Football Talk

Τελικός Europa League 2021: θα μιλήσει η παράδοση ή η βαριά φανέλα; (video)

Τελικός Europa League 2021: θα μιλήσει η παράδοση ή η βαριά φανέλα; (video)
Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι έτοιμες να διεκδικήσουν στο Γκντανσκ τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της σεζόν.
Οι δύο ομάδες θα πατήσουν το βράδυ της Πέμπτης (26/5, 22:00) στο γήπεδο του σταδίου Μιέσκι, για να διεκδικήσουν το τρόπαιο του EuropaLeague. Από την μία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του «πρωτάρη» Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, από την άλλη η Βιγιαρεάλ του «μπαρουτοκαπνισμένου» Ουνάι Έμερι. Οι δύο άντρες θέλουν τον τίτλο για διαφορετικούς λόγους, ωστόσο θα παλέψουν το ίδιο σκληρά για αυτόν.

Για την Βιγιαρεάλ τα πράγματα είναι σαφώς πιο ξεκάθαρα. Τα «υποβρύχια» τελείωσαν το πρωτάθλημα με πέντε ήττες στους τελευταίους εννέα αγώνες του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να τερματίσουν στην 7η θέση με 58 βαθμούς, η οποία οδηγεί στα play-off του Conference League. Μέχρι στιγμής ο σύλλογος δεν έχει κατακτήσει κανένα τίτλο στην ιστορία του, με τη νίκη στον τελικό να αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τους Ισπανούς να βγουν στο Champions League της νέας χρονιάς, με την ιστορία να είναι με το μέρος τους.

Η πρόκριση της Βιγιαρεάλ στον τελικό


Καμία ισπανική ομάδα δεν έχει ηττηθεί σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης τα τελευταία 20 χρόνια, εκτος από άλλη ισπανική μετά και από τον τελικό του Champions League του 2001 και την ήττα της Βαλένθια από την Μπάγερν Μονάχου στα πέναλτι! Την ίδια ώρα, η Βιγιαρεάλ έχει στο τιμόνι της τον άνθρωπο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «Mr Europa League», με τον Έμερι να έχει προκριθεί στους πέντε από τους τελευταίους οκτώ τελικούς, τρεις με την Σεβίλλη, μετρώντας ισάριθμες κατακτήσεις και μία με τις Άρσεναλ και Βιγιαρεάλ.

Από την άλλη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό της μέλλον εδώ και αρκετές βδομάδες. Το σφύριγμα της λήξης της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος είδε τους «κόκκινους διαβόλους» να βρίσκονται στην 2η θέση της βαθμολογίας με 74 βαθμούς. Για τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αυτός θα είναι ο πρώτους του τελικός στο «τιμόνι» του συλλόγου και ο πρώτος του ευρωπαϊκός τελικός, μετά από την ανατροπή επί της Μπάγερν Μονάχου, χάρις σε δικό του γκολ στο 93’, στον τελικό του ChampionsLeague του 1999.

Το ισχυρό προβάδισμα - πρόκριση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


Αυτός θα είναι ο 15ος αγγλοϊσπανικός τελικός στην Ευρώπη, με τους Άγγλους να μετρούν συνολικά πέντε νίκες και οι Ισπανοί εννέα, εκ των οποίων οι οκτώ τελευταίες συνεχόμενες. Σημαντικό πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους η συμμετοχή του Χάρι Μαγκουάιρ, με τον διεθνή αμυντικό να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να μάθει εάν αγωνιστεί. 

Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 1 HD στις 22.00 σε προγραφή Σωτήρη Κωσταβάρα.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Βιγιαρεάλ: Ασένχο, Γκασπάρ, Αλμπιόλ, Τόρες, Πεντράθα, Τριγκέρος, Καπούε, Παρέχο, Πίνο, Μορένο και Μπάκα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Χέντερσον, Σο, Μπαϊγί, Λίντελεφ, Γουάν – Μπισάκα, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Φερνάντες, Ράσφορντ και Καβάνι

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0