Football Talk

Λιονέλ Μέσι – Σέρχιο Ράμος: Μία μεγάλη ποδοσφαιρική κόντρα θα τελειώσει με έναν… κοινό πανηγυρισμό στην Παρί Σεν Ζερμέν! (video)

Λιονέλ Μέσι – Σέρχιο Ράμος: Μία μεγάλη ποδοσφαιρική κόντρα θα τελειώσει με έναν… κοινό πανηγυρισμό στην Παρί Σεν Ζερμέν! (video)

Τους έχουμε δει να φτάνουν ο ένας τον άλλον στα όριά του. Έχουμε αντικρύσει σκληρά μαρκαρίσματα, και πολλές αψιμαχίες. Πλέον ήρθε η ώρα να… ηρεμήσουν τα πνεύματα, με έδρα την Γαλλία, φορώντας τα χρώματα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται σαφώς για δύο από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της γενιάς τους. Για δύο παίκτες που χαρακτηρίζονται από το «refuse to lose», και που έχουν περάσει ολόκληρη την ποδοσφαιρική ζωή τους, με την σκέψη να κερδίσουν ο ένας τον άλλο, με κάθε τρόπο.

Έμαθαν έτσι, κατέκτησαν τίτλους με αυτόν τον τρόπο, και πιθανώς πίστευαν πως αυτές τους οι μονομαχίες θα χαρακτηρίζουν και ολόκληρη την καριέρα τους. Η «μοίρα» όμως είχε άλλα σχέδια.
unnamed_5_1_1.jpg

Η προσπάθεια της Παρί Σεν Ζερμέν να φέρει τον Λιονέλ Μέσι στην Γαλλία, και το τελευταίο classic που τέθηκαν αντιμέτωποι

Και αυτό διότι, όπως όλα δείχνουν, οι Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Ράμος, τελικά θα ολοκληρώσουν την ποδοσφαιρική τους κόντρα εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, ως συμπαίκτες.

Η απόλυτη ευθύνη για αυτή τους την κατάληξη αναλογεί στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η γαλλική ομάδα ήταν αυτή που έφερε τον Σέρχιο Ράμος στο Παρίσι, αφήνοντας την Ρεάλ μετά από 16 χρόνια, ενώ φαίνεται πως εκμεταλλεύεται και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την Μπαρτσελόνα και τον Λιονέλ Μέσι, στοχεύοντας στην άμεση ολοκλήρωση της μεταγραφής του.

Κάπως έτσι, δύο… τεράστιοι αντίπαλοι, θα γίνουν συμπαίκτες, και θα έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν μαζί. Έχουν άλλωστε αντιμετωπίσει ο ένας τον άλλον 44 φορές, σε όλες τις διοργανώσεις.
Real-Madrid-CF-v-FC-Barcelona---La-Liga-d04e047295d5308fda3f4c0ef5db3cf9.jpg

Στο πρώτο classico του Λιονέλ Μέσι το 2005, ο Σέρχιο Ράμος ήταν παρών, ενώ το τελευταίο ματς ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, αποτελεί και το μοναδικό που ο πρώην αρχηγός της Ρεάλ δεν υπερασπίστηκε τους Μαδριλένους, με τον Αργεντινό να έχει τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα του Φλορεντίνο Πέρεθ 45 φορές, και τον Ισπανό στόπερ να απουσιάζει μόνο σε αυτήν!

Οι αριθμοί του Μέσι απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, και οι αποβολές του Σέρχιο Ράμος

Παράλληλα, αμφότεροι έχουν αντιμετωπίσει ο ένας τον άλλον, περισσότερες φορές από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή, ενώ έχουν βρεθεί στο ίδιο γήπεδο, στον τελικό κάποιας διοργάνωσης για 8 φορές, με τον Μέσι να έχει κερδίσει μόλις τις 2!

Παρόλα αυτά, ο Αργεντινός σταρ υπερέχει στις νίκες, στον συνολικό αριθμό των αναμετρήσεων, έχοντας 3 περισσότερες (19 νίκες, 9 ισοπαλίες, 16 ήττες), ενώ έχει συμμετάσχει είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο, σε 40 γκολ, στα 45 ενενηντάλεπτα που έχει δώσει απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης!

Απεναντίας, ο Σέρχιο Ράμος, έχει φροντίσει να αναδείξει απέναντι στον Λιονέλ Μέσι, τον λόγο που θεωρείται ένας από τους πιο σκληρούς κεντρικούς αμυντικούς. Έχει σκοράρει πέντε φορές, έχει αποβληθεί… άλλες τόσες ( στις τρεις από τις πέντε «γκρέμισε» τον Λιονέλ Μέσι), ενώ έχει μοιράσει και τρεις τελικές πάσες!

Ένα κόρνερ, ένα γκολ και ένας κοινός πανηγυρισμός – ευχή του ποδοσφαιρικού πλανήτη

Όλα αυτά όμως, φαίνεται πως πλέον θα αποτελέσουν παρελθόν. Σέρχιο Ράμος και Λιονέλ Μέσι θα κληθούν να… συζητήσουν για τα παλιά, δίχως το «ποδοσφαιρικό ξύλο» που συνήθιζαν να υιοθετούν, με βασικό τους στόχο να «γράψουν» ιστορία με την Παρί Σεν Ζερμέν.
medium_2021-07-18-5e268a892c_1_1.jpg

Τέλος καλό, όλα καλά… Και αν δεν μπορούν αυτοί να «γράψουν» ιστορία με την φανέλα των Γάλλων, τότε ποιος μπορεί;

Η ώρα πλησιάζει. Η Παρί προσεγγίζει μέρα με την μέρα εντονότερα τον Λιονέλ Μέσι. Ένας κοινός πανηγυρισμός, μία αγκαλιά, και ένα κόρνερ που θα καταλήξει σε γκολ από ασίστ του Μέσι και κεφαλιά του Ράμος. Τι άλλο να ζητήσει ο ποδοσφαιρικός πλανήτης;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0