Football Talk

Ligue 1: Αγόρασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα η Amazon - Οργή στο Canal+

Ligue 1: Αγόρασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα η Amazon - Οργή στο Canal+
Διαταράσσονται οι ισορροπίες στη Γαλλία, μετά από την συμφωνία της Amazon με την Ligue 1 για την μετάδοση των αγώνων του πρωταθλήματος.

«Μετέωροι» είχαν μείνει στα μέσα της προηγούμενης σεζόν οι σύλλογοι της Ligue 1, όταν η Mediapro, η πλατφόρμα που είχε αναλάβει την μετάδοση των αγώνων, ανακοίνωσε πως δήλωσε χρεοκοπία. Αυτό έθετε σε άμεσο κίνδυνο αρκετούς συλλόγους, οι οποίοι θα μπορούσαν να φτάσουν στην χρεωκοπία χωρίς τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Τελικά αυτό το «κομμάτι» αποφάσισε να αναλάβει η Amazon, με τον αμερικανικό κολοσσό να παίρνει έναντι 663 εκ. δολαρίων μέχρι το 2024 και θα δείχνει κάθε αγωνιστική τους 8 από τους 10 αγώνες. Αυτή η κίνηση ωστόσο προκάλεσε την οργή του Canal+, το οποίο έχει αναλάβει το υπόλοιπο πακέτο, δηλώνοντας ότι δεν προτίθεται να μοιραστεί με την Amazon τα δικαιώματα και δεν θα μεταδώσει έτσι τα παιχνίδια που της αναλογούν.

Το Canal+ μαζί με το BeIN Sports είχαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα τα τελευταία χρόνια, πριν αναμιχθεί η Mediapro. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Amazon θα πληρώνει 250 εκ. ευρώ τον χρόνο για την Ligue 1, συν άλλα 9 για την Ligue 2. Παρ’ όλα αυτά η κίνηση του Canal+ αφήνει «μετέωρο» το γαλλικό ποδόσφαιρο, το οποίο βρίσκεται με μία μεγάλη οικονομική καταστροφή.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0