Football Talk

Τζοάν Λαπόρτα για Μέσι: «Ήθελε να μείνει, δεν μπορούμε λόγω FFP – Δεν δίνω ψεύτικες ελπίδες, αρχίζουμε μία νέα εποχή» (video)

Τζοάν Λαπόρτα για Μέσι: «Ήθελε να μείνει, δεν μπορούμε λόγω FFP – Δεν δίνω ψεύτικες ελπίδες, αρχίζουμε μία νέα εποχή» (video)

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα απάντησε όλα τα ερωτήματα γύρω από την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι.

Σχετικά Άρθρα

Το σοκ που έχει προκαλέσει η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα στον ποδοσφαιρικό κόσμο είναι αδιανόητο. Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν αμέτρητα και ο κατάλληλος άνθρωπος για να τα απαντήσει ένας.

Ο Τζοάν Λαπόρτα λοιπόν, απάντησε στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε όλες τις «καυτές» ερωτήσεις που έχει γεννήσει η κατάσταση. Μεταξύ άλλων πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» τόνισε πως η επιθυμία να παραμείνει ο Λίο στην ομάδα ήταν αμοιβαία, όμως αυτό δεν ήταν κάτι εφικτό λόγω του FFP.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:


Αρχικά:

«Η La Liga έχει το δικό της FFP, αλλά πρέπει να καταλάβει πως η αποχώρηση του Μέσι και η μη έγκριση των συμβολαίων, είναι ένα τεράστιο ρίσκο που θα επηρεάσει και το ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Λιονέλ Μέσι ήθελε να μείνει, εμείς θέλαμε να μείνει. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στις διαπραγματεύσεις, ακόμη κι αν δεν μπορέσαμε να τις μετουσιώσουμε σε νέο συμβόλαιο. Πρέπει να κινηθούμε σύμφωνα με τους κανόνες. Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε σε δικαιολογίες».

Για την περίπτωση παραμονής του Λιονέλ Μέσι

«Δεν θέλω να θρέφω τον κόσμο με ψεύτικες ελπίδες».

Για τη συμφωνία της La Liga με τη CVC: 

«Τα χρήματα είναι πολλά, δεδομένα τα έχουμε ανάγκη, αλλά θα επηρεάσουν τα τηλεοπτικά μας δικαιώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν είναι ένα τόσο απλό ζήτημα, μία τόσο απλή απόφαση».

Για την εποχή μετά τον Μέσι: «Είμαστε ένας σύλλογος με ιστορία 122 χρόνων που πέρασε δυσκολίες και πάντα τις ξεπερνούσε. Με τον ίδιο τρόπο, η εποχή μετά τον Μέσι θα φροντίσουμε να είναι πλήρως επιτυχημένη».

Για τις προεκλογικές του εξαγγελίες: «Η κατάσταση ήταν ακόμη χειρότερη από αυτή που είχαμε προβλέψει. Όταν έλεγα πως οι διαπραγματεύσεις πηγαίνουν καλά, όντως πήγαιναν. Τα βρήκαμε στο οικονομικό κομμάτι με τον Μέσι και πιστεύαμε πως το FFP της La Liga θα φανεί πιο ευέλικτο, κάτι το οποίο εν τέλει, δεν έγινε. Έπρεπε να λάβουμε μία απόφαση, κι αυτό κάναμε».

Για το αν προσπαθεί να ασκήσει πίεση στη La Liga με αυτόν τον τρόπο: «Απλώς έχουμε πλήρη επίγνωση της οικονομικής κατάστασης του συλλόγου και έπρεπε να προχωρήσουμε σε μία απόφαση. Δεν μπορούσαμε να δώσουμε συνέχεια στην αγωνία, καθώς η πρώτη αγωνιστική πλησιάζει».

Πρόσθεσε:

«Είχα ανακοινώσει στον Λιονέλ Μέσι και στον πατέρα του εδώ και δύο μέρες, πως η υπογραφή ενός νέου συμβολαίου είναι αδύνατη. Η La Liga θέλει τον Λιονέλ Μέσι στο ισπανικό ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχουν κανόνες και δεν μπορούν να κάνουν εξαιρέσεις. Δεν μας ζήτησαν κάτι περαιτέρω, παρά μόνο να ακολουθήσουμε τους κανόνες. Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ το salary cup, οπότε οδηγηθήκαμε σε αδιέξοδο».

«Ο Μέσι ήθελε να μείνει. Όπως γίνεται κατανοητό είναι πολύ στεναχωρημένος. Εμείς του ευχόμαστε καλή συνέχεια όπου κι αν συνεχίσει την καριέρα του. Η Μπαρτσελόνα είναι η οικογένειά του και τον ευχαριστούμε για όσα μας προσέφερε».

Για το αν είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση: «Δεν μπορούμε να στηριχθούμε σε υποθετικά σενάρια. Θα ήθελα να είμαι εδώ, με τον Μέσι δίπλα μου και να ανακοινώνω το νέο του συμβόλαιο. Μου αρέσει να ονειρεύομαι, αλλά εδώ πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα».

Για το αν επηρεάζονται τα νέα αποκτήματα: «Με τα έως τώρα δεδομένα πιστεύω πως όχι. Πάλεψαν και παλέψαμε για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές, δεν θέλω να σκεφτώ πως θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα».

Για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου: «Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα με αριθμούς. Θα πρέπει να επανυπολογίσουμε τα δεδομένα που έχουμε, πριν προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα υποθηκεύσω τον σύλλογο για 50 χρόνια, για να υπογράψει ο καλύτερος παίκτης της ιστορίας του ποδοσφαίρου στην Μπαρτσελόνα».

«Θα θέλαμε να αποχαιρετήσουμε τον Μέσι με τον τρόπο που θα επιλέξει ο ίδιος. Αν μας το ζητήσει, θα του αποδίδουμε τιμές κάθε μέρα. Για ό,τι αποφασίσουμε πρέπει να υπολογίσουμε την πανδημία. Ελπίζω πως θα έρθει η μέρα που θα του πούμε αντίο όπως του αρμόζει, εντός του Καμπ Νου. Είχαμε συχνή επικοινωνία με τον Μέσι που βρίσκεται σε διακοπές. Υπήρχε ένα περιθώριο ως την Πέμπτη για υπογράψει. Δεν έγινε».

Στη συνέχεια τόνισε: «Θα θέλαμε να αποχαιρετήσουμε τον Μέσι με τον τρόπο που θα επιλέξει ο ίδιος. Αν μας το ζητήσει, θα του αποδίδουμε τιμές κάθε μέρα. Για ό,τι αποφασίσουμε πρέπει να υπολογίσουμε την πανδημία. Ελπίζω πως θα έρθει η μέρα που θα του πούμε αντίο όπως του αρμόζει, εντός του Καμπ Νου. Είχαμε συχνή επικοινωνία με τον Μέσι που βρίσκεται σε διακοπές. Υπήρχε ένα περιθώριο ως την Πέμπτη για υπογράψει. Δεν έγινε».

Το μήνυμά του προς τον Χαβιέρ Τέμπας: «Πρέπει να αμυνθούμε για τον σύλλογο και να μην δώσουμε τα τηλεοπτικά δικαιώματά του για τα επόμενα 50 χρόνια».

«Είναι δύσκολο για τους παίκτες που βρίσκονται στον σύλλογο, ειδικά όσο καταλαβαίνουν τις δυσκολίες της κατάστασης. Ωστόσο, είναι επαγγελματίες και πρέπει να προχωρήσουν το έργο τους».

Για την χορηγική - οικονομική ζημιά που θα φέρει η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι: «Πρέπει να δώσουμε αφορμές στους χορηγούς να παραμείνουν προσκολλημένοι στην Μπαρτσελόνα. Πήραμε τη μεγάλη απόφαση και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την επόμενη ημέρα».

Για το αν ενημέρωσε τον Ρόναλντ Κούμαν: «Προφανώς και ενημερώθηκε. Θα είναι δύσκολο να δουλέψει χωρίς τον Λιονέλ Μέσι, ξέρουμε πόσο τον ήθελε στο ρόστερ, αλλά είναι ένας άνθρωπος που προσαρμόζεται και θέλει να φέρει επιτυχίες. Προς αυτόν τον δρόμο θα δουλέψει».

Για το ποιοι ευθύνονται για την αποχώρηση Μέσι: «Πρώτα από όλους η προηγούμενη διοίκηση. Αναλάβαμε μία κατάσταση που δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη. Η κατάσταση έμοιαζε με μία 'μαύρη τρύπα' παρά τις προσπάθειές μας. Όπως είπα, όμως, πρέπει να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα, αφήνοντας πίσω τις εγκληματικές αποφάσεις που έλαβαν οι προκάτοχοί μας. Δεν θέλω να συνεχίσω να κατηγορώ. Είμαστε η Μπαρτσελόνα. Άλλοι θα διάλεγαν τον εύκολο δρόμο, αλλά εμείς θα παλέψουμε. Πήραμε μία απόφαση και θα παλέψουμε. Η Μπαρτσελόνα είναι υπεράνω όλων».

Για το ποιοι ευθύνονται για την αποχώρηση Μέσι: «Πρώτα από όλους η προηγούμενη διοίκηση. Αναλάβαμε μία κατάσταση που δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη. Η κατάσταση έμοιαζε με μία 'μαύρη τρύπα' παρά τις προσπάθειές μας. Όπως είπα, όμως, πρέπει να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα, αφήνοντας πίσω τις εγκληματικές αποφάσεις που έλαβαν οι προκάτοχοί μας. Δεν θέλω να συνεχίσω να κατηγορώ. Είμαστε η Μπαρτσελόνα. Άλλοι θα διάλεγαν τον εύκολο δρόμο, αλλά εμείς θα παλέψουμε. Πήραμε μία απόφαση και θα παλέψουμε. Η Μπαρτσελόνα είναι υπεράνω όλων».

Για το αν μπορεί να οριστεί ένα συμβολικό ποσό στο συμβόλαιο του Μέσι, ώστε να καταστεί εφικτό: «Ο Μέσι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του και τον ευχαριστούμε για αυτό».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0