Football Talk

Σκέψεις UEFA-CONMEBOL για Super Cup μεταξύ Αργεντινής-Ιταλίας αφιερωμένο στη μνήμη του Μαραντόνα!

Σκέψεις UEFA-CONMEBOL για Super Cup μεταξύ Αργεντινής-Ιταλίας αφιερωμένο στη μνήμη του Μαραντόνα!

Η UEFA και η CONMEBOL εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός Super Cup ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία και στην πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, Αργεντινή, ώστε να τιμηθεί η μνήμη του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα!

Σχετικά Άρθρα

Το φετινό καλοκαίρι «ξόρκισε» τους ποδοσφαιρικούς δαίμονες που κυνηγούσαν τόσο την Ιταλία, όσο και την Αργεντινή. Η πρώτη απείχε 53 χρόνια από την κορυφή της Ευρώπης, ενώ η δεύτερη 28 από την κατάκτηση ενός Copa America.

Ο απόλυτος «συνδετικός κρίκος» των δύο χωρών επί χρόνια δεν ήταν άλλος από τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και η κοινή χρονικά επιτυχία των δύο χωρών, έδωσε αμέσως «τροφή» για συζήτηση του ενδεχομένου, να τιμηθεί η παρουσία του εκλιπόντος Αργεντίνου, μέσω μίας αναμέτρησης ανάμεσα στην πρωταθλήτρια της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Καταλληλότερος τόπος από τη Νάπολη, και συγκεκριμένα το Σαν Πάολο, όπου ο Pibe De Oro παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου, δεν υπήρχε. Άλλωστε, πέρασε επτά χρόνια στην Ιταλία με τη φανέλα των «παρτενοπέι».

Οι έως τώρα πληροφορίες από τη γείτονα χώρα αναφέρουν πως στον νικητή της αναμέτρησης θα προσφέρεται τρόπαιο, αφού το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν αναμένεται να αποτελέσει ένα «πυροτέχνημα» με αφορμή τον θάνατο του Μαραντόνα τον Νοέμβριο του 2020, αλλά μία διοργάνωση που θα σταθεροποιηθεί ως θεσμός.

Άλλωστε, το δέλεαρ της συγκέντρωσης τόσων σταρ σε ένα γήπεδο είναι τόσο μεγάλο, όσο και το ενδιαφέρον που θα συγκεντρώσει.

 


www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0