Football Talk

Φίτεσε - ΑΕΚ 1-3: Θετικότατο το πρώτο δείγμα της «Ένωσης» - Οι πιτσιρικάδες της κέρδισαν τις εντυπώσεις

Φίτεσε - ΑΕΚ 1-3: Θετικότατο το πρώτο δείγμα της «Ένωσης» - Οι πιτσιρικάδες της κέρδισαν τις εντυπώσεις
Το πρώτο δείγμα της φετινής ΑΕΚ υπήρξε ενθαρρυντικό, καθώς επικράτησε με 3-1 της Φίτεσε στο Μπουργκ Χάαμστεντε, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία.

Με όπλο τα πολλά της τρεξίματα στη μεσαία γραμμή και τις γρήγορες αλληλοκαλύψεις, η ΑΕΚ ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στην Ολλανδία, στο πλαίσιο του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας της, αφού επικράτησε της Φίτεσε με 3-1.

Η «Ένωση» κινδύνεψε ελάχιστα και με τους Μπακάκη, Αλμπάνη και Μαχαίρα να βρίσκουν δίχτυα, μετουσίωσε την καλή της εμφάνιση σε νίκη στο πρώτο -αν και ανεπίσημο- παιχνίδι με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο της.

Συνεχής πίεση που έφερε τα γκολ

Η ΑΕΚ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειξε τη διάθεσή της να πιέσει στον χώρο του κέντρου, εκμεταλλευόμενη το 4-1-4-1 που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Βασισμένη στη γρήγορη ανάκτηση της μπάλας και το συνεχές πρέσινγκ, η ΑΕΚ είχε την μπάλα στην κατοχή της, ενώ η Φίτεσε έμενε εγκλωβισμένη για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο δικό της μισό του γηπέδου.

Η προσπάθεια της ΑΕΚ απέδωσε καρπούς στο 18ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νταμιάν Σιμάνσκι, η μπάλα απομακρύνθηκε από την άμυνα των Ολλανδών, αλλά ο Μιχάλης Μπακάκης με ένα εξαιρετικό μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η Φίτεσε κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 37ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ντόμινικ Όρος νίκησε στον αέρα τους Μπακάκη-Ανσαριφάρντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μάνταλος έκανε μία εξαιρετική ενέργεια από την αριστερή πλευρά, πάτησε περιοχή, γύρισε την μπάλα στον Χρήστο Αλμπάνη, ο οποίος ξαναέβαλε την «Ένωση» σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση.

Το σκορ του ημιχρόνου θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο για την ΑΕΚ, μιας και χάθηκαν ευκαιρίες στα τελευταία δεύτερα τόσο από τον Πέτρο Μάνταλο, όσο και από τον Καρίμ Ανσφαριφάρντ.

Ωστόσο, η φάση που ξεχώρισε ήταν η καίρια επέμβαση του Τσίτσαν Στάνκοβιτς, ο οποίος έδωσε ένα πρώτο δείγμα των ικανοτήτων του, για να διατηρήσει το 2-1 υπέρ της ομάδας του, ως σκορ του πρώτου μέρους.


Έπεσε ο ρυθμός, συνέχισε την πίεση – Κέρδος ο Ρουκουνάκης

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με την ίδια ορμή, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Αντιθέτως, ο Λάτσι στο 59’ αποσόβησε σίγουρο γκολ. Σε γύρισμα που έγινε από τα αριστερά, άλλαξε την πορεία της μπάλας με τάκλιν, προτού αυτή φτάσει σε αντίπαλο και την σπρώξει στα δίχτυα.
miloje.jpg

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 25 λεπτά στο δεύτερο μέρος για να συμβεί κάτι το αξιόλογο. Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς επιχείρησε να απειλήσει από απόσταση, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφτασε στα χέρια του τερματοφύλακα. Μάλιστα, υπήρξε ανησυχία για κάποια λεπτά, καθώς ο Σουηδός μεσοεπιθετικός φάνηκε να είχε ενοχλήσεις από τη σύγκρουση, αλλά ολοκλήρωσε το παιχνίδι κανονικά.

Οι πολλές αλλαγές και των δύο ομάδων, όπως ήταν αναμενόμενο, χάλασαν τον ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου. Η Φίτεσε συνέχισε να μην μπορεί να κυκλοφορήσει την μπάλα και κατά συνέπεια να απειλήσει, ενώ η ΑΕΚ έδειχνε να πατά στον αγωνιστικό χώρο ελαφρώς καλύτερα.
aek_2.jpg

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του δευτέρου μέρους -ως εκείνο σημείο- έλαβε χώρα στο 81ο λεπτό, όταν οι Ρουκουνάκης και Τάνκοβιτς συνδυάστηκαν ωραία, αλλά το τελείωμα του τελευταίου δεν στάθηκε ικανό να νικήσει τον τερματοφύλακα της Φίτεσε.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Τάνκοβιτς, το πέτυχε ο Μαχαίρας δύο λεπτά αργότερα. Η υψηλή πίεση της ΑΕΚ οδήγησε τους Ολλανδούς σε λάθος. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός της «Ένωσης» άνοιξε την μπάλα στον Κοσίδη, ο οποίος περίμενε την κίνηση του συμπαίκτη του, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή και με μία επαφή ο Μαχαίρας δεν είχε πρόβλημα να γράψει 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Το επόμενο φιλικό για την «Ένωση» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιουλίου, απέναντι στη Φέγενορντ.

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς (45’ Τσιντώτας), Μπακάκης (58’ Ντατσένκο), Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Μιτάι, Σάκχοφ (64’ Ρουκουνάκης), Σιμάνσκι (70’ Ραντόνια), Γαλανόπουλος (58’ Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (64’ Μαχαίρας), Μάνταλος (59’ Κοσίδης), Ανσαριφάρντ (45’Τάνκοβιτς)

Φίτεσε (Τόμας Λετς): Νταρφάλου, Τανάνε, Όρος, Γκονγκ-Τσούγακ, Χάτζεκ, Μπέρο, Χούβεν, Βόρε, Κορνέλις, Μανχόεφ, Ντουένιας

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0