Football Talk

Μπρέντφορντ – Σουόνσι 2-0: Επιστροφή στην Premier League έπειτα από 74 χρόνια! (video)

Μπρέντφορντ – Σουόνσι 2-0: Επιστροφή στην Premier League έπειτα από 74 χρόνια! (video)

Την επιστροφή της στην Premier League πανηγύρισε η Μπρέντφορντ επί της Σουόνσι στο Wembley με 2-0, στον τελικό των Play off της Championship, στο ματς που δίνει το εισιτήριο για την Premier League, και τα 190 εκατομμύρια ευρώ για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Είναι πλέον γεγονός. Η Μπρέντφορντ του Τόμας Φρανκ επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας έπειτα από 74 χρόνια απουσίας και «περιοδείας» σε όλες τις κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου, επικρατώντας της Σουόνσι με 2-0 στο «ματς των εκατομμυριών».

Αναλυτικότερα, το απόγευμα του Σαββάτου φάνηκε εξαρχής πως είχε έρθει επιτέλους η ώρα της Μπρέντφορντ. Μπήκε στο Wembley, στο τελευταίο φετινό ματς της Championship, με εκπληκτική διάθεση, βρήκε δίχτυα δύο φορές, επέβαλλε το ρυθμό της και αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο όταν χρειάστηκε, «χτυπώντας» την Σουόνσι στις επιθετικές λύσεις που δυσκολεύεται να βρει καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν, με αποτέλεσμα να την εκνευρίσει και να την κάνει να ολοκληρώσει με παίκτη λιγότερο το ματς!

Το σκορ άνοιξε ο πρώτος της σκόρερ, Άιβαν Τόνεϊ, καθώς ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι και πέτυχε το 33ο φετινό του τέρμα, για να έρθει ο Εμιλιάνο Μαρκόντες και να διπλασιάσει τα γκολ της Μπρέντφορντ, πριν από την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα.
E2k1E20XEAgb2sS.jpg

Κάπως έτσι η Σουόνσι αιφνιδιάστηκε, ούσα άλλωστε και μία ομάδα που βασίζεται στην ορθολογική ανασταλτική της λειτουργία, δεν κατόρθωσε επί της ουσίας να αντιδράσει ποτέ και παρέμεινε στην Championship για τρίτη διαδοχική σεζόν, με τον Μπρένταν Ρότζερς να είναι ο τελευταίος προπονητής που την έχει οδηγήσει σε άνοδο, από την διαδικασία των Play off, δέκα χρόνια νωρίτερα απέναντι στην Ρέντινγκ.

Αντιθέτως, η Μπρέντφορντ πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό ματς, πήρε ισχυρό προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι τέλους. Τα δύο γκολ που πέτυχε στο ξεκίνημα άλλωστε είναι αθροιστικά κατά ένα περισσότερα από όσα είχε πετύχει τις τέσσερις προηγούμενες φορές που είχε βρεθεί στον τελικό του Wembley!

Με αυτόν τον τρόπο «ξόρκισε» την κατάρα της τελευταίας αγωνιστικής, όπου μετρούσε τις περισσότερες αποτυχημένες απόπειρες από κάθε ομάδα και επέστρεψε στην Premier League για πρώτη φορά έπειτα από το 1946-47.

Η τριάδα των ομάδων συμπληρώθηκε λοιπόν, με την Μπρέντφορντ να κερδίζει την άνοδό της και να ακολουθεί τις Νόριτς και Γουότφορντ στην μεγάλη κατηγορία, με τις Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Γουέστ Μπρομ και Φούλαμ να κάνουν το αντίθετο δρομολόγιο.


Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0