Football Talk

Λιονέλ Μέσι – Μπαρτσελόνα: Μία ιδιαίτερη σχέση που έχει πάντα happy end!

Λιονέλ Μέσι – Μπαρτσελόνα: Μία ιδιαίτερη σχέση που έχει πάντα happy end!

Στην τελική ευθεία φαίνεται να έχει μπει το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα και το «BN Sports» σας υπενθυμίζει τις τρεις πιο σημαντικές φορές που το σίριαλ της παραμονής του είχε καλό τέλος…

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από το ποδόσφαιρο, όσα χρόνια παίζεται το παιχνίδι. Έναν από τους επιδραστικούς ανθρώπους στον παγκόσμιο αθλητισμό και πιθανώς τον πιο σημαντικό ποδοσφαιριστή της σύγχρονης ιστορίας της Μπαρτσελόνα.

Ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται πλέον 16 χρόνια στην Μπαρτσελόνα. Μία ολόκληρη ποδοσφαιρική ζωή. Μεγάλωσε εκεί, αγωνίστηκε δίπλα στους καλύτερους και πλέον, έχοντας κατακτήσει τα πάντα με τους «μπλαουγκράνα» παιρνούν στιγμές από τον μυαλό του που τον ωθούν στην έξοδο.

Κάποια σημάδια που του δείχνουν πως ο κύκλος έχει κλείσει και πως το τέλος της καριέρας του πρέπει να τον βρει αλλού. Παρόλα αυτά, ο Αργεντίνος κατακλύζεται από το συναίσθημα. Και όπως όλα δείχνουν πως κάτι ανάλογο θα συμβεί και φέτος.
E22mMrKVUAAy3Ld_1.jpg

Αναλυτικότερα τα τρία εντονότερα σίριαλ που αφορούν την παραμονή του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα, αποτελούν τα εξής:

  • Μάντσεστερ Σίτι:

Πρόκειται για την μοναδική φορά που ο Λιονέλ Μέσι βρέθηκε τόσο κοντά στην έξοδο. Το πρωτάθλημα που έχασε από την Ρεάλ Μαδρίτης, η αποτυχημένη πορεία της Μπαρτσελόνα στο Champions League και πιθανώς, ακόμη και η απουσία του ενδιαφέροντος που έχασε η La Liga μετά την φυγή του Κριστιάνο Ρονάλντο, έκαναν τον Αργεντίνο σταρ να βλέπει τον εαυτό του και να φαντάζεται το μέλλον του μακριά από την Βαρκελώνη.

Αυτός ήταν και ο βασικότερος λόγος που η Μάντσεστερ Σίτι και ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποφάσισαν να κινηθούν για την απόκτησή του. Οι «πολίτες» άλλωστε διέθεταν τα χρήματα που ζητούσε η Μπαρτσελόνα για την απόκτησή του, προσέγγισαν και τον ίδιο, ο οποίος ήταν θετικός και το μόνο που έμενε ήταν η συγκατάθεση της Μπαρτσελόνα.

Παρόλα αυτά, εκεί η διοίκηση των Καταλανών αποφάσισε να αλλάξει πολιτική και να δείξει πως αυτή είναι που έχει τον πρώτο λόγο σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, ανεξαρτήτως του ποιου έχει απέναντί της.

Πάτησε λοιπόν πάνω στον ένα χρόνο συμβολαίου που του απέμενε, τον κράτησε στην Ισπανία, διακόπτοντας τις συζητήσεις με την Μάντσεστερ Σίτι και τον διατήρησε στο ρόστερ της. Ένα χρόνο μετά, η Μπαρτσελόνα έμεινε ξανά δίχως το πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας την σεζόν στην τρίτη θέση.

Η ιστορία έκανε τον Μέσι να αστοχήσει σε πέναλτι απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, την Μπαρτσελόνα να αποκλειστεί από την συνέχεια του Champions League, και τον Μέσι να απορεί για την επιλογή του, με τον κύκλο του στην Μπαρτσελόνα να μην φτάνει ξανά σε ένα τέλμα!

Lionel-Messi-Manchester-City_1.jpg

 

  • Ίντερ:

Η Ίντερ, που συχνά αναφέρεται ως μία από τις λίγες πιθανές ομάδες στις οποίες θα μπορούσε να ενταχθεί ο Μέσι αν ποτέ έφευγε από την Μπαρτσελόνα, είχε φτάσει κοντά στην απόκτησή του, όταν οι φήμες περί μεταγραφής του έγιναν γνωστές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αναλυτικότερα, η ιταλική ομάδα έφτασε κοντά σε μια συμφωνία το 2006, όταν παρουσιάστηκε πρόθυμη να καλύψει τη ρήτρα εξαγοράς του ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο παίκτης ήταν τότε μόλις 19 ετών.

Ο πρώην πρόεδρος Λαπόρτα, είχε δηλώσει τότε στην Guardian:

«Ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν τη ρήτρα εξαγοράς των 150 εκατομμυρίων ευρώ, γι' αυτό την αυξήσαμε στα 250 εκατομμύρια ευρώ, αλλά πάντα ένιωθα καθησυχασμένος από τη σχέση μου με τον πατέρα του, τον Jorge.

Του είπα: "Θα πρέπει να πληρώσουν τη ρήτρα γιατί δεν θα τον πουλήσω. Θα είναι ευτυχισμένος εδώ, θα πάρει δόξα. Εκεί, το μόνο που θα κερδίσει θα είναι μόνο τα οικονομικά. Ο γιος σας προορίζεται να γίνει ο μεγαλύτερος στην ιστορία και εδώ θα έχει μια ομάδα που θα τον βοηθήσει να φτάσει εκεί. Θα απολάυσει.»
E24BAOJXMAARt1g_1.jpg

  • Άρσεναλ:

Πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική εποχή για την Άρσεναλ. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ τότε αποτελούσε μία πολύ μεγάλη δύναμη στην Αγγλία, είχε κατακτήσει το αήττητο πρωτάθλημα, και δύο χρόνια μετά αντιμετώπισε τη νυν ομάδα του Λιονέλ Μέσι στον τελικό του Champions League, στην πρώτη σεζόν του Αργεντίνου στην πρώτη ομάδα.

Πολλά χρόνια μετά ο Αρσέν Βενγκέρ προέβη στην αποκάλυψη της μεταγραφής του Λιονέλ Μέσι, η οποία δεν βρέθηκε ιδιαίτερα μακριά. Συγκεκριμένα, ο πρώην προπονητής  της Άρσεναλ ισχυρίζεται ότι έφτασε κοντά στο να υπογράψει τον Μέσι και τον Ζεράρ Πικέ, την ίδια στιγμή που οι Κανονιέρηδες πήραν τον Σεσκ Φάμπρεγκας από την Μπαρτσελόνα.

«Είχαμε συζητήσεις με την Μπαρτσελόνα όταν αγοράσαμε τον Φάμπρεγκας, επειδή ο Μέσι έπαιζε μαζί του», δήλωσε ο Βενγκέρ πριν από μία διετία.

Μπορείς να συνειδητοποιήσεις μερικές φορές τι φανταστικές ομάδες νέων είχες πριν, όταν είσαι ένας σύλλογος όπως η Μπαρτσελόνα. Στην ίδια ομάδα ήταν άλλωστε οι Μέσι, Πικέ και Φάμπρεγκας.»

Και κάπως έτσι, φτάνουμε στα σημερινά δημοσιεύματα. Τις φήμες που θέλουν τον Λιονέλ Μέσι να ανανεώνει στην Μπαρτσελόνα για ακόμη δύο χρόνια, και πιθανώς να ολοκληρώνει εκεί την καριέρα του. H ιστορία φαίνεται να συνεχίζεται. Ο Λιονέλ Μέσι θα παραμείνει στην Μπαρτσελόνα, σε μία ιδιαίτερη σχέση που πάντα έχει θετική κατάληξη, και της οποίας το τέλος θα δώσει ο χρόνος και μόνο…

Δημήτρης Μανάκος

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0