Football Talk

MSN: Μία από τις κορυφαίες επιθετικές τριάδες καταστράφηκε μέσα σε τέσσερα χρόνια!

MSN: Μία από τις κορυφαίες επιθετικές τριάδες καταστράφηκε μέσα σε τέσσερα χρόνια!

Η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι, ολοκλήρωσε την διάλυση σε μία από τις κορυφαίες τριάδες στον 21ο αιώνα. Του γνωστού MSN

Σχετικά Άρθρα

Έχουμε απολαύσει αρκετά ντουέτα ή τριάδες ή συνδυασμούς ποδοσφαιριστών που έγραψαν ιστορία με τις ομάδες τους. Σαν ένα παραμύθι. Πρόσωπα και ποιότητα που δύσκολα θα υπάρξει κάποιος να τα αντικαταστήσει. Κάτι τέτοιο, θυμίζει η τριάδα των Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες και Λιονέλ Μέσι.

Το γνωστό σε όλους «MSN», το οποίο αποτέλεσε μία από τις κορυφαίες τριάδες στον 21ο αιώνα και οδήγησαν την Μπαρτσελόνα σε μία τριετία μοναδικών στιγμών. Τρεις Λατινοαμερικάνοι που τους έδενε (και δένει) μία τρομερή φιλία, είδαν την απίστευτη συνεργασία τους, να διαλύεται μέσα σε… τέσσερα χρόνια.

Ο ένας με ποσό-ρεκόρ, ο άλλος με… μηδέν έσοδα και ο τρίτος, κάνοντας όλο τον πλανήτη να δακρύσει. Η αυτοκαταστροφικότητα της Μπαρτσελόνα, στο μεγαλείο της.

2017: Τίτλοι και η πρώτη αποχώρηση…

Οι κατακτήσεις της Μπαρτσελόνα από το 2014 (όταν αποκτήθηκε ο Λουίς Σουάρες) μέχρι το 2017(όταν αποχώρησε ο Νεϊμάρ), τα δείχνουν όλα. Ο ισπανικός σύλλογος έφτασε σε σημείο να μετράειπέντε τρόπαια (!) μέσα σε μία χρονιά. Συγκεκριμένα, πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα, τρία κύπελλα, ένα Champions League, ένα Διηπειρωτικό και ένα UEFA Super Cup.

goal_msn-cropped_hs4esahafdae12yji3tad8e5t.jpg

Όλα αυτά, με τους Νεϊμάρ, Μέσι και Σουάρες να κάνουν απίστευτα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και την σεζόν του τρεμπλ (2014/15), να μετρούν 122 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, μαζί. Μέχρι και το καλοκαίρι του 2017, μοιράστηκαν το χορτάρι σε 450 ματς, σκοράροντας συνολικά 364 γκολ καιμοιράζοντας 171 ασίστ.

Ωστόσο, ένα απόγευμα του Ιουλίου του 2017, η Μπαρτσελόνα παθαίνει με απόλυτο σοκ, βλέποντας την Παρί Σεν Ζερμέν να βγάζει από τα ταμεία της το ποσό των 222 εκατ. ευρώ (!) και να σπάει κάθε ρεκόρ για την απόκτηση του Νεϊμάρ. Ήταν η πρώτη αποχώρηση και η αρχή της διάλυσης της τρομερής τριάδας.

2020: Η διαμάχη του Μέσι με τον Μπαρτομέου, έφερε το τέλος του Σουάρες!

Από την μία, ο Λιονέλ Μέσι να προσπαθεί να εκθέσει τον Τζοσέπ Μπαρτομέου και από την άλλη εκείνος, να κάνει ότι είναι δυνατόν για να επιβληθεί στον Αργεντινό αστέρα. Ο κοινός παρονομαστής σε όλο αυτό, ήταν ο Λουίς Σουάρες. Η ήττα από την Μπάγερν Μονάχου με 8-2, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Champions League, ήταν η αφορμή.

Λίγες μέρες μετά, γίνεται γνωστό πως ο Λουίς Σουάρες δεν θα συνεχίσει με την Μπαρτσελόνα, έπειτα από επτά χρόνια παρουσίας. Μία απόφαση, που για πολλούς ήταν το λιγότερο άδικη και επαληθεύτηκε, στο φινάλε της φετινής σεζόν. Ο Ουρουγουανός επιθετικός βοήθησε την Ατλέτικο Μαδρίτης να κατακτήσει το πρωτάθλημα και έδειξε πόσο λάθος επιλογή έκανε ο Μπαρτομέου να τον «θυσιάσει».

2021: Το τέλος εποχής για μία αξιοζήλευτη σχέση…

Και φτάνουμε στην 5η Αυγούστου του 2021. Η Μπαρτσελόνα κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της πως ο Λιονέλ Μέσι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του, με την συνεργασία των δύο πλευρών να έχει εκπνεύσει από την 1η Ιουλίου. Ο Αργεντινός αστέρας αφήνει πίσω του 16 χρόνια μοναδικών στιγμών, μέσα στα οποία έσπασε κάθε ρεκόρ, πανηγύρισε τίτλους και έγινε ένας από τους κορυφαίους στην ιστορία.

Συνολικός απολογισμός είναι 778 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 672 γκολ και 305 ασίστ. Εκείνος είναι, που κλείνει οριστικά και την πόρτα του MSN. Μέσα σε μία τετραετία, διαλύθηκε μία συνεργασία που πολλοί θα ήθελαν να έχουν για χρόνια στην ομάδα τους.

Φυσικά, μπορεί ο Μέσι να επιλέξει να γίνει συμπαίκτης με έναν από τους δύο ποδοσφαιριστές. Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει να μπορεί είτε η ομάδα του Νεϊμάρ, Παρί Σεν Ζερμέν (πιο πιθανό), είτε η ομάδα του Σουάρες, Ατλέτικο Μαδρίτης (δύσκολο έως απίθανο), να μπορούν να έχουν την οικονομική δύναμη για τον Αργεντινό.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0