Football Talk

Copa America, Αργεντινή - Βραζιλία 1-0: Πρωταθλήτρια η αλμπισελέστε - «Λύτρωση» για Μέσι (video)

Copa America, Αργεντινή - Βραζιλία 1-0: Πρωταθλήτρια η αλμπισελέστε - «Λύτρωση» για Μέσι (video)
Επιστροφή στην κορυφή για την Αργεντινή, η οποία επικράτησε της Βραζιλίας με 1-0 και κατέκτησε το Copa America για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια!

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την Βραζιλία ήρθε στο 13’, με τον Νεϊμάρ να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην μεγάλη περιοχή, ωστόσο δεν την βρήκε «γεμάτα», με την άμυνα να απομακρύνει. Η Αργεντινή ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 22', με τον Ντε Πολ να βλέπει την κίνηση του Ντι Μαρία στην πλάτη της άμυνας, ο μέσος της Ουντινέζε έψαξε τον συμπαίκτη του με βαθιά μπαλιά, ο Λόντι δεν κατάφερε να κόψει, με τον Ντι Μαρία να βγαίνει απέναντι από τον Έντερσον και με ωραία λόμπα να ανοίγει το σκορ για την αλμπισελέστε.


Οι παίκτες του Σκαλόνι πέτυχαν το 8ο τους γκολ στο 1ο ημίχρονο, περισσότετα από κάθε άλλη ομάδα στην διοργάνωση. Ο αγώνας άρχισε να γίνεται πιο σκληρός, με το ένα φάουλ να διαδέχεται το άλλο, ωστόσο η Βραζιλία δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Μαρτίνες. Στο 33΄ο Μέσι προσπάθησε να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στους γηπεδούχους, με το σουτ του στο να περνάει άουτ. Λίγο αργότερα, ο Παρέδες αντίκρησε την κίτρινη κάρτα, μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Νεϊμάρ, ενώ στοι 38΄ο Ντι Μαρία βρέθηκε κάτω στον αγωνιστικό χώρο, με τον αγώμα να σταματά για λίγη ώρα.


Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Έβερτον βρήκε λίγο χώρο και δοκίμασε το πόδι του, όμως η μπάλα κατέληξε εκτός εστίας. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-1 και την Αργεντινή να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα στον τελικό. Στο δεύτερο μέρος ο Ριτσάρλισον ζήτησε πέναλτι στο 48', με τον διαιτητή να τονίζει πως δεν υπάρχει παράβαση. Ο επιθετικός της Έβερτον βρήκε δίχτυα στο 52', ωστόσο ο επόπτης είχε σηκώσει την σημαία, καθώς ήταν εκτεθειμένος ως οφσάιντ. 

Η Βραζιλία έφτασε μία ανάσα από το 1-1 στο 55', ο Ριτσάρλισον βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή από πλάγια θέση και σούταρε, με τον Μαρτίνες να αποκρούει για να κρατήσει το μηδέν. Κάπου εκεί η αναμέτρηση έγινε τελείως... λατίνικη, με τους Ντε Πολ, Πακέτα και Λόντι να αντικρίζουν την κίτρινη κάρτα. Οι Βραζιλιάνοι φώναζαν για πέναλτι στον Γκάμπι στο 78', μετά από επαφή του μέσα στην μεγάλη περιοχή.


Τα αίματα «άναψαν» για άλλη μία φορά στο 81΄, μετά από δυνατό μαρκάρισμα του Οταμέντι στον Νεϊμάρ, με τους παίκτες να έρχονται στα χέρια, ενώ οι Οταμέντι και Μαρκίνιος δέχθηκαν κίτρινες κάρτες. Στο 87' η Βραζιλία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Γκάμπι, ο επιθετικός της Φλαμένγκο έκανε ένα δυνατό σουτ, με τον Μαρτίνες να λέει και πάλι όχι». Λίγα δευτερόλεπτα μετά στην αντεπίθεση, ο Ντε Πολ βρήκε με μαγευτική κάθετη τον Μέσι, όμως εκείνος δεν πρόλαβε να «εκτελέσει» τον Έντερσον.


Στα τελευταία λεπτά οι Βραζιλιάνοι δεν κατάφεραν να απαντήσουν, με την Αργεντινή να κατακτά το πρώτο της Copa America μετά από 28 χρόνια.

Αργεντινή (Σκαλόνι): Ε. Μαρτίνεζ, Μοντιέλ, Ρομέρο (79' Πετσέλα), Οταμέντι, Ακούνια, Ντε Πολ, Παρέδες (54' Ροντρίγκεζ), Λο Σέλσο (63' Ταλιαφίκο), Μέσι, Λ. Μαρτίνες (79' Γκονσάλες), Ντι Μαρία (79' Παλάσιος)

Βραζιλία (Τίτε): Έντερσον, Λόντι (76' Έμερσον), Σίλβα, Μαρκίνιος, Ντανίλο, Φρεντ (46' Φιρμίνο), Καζεμίρο, Έβερτον (63' Βινίσιους), Πακέτα (76' Μπαρμπόσα), Ριτσάρλισον, Νεϊμάρ 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0