Football Talk

ΑΕΚ: Η «μονομαχία» των γκολκίπερ σε αριθμούς… προβληματίζει

ΑΕΚ: Η «μονομαχία» των γκολκίπερ σε αριθμούς… προβληματίζει

Τα στατιστικά δεδομένα των τερματοφυλάκων της «Ένωσης» για την περασμένη σεζόν δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Σχετικά Άρθρα

Μια θέση που έχει προβληματίσει αρκετά την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια είναι εκείνη κάτω από τα γκολπόστ. Έπειτα από την μεταγραφή του Βασίλη Μπάρκα στη Σέλτικ, ο οποίος ήταν η βασική επιλογή των προπονητών την τελευταία σεζόν στην ομάδα μετρώντας 33 συμμετοχές, ο κλήρος έπεσε στους Παναγιώτη Τσιντώτα και Γιώργο Αθανασιάδη.

Την περασμένη σεζόν τόσο ο Μάσιμο Καρέρα αρχικά όσο και ο Μανόλο Χιμένεθ εν συνεχεία, κλήθηκαν να μοιράσουν τα παιχνίδια ανάμεσα στους δύο τερματοφύλακες. Ο απολογισμός των στατιστικών των δύο κίπερ στο τέλος της χρονιάς δεν ήταν σίγουρα υπέρ τους. Βέβαια μεγάλη ευθύνη φέρει και η προβληματική αμυντική λειτουργία της «Ένωσης», η οποία ήταν καθοριστική σε πολλά γκολ που δέχτηκε.

EUROPA LEAGUE / Ӆ͠ÊKō - Eʠ(֙ԏÑVɁ: ́ъϓ ׏ՆϕчӠ/ EUROKINISSI)

Ο Τσιντώτας μέτρησε 29 συμμετοχές σε Super League, Κύπελλο και Europa League στις οποίες δέχθηκε συνολικά 37 γκολ! Την ίδια στιγμή όμως οι αριθμοί του στα πέναλτι, είναι εμφανώς πιο ενθαρρυντικοί.

Σε συνολικά 6 πέναλτι ο 28χρονος έχει καταφέρει να αποκρούσει τα μισά! Αυτά ήταν στο 2-0 της ΑΕΚ επί του Παναιτωλικού (2η αγωνιστική), στην ήττα με 2-1 από τον ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό του Κυπέλλου, όπως και στο 1-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό – το οποίο «κλείδωσε» και το φετινό ευρωπαϊκό εισιτήριο.

22714fa694a03fd4f059a6926d2d7251_267976.jpg

Ο Αθανασιάδης από πλευράς του ολοκλήρωσε τη σεζόν με 21 ματς στην πλάτη του, στα οποία δέχθηκε 32 γκολ. Σε ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι (6) ο 28χρονος μπόρεσε μόλις μία φορά να αποκρούσει – εκείνο στην αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΛ (22η αγωνιστική).

202906716_5861854810522615_4913310126870637516_n_1.jpg

Από την άλλη, η νέα μεταγραφική προσθήκη, ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς, ήρθε στην «Ένωση» προερχόμενος από μια γεμάτη από παιχνίδι αγωνιστική σεζόν. Με την φανέλα της Σάλτσμπουργκ στην οποία άνηκε, ο 28χρονος συμμετείχε σε 45 ματς και δέχτηκε συνολικά 56 γκολ.

Παράλληλα, ο αριθμός 6 απ ό,τι φαίνεται «κυνηγάει» τους τερματοφύλακες της ομάδας καθώς και ο Αυστριακός κίπερ ήρθε αντιμέτωπος με τόσα πέναλτι την περασμένη σεζόν, από τα οποία απέκρουσε το ένα.

Γενικότερα η απόδοση των τερματοφυλάκων, είναι σαφώς άμεσα συνδεδεμένη με την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Σίγουρα οι αριθμοί αποκαλύπτουν την αλήθεια όμως όπως κάθε φορά έτσι κι εδώ, σημαντικό ρόλο παίζει και ο παράγοντας τύχη.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε είναι αν η νέα σεζόν – απουσία του Αθανασιάδη καθώς έχει παραχωρηθεί δανεικός στη Σερίφ Τιρασπόλ και παρουσία πλέον του Στάνκοβιτς – θα φέρει μαζί της νέες παραστάσεις ή λιγότερα clean sheet

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0