Football Talk

Copa America 2021: Ο Μαραντόνα «υποδέχθηκε» την Αργεντινή και ο Μέσι τον τίμησε με τον πανηγυρισμό του 1986!

Copa America 2021: Ο Μαραντόνα «υποδέχθηκε» την Αργεντινή και ο Μέσι τον τίμησε με τον πανηγυρισμό του 1986!

Με ένα άκρως εντυπωσιακό και συγκινητικό βίντεο αφιερωμένο στη μνήμη του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα υποδέχθηκε το φετινό Copa America την Αργεντινή και ο Λιονέλ Μέσι απέτισε φόρο τιμής μέσω του πανηγυρισμού του.

Το εναρκτήριο ματς της Αργεντινής απέναντι στη Χιλή (15/06) στο φετινό Copa America μπορεί να έμεινε στο 1-1 χωρίς να προσφέρει υψηλού επιπέδου θέαμα, αλλά εξασφάλισε πως θα μνημονεύεται για καιρό για πολλούς λόγους.

Στο πρώτο ματς της «αλμπισελέστε» στη διοργάνωση μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στις 25 Νοεμβρίου του 2020, η CONMEBOL αποφάσισε να του αποτίνει φόρο τιμής μέσω ενός βίντεο.
«Τα γκολ και οι ντρίπλες του, θα αποτελούν αιώνια κληρονομιά για το ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής» ανέφερε μέσω ανακοίνωσής της.

Το αφιερωματικό βίντεο αναμενόταν να προβληθεί στη γενέτειρα του Μαραντόνα, ωστόσο η Αργεντινή αποσύρθηκε από τη θέση της διοργανώτριας του Copa America και την ανέλαβε η Βραζιλία.
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου Νίλτον Σάντος στο Ρίο ντε Τζανέιρο, προβλήθηκε ένα βίντεο διάρκειας τριών λεπτών. Σε αυτό ο «Pibe d' oro» παρουσιάστηκε να κάνει ποδαράκια με την μπάλα, την ώρα που η φανέλα του έπαιρνε τα χρώματα της κάθε ομάδας που αγωνίστηκε.

 

 

Σε όλο αυτό το «ανατριχιαστικό» σκηνικό, προστέθηκε το τραγούδι «Live is Life» των Opus. Η μελωδία που έπαιζε από τα ηχεία, επανέφερε στη μνήμη όλων την πιο εμβληματική προθέρμανση που προσφέρθηκε ποτέ στο ποδοσφαιρικό κοινό, όταν ο Μαραντόνα με τη φανέλα της Νάπολι, έδωσε τη δική του παράσταση στο Μόναχο στον ημιτελικό του Κυπέλλου UEFA το 1989.

Παράλληλα, εμφανίστηκαν πλάνα από την παιδική του ηλικία, αλλά και ένα βίντεο κατά το οποίο εκφράζει την επιθυμία του να παίξει σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το διαδέχεται μια εικόνα που κρατά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 στα χέρια του.

Η CONMEBOL ανέφερε «πως αποδώσαμε τιμή σε έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος» ανασκευάζοντας όσα δήλωσε λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Μαραντόνα, όταν τον είχε περιγράψει ως τον καλύτερο όλων των εποχών, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Βραζιλία ελέω Πελέ.

 

Ένα γκολ-ποίημα επανέφερε την υψωμένη γροθιά του Μεξικού

Ο Λιονέλ Μέσι κατόρθωσε με τον δικό του τρόπο να τιμήσει το πρότυπό του. Με ένα αριστουργηματικό φάουλ στο 33ο λεπτό, νίκησε τον Κλαούντιο Μπράβο, έγραψε το 1-0 και με τον πανηγυρισμό του επανέφερε μια γνώριμη εικόνα από τον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1986. Με αυτή την κίνηση, ο Λιονέλ Μέσι απέτισε τον δικό του φόρο τιμής, επιβεβαιώνοντας απλά την τελευταία σκηνή του αφιερωματικού βίντεο που περιλαμβάνει τον αποχαιρετιστήριο λόγο του Μαραντόνα το 2001, στο στάδιο της Μπόκα, το Μπομπονέρα.
«Ίσως αυτή η σχέση να μην τελειώσει ποτέ. Ίσως η αγάπη για μένα να κρατήσει για πάντα»

 

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0