η τελευταία φορά που δέχθηκε τουλάχιστον δύο γκολ στην πρώτη αγωνιστική, ήταν πριν από πέντε χρόνια, στο 2-2 των «κύκνων» με την Τσέλσι.

Πρόκειται λοιπόν για μία πρωτόγνωρη κατάσταση, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, για το σύνολο του 35άχρονου Μάρτιν, με την Σουόνσι να αρχίζει «με το αριστερό» τις επίσημες υποχρεώσεις της.

_119826848_shutterstock_editorial_12252458x.jpg

Από την άλλη πλευρά, με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, φαίνεται πως ξεκινά την σεζόν η Στόουκ, η οποία επικράτησε στο Μπριτάνια της Ρέντινγκ με 3-2, και πανηγύρισε την δεύτερη διαδοχική της νίκη σε πρεμιέρα, για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια.

Την διετία 2003-05 άλλωστε, είχε αναδειχθεί νικήτρια στις πρώτες αγωνιστικές απέναντι στις Ντέρμπι και Γουλβς, μην έχοντας μάλιστα ηττηθεί ούτε στην συνέχεια! Για την ιστορία, Σουόνσι και Στόουκ θα τεθούν αντιμέτωπες σε 10 ημέρες (17/08) στο Λίμπερτι, στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής της Championship, με το ματς της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Μπέρμιγχαμ να εκκρεμεί:

Κάρντιφ – Μπάρνσλεϊ 1-1

ΚΠΡ – Μίλγουολ 1-1

Λούτον – Πιτέρμπορο 3-0

Μπλάκμπερν – Σουόνσι 2-1

Μπρίστολ Σίτι – Μπλάκπουλ 1-1

Ντέρμπι – Χάντερσφιλντ 1-1

Πρέστον – Χαλ 1-4

Στόουκ – Ρέντινγκ 3-2

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0