Football Talk

«Ποδαρικό» για τον Αλ Κελαϊφί στην ECA με μήνυμα ενότητας

«Ποδαρικό» για τον Αλ Κελαϊφί στην ECA με μήνυμα ενότητας
Πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο η πρώτη συνεδρίαση της ECA με τον νέο πρόεδρο Νασέρ Αλ Κελαϊφί να στέλνει μήνυμα ενότητας για το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Μπορεί την Τρίτη 15/06 όλα τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων να ήταν στραμμένα στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου για την «τιτανομαχία» μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, αλλά στην ίδια πόλη έλαβε χώρα μια σημαντική συνεδρίαση της ECA (Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων).
Ήταν η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση της ECA από τον Φεβρουάριο του 2020, με τον νέο πρόεδρο Νασέρ Αλ Κελαϊφί να στέλνει μήνυμα ενότητας για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν ο οποίος έχει αντικαταστήσει τον Αντρέα Ανιέλι στην προεδρία της ECA δήλωσε: «Ο ρόλος της ECA για τη διασφάλιση του μέλλοντος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι σημαντικότερος από ποτέ. Θέλω να διαβεβαιώσω πως η ECA θα συνεχίσει να προστατεύει τα συμφέροντα όλων των ευρωπαϊκών συλλόγων και των φιλάθλων τους. Η παρουσία του προέδρου Τσέφεριν στη σημερινή συνεδρίαση μας δείχνει πως το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι ανίκητο όταν είναι ενωμένο. Αυτός θα είναι ο τρόπος που θα λειτουργώ σε όλη μου τη θητεία ως πρόεδρος της ECA».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν: «Είμαι σίγουρος πως η μεταξύ μας σχέση, της ECA και οι ισχυροί δεσμοί μας θα αποτελέσουν καθοριστικούς παράγοντες για τον εκσυγχρονισμό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

ECA_1.jpg
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της ECA συμφωνήθηκε η σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ECA και UEFA με σκοπό την διασφάλιση της σταθερότητας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου καθορίζοντας στόχους μέχρι το 2024. Επιπλέον εκφράστηκε η ανάγκη για άμεσες συζητήσεις με την UEFA για μια σειρά μέτρων οικονομικής στήριξης των συλλόγων για την καταπολέμηση της έλλειψης ρευστότητας στο ποδόσφαιρο.

Άξονας συζήτησης στη συνεδρίαση αποτέλεσε η δέσμευση της ECA για συνεργασία με τη FIFA και την UEFA για την καλύτερη διαχείριση του ημερολογίου των αγώνων. Αποφασίστηκε πως χρειάζεται η διαμόρφωση ενός πιο ισορροπημένου ημερολογίου αγώνων μέχρι το 2024 για τη διασφάλιση της προστασίας των παικτών. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το διοικητικό συμβούλιο χαιρέτισε την απόφαση των 9 από τους 12 συλλόγους για την απόσυρσή τους από το πρότζεκτ της European Super League, ξεκινώντας τη διαδικασία επανένταξής τους.

Όπως καταλαβαίνουμε αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που αντιμετωπίζει την πρόκληση της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και τα «απόνερα» της αποτυχημένης απόπειρας σχίσματος μέσω της European Super League. Φαίνεται πως υπάρχει ισχυροί δεσμοί ανάμεσα σε Αλ Κελαϊφί και Τσέφεριν αλλά ποιος μπορεί να ξεχάσει πως εξελίχθηκε η σχέση του προέδρου της UEFA με τον Αντρέα Ανιέλι;

ANIELI_TSEFERIN_1.jpg

«Νόμιζα πως ήμασταν φίλοι, αλλά μου είπε ψέματα καταπρόσωπο μέχρι την τελευταία στιγμή φροντίζοντας να μην ανησυχώ, ενώ την προηγούμενη μέρα είχε υπογράψει όλα τα έγγραφα για την ίδρυση της European Super League» είχε δηλώσει ο Τσέφεριν για τον Ανιέλι όταν έσκασε η «βόμβα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Αυτή τη στιγμή, πάντως, φαίνεται πως είναι ισχυροί οι δεσμοί μεταξύ Τσέφεριν και Αλ Κελαϊφί, με τη συμφωνία ανανέωσης της συνεργασίας UEFA και beIN SPORTS να είναι ένα ακόμα λιθαράκι σε αυτή τη σχέση.

 

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα το παγκόσμιο δίκτυο αθλητικών καναλιών beIN SPORTS, πρόεδρος του οποίου είναι ο Αλ Κελαϊφί, θα συνεχίσει να μεταδίδει τις διοργανώσεις της UEFA στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική έως το 2024 σε μια συμφωνία ύψους 600 εκ. δολαρίων.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0