Football Talk

Εθνική Ελλάδας: Από την ομάδα του Σκίμπε το 2017, σε αυτή του Φαν’τ Σχιπ το 2021

Εθνική Ελλάδας: Από την ομάδα του Σκίμπε το 2017, σε αυτή του Φαν’τ Σχιπ το 2021
Τέσσερα χρόνια ήταν παραπάνω αρκετά για την Εθνική ομάδα για να αλλάξει προφίλ, με τον Μίκαελ Σκίμπε να δίνει την «σκυτάλη» στον Τζον Φαν’τ Σχιπ.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης (3/6, 21:45) το Βέλγιο σε φιλική αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να συναντιούνται για πρώτη φορά μετά από τις 3 Σεπτεμβρίου του 2017 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Η Εθνική, με τον Μίκαελ Σκίμπε τότε στον πάγκο, είχε ηττηθεί με σκορ 1-2 χάρις στα γκολ των Γιαν Φερτόνχεν και Ρομέλου Λουκάκου, με τον Κάρλος Ζέκα να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα για την «γαλανόλευκη.
 
Το βασικό σχήμα της Εθνικής ήταν τότε: Καρνέζης, Μανιάτης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Ζέκα, Τζιόλης, Σάμαρης, Σταφυλίδης, Φορτούνης, Δώνης
 
Η θητεία του Γερμανού στον πάγκο της Εθνικής δεν κράτησε για πολύ ακόμα, καθώς μετά από τις μέτριες εμφανίσεις στο νεοσύστατο Nations League, έγινε γνωστή η απομάκρυνση του από τον πάγκο, η οποία και επισημοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 2018. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα του Άγγελου Αναστασιάδη, ο Τζον Φαν’τ Σχιπ ήταν ο εκλεκτός της ΕΠΟ για τον πάγκο της ομάδας.
Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές επισημοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου του 2019, με τον Ολλανδό να σηκώνει μανίκια ενόψει των προκριματικών του Euro 2020 και του Nations League. Πλέον, μετά από τέσσερα χρόνια έχουν αλλάξει αρκετά τα πρόσωπα και οι καταστάσεις στην «γαλανόλευκη», με παίκτες όπως οι Τζιόλης – Μανιάτης να έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ενώ οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Σάμαρης δεν βρίσκονται πλέον στις κλήσεις του Ολλανδού.
 
Αντιθέτως, ο Φαν’τ Σχιπ έχει αποφασίσει να δώσει περισσότερες ευκαιρίες στους Έλληνες που αγωνίζονται στην Ολλανδία, μία αγορά που ο ίδιος γνωρίζει απ’ έξω και ανακατωτά. Επί Φαν’τ Σχιπ έχουν κάνει το ντεμπούτο οι Παντελής Χατζηδιάκος, Γιώργος Γιακουμάκης, Βαγγέλης Παυλίδης, Λάζαρος Ρότα και Τάσος Δουβίκας, από αυτούς που αγωνίζονται ή θα αγωνιστούν στο ολλανδικό πρωτάθλημα.
 
Η αδυναμία της Εθνικής να προκριθεί στο Euro 2020 και να προχωρήσει στην επόμενη φάση του Nations League 2020-21 έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Φαν’τ Σχιπ, ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ. Η Εθνική βρίσκεται ήδη στην 3η θέση του ομίλου, έχοντας δύο ισοπαλίες με Ισπανία και Γεωργία, στο -5 από την «φούρια ρόχα» και στο -4 από την 2η Σουηδία.
 
Ο αγώνας απέναντι στο πανίσχυρο Βέλγιο, αν και δύσκολος, είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τους Έλληνες παίκτες να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις, ενόψει των προκριματικών του Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου και Νοεμβρίου για το Μουντιάλ.
 
Η ενδεκάδα του Φαν’τ Σχιπ για την αναμέτρηση με το Βέλγιο είναι: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Γιαννούλης, Μασούρας, Παυλίδης.
Ex1k9NcWEAcwu08.jpg
Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0