Football Talk

Γαλατάσαραϊ - Σκληρή ανακοίνωση για την ακύρωση του φιλικού με τον Ολυμπιακό: «Περιμένουμε μία συγγνώμη»

Γαλατάσαραϊ - Σκληρή ανακοίνωση για την ακύρωση του φιλικού με τον Ολυμπιακό: «Περιμένουμε μία συγγνώμη»
Η τούρκικη ομάδα πήρε θέση για όσα συνέβησαν στο αεροδρόμιο «Ελ Βενιζέλος».

Η Γαλατάσαραϊ μπορεί να ήρθε στην Ελλάδα για το αυριανό φιλικό με τον Ολυμπιακό (13/7) στο Γ. Καραϊσκάκης, αλλά οι άνθρωποί της αρνήθηκαν να ακολουθήσουν το εθνικό πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην επιτραπεί στην αποστολή της Γαλατάσαραϊ η είσοδος στην Ελλάδα, με τον Φατίχ Τερίμ και τους παίκτες του να παραμένουν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Η τούρκικη ομάδα μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας (12/7) εξέδωσε ανακοίνωση για όσα συνέβησαν στο αεροδρόμιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γαλατασαράι:

«Στην Αθήνα, όπου πήγαμε να δώσουμε φιλικό σε φιλική ατμόσφαιρα, έγινε μια ξεκάθαρη διάκριση απέναντι σε μια τουρκική ομάδα. Πέρα από τη συνήθη διπλωματική πρακτική μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, οι δοκιμές PCR που ισχύουν για 72 ώρες δεν έγιναν δεκτές. Ζητήθηκε νέο τεστ και παρότι ο προπονητής, Φατίχ Τερίμ, και μερικοί από τους παίκτες μας συμπεριφέρθηκαν εποικοδομητικά για το τεστ και έλαβαν τις σχετικές ενέργειες, τους συμπεριφέρθηκαν με εξαιρετικά ακατάλληλο και αλαζονικό τρόπο. Δεν δεχόμαστε αυτήν τη στάση, την πρακτική και τη συμπεριφορά των Ελλήνων και των δυνάμεων ασφαλείας. Είναι η πρώτη φορά που η Γαλατασαράι, η οποία φέρει περήφανα την τουρκική σημαία στη φανέλα της και έχει εκπροσωπήσει την Τουρκία στην Ευρώπη πολλές φορές, υπέστη τέτοια έλλειψη σεβασμού.

Το Δ.Σ μετά την αξιολόγηση της κατάστασης που κάναμε με τον Τερίμ, αποφάσισε η ομάδα να επιστρέψει άμεσα. Εξ ονόματος της χώρας μας, περιμένουμε μια συγγνώμη από τις ελληνικές αρχές και τους αξιωματούχους για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κράτος και τους αξιωματούχους της τουρκικής δημοκρατίας, ειδικά το Υπουργείο Εξωτερικών που δεν μας άφησε μόνους από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, ήταν σε επαφή με την αποστολή και προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα με φιλικά και διπλωματικά μέσα».

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0