Football Talk

O Μαρτίνες «ισοφάρισε» σε δέκα λεπτά τα πέναλτι που είχε αποκρούσει τα τελευταία έξι χρόνια!

O Μαρτίνες «ισοφάρισε» σε δέκα λεπτά τα πέναλτι που είχε αποκρούσει τα τελευταία έξι χρόνια!

Ένας εντυπωσιακός αριθμός έκανε την εμφάνισή του, στην αναμέτρηση της Αργεντινής απέναντι στην Κολομβία, με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες να «ισοφαρίζει» σε δέκα λεπτά την επίδοση που κατέγραψε σε 2190 ημέρες!

Σχετικά Άρθρα

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος, ο οποίος αποτελεί τον βασικό λόγο που η Αργεντινή θα διεκδικήσει ξανά την κατάκτηση του πρώτου της Coppa America μετά από την σεζόν 1992-93, αυτός είναι δεδομένα ο Εμιλιάνο Μαρτίνες!

Πιθανώς αρκετοί θα αναρωτηθούν τον λόγο που ο Αργεντίνος γκολκίπερ έχει τον πρώτο λόγο στην συζήτηση, σε σχέση με τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή όλων των στατιστικών κατηγοριών, που αφορούν τα γκολ και την δημιουργία φάσεων.

Παρόλα αυτά, ο Μαρτίνες έστειλε με τις αποκρούσεις του την Αργεντινή στον τελικό! Απέκρουσε τρία πέναλτι σε 10 λεπτά και «ισοφάρισε» τα πέναλτι που είχε αποκρούσει σε 6 χρόνια, σε όλες τις διοργανώσεις, είτε σε συλλογικό, είτε σε διεθνές επίπεδο!

Παράλληλα αυτή ήταν η δεύτερη φορά που διαδραματίζει τόσο κομβικό ρόλο στο φετινό Coppa America, με τον Αργεντινό τερματοφύλακα της Άστον Βίλα να έχει αποκρούσει πέναλτι απέναντι στην Χιλή, σε κανονική ροή αγώνα, στην φάση των ομίλων, συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις από την Premier League, όπου διατήρησε το «μηδέν» για 14 φορές!

Αναλυτικά, τα τρία πέναλτι που έχει αποκρούσει τα τελευταία έξι χρόνια:

  • Ντέρμπι – Γουλβς 4-2 (2015-16)
  • Άστον Βίλα – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-0 (2020-21)
  • Αργεντινή – Χιλή 1-1 (Coppa America, 2021)

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0