Football Talk

Οι 5+1 παίκτες ποδοσφαιριστές που άλλαξαν Εθνικές ομάδες στο κορυφαίο επίπεδο

Οι 5+1 παίκτες ποδοσφαιριστές που άλλαξαν Εθνικές ομάδες στο κορυφαίο επίπεδο
Αυτές είναι κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αποφάσισαν να αλλάξουν εθνική ομάδα, όσο βρισκόντουσαν στο κορυφαίο επίπεδο.
Σχετικά Άρθρα
Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλές περιπτώσεις νέων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να εκπροσωπήσουν δύο ή περισσότερες ομάδες σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο, όπως έδειξε και ο Ομερίκ Λαπόρτ, που επέλεξε την εθνική Ισπανίας από την εθνική Γαλλίας, υπάρχουν αρκετοί καταξιωμένοι παίκτες του κορυφαίου επιπέδου που αλλάζουν ομάδα σε μεγάλη ηλικία. Το «BN Sports» σας παρουσιάζει τους 5+1 ποδοσφαιριστές που άλλαξαν εθνική ομάδα σε μεγάλη ηλικία.

Γουίλφριντ Ζαχά (Ακτή Ελεφαντοστού)

Wilfried_Zaha_1.jpg

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός βρίσκεται από νεαρή ηλικία στην Αγγλία, καθώς αυτός και η οικογένεια μετακόμισαν από την Ακτή Ελεφαντοστού στο Λονδίνο, όταν εκείνος ήταν 4. Το 2004 εντάχθηκε στις ακαδημίες της Κρίσταλ Πάλας, πριν τελικά ανέβει στην πρώτη ομάδα και πάρει μεταγραφή για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2013, ενώ μετά από δύο χρόνια επέστρεψε και πάλι στους «αετούς».

Επειδή είχε ξεχωρίσει από νεαρή ηλικία, αγωνίστηκε στην Κ19 και Κ21 της Αγγλίας, με τις οποίες πέτυχε και 1 γκολ. Μάλιστα έκανε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα στις 11 Νοεμβρίου του 2012, σε ένα φιλικό με την Σουηδία. Πρόλαβε να αγωνιστεί σε άλλον έναν αγώνα, προτού τελικά το 2017 αγωνιστεί με την Ακτή Ελεφαντοστού στο Κόπα Άφρικα το 2017.

Κέβιν – Πρινς Μπόατενγκ (Γκάνα)

during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group G match between Germany and Ghana at Castelao on June 21, 2014 in Fortaleza, Brazil.

Ο 34χρονς γεννήθηκε στην Γερμανία από Γερμανίδα μητέρα και Γκανέζο πατέρα, ενώ αγωνίστηκε στις ακαδημίες των Ρέινικεντορφ Φούχσε και Σάλκε. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στα κλιμάκια των μικρών εθνικών της Γερμανίας, ενώ με την Κ19 είχε 7 γκολ σε 12 αγώνες.

Τελικά το 2010 αποφάσισε να εκπροσωπήσει την Γκάνα σε ανδρικό επίπεδο, καθώς όπως είπε ένιωθε περισσότερο Γκανέζος και ήθελε να τιμήσει την χώρα του πατέρα του. Με τα «μαύρα αστέρια» συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2010 και 2014, ενώ πρώτο θέμα έγινε ο αγώνας της Γκάνας με την Γερμανία στις 23 Ιουνίου του 2010 για το Μουντιάλ. Τότε αντίπαλος του ήταν ο ετεροθαλής αδερφός του, Ζερόμ Μπόατενγκ, που αγωνιζόταν βασικός για την Γερμανία.

Καλιντού Κουλιμπαλί (Σενεγάλη)

Kalidou_Koulibaly_1.jpg

Ο αμυντικός της Νάπολι γεννήθηκε το 1991 στο Σεν-Ντι-Ντε-Βος της Γαλλίας από Σενεγαλέζους γονείς, όπου και μεγάλωσε. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο με την Μετς. Το 2012 μεταπήδησε στο Βέλγιο και την Γκενκ, ενώ από το 2014 μέχρι και σήμερα αγωνίζεται στην Ιταλία και την Νάπολι.

Το 2011 έγινε βασικό μέλος τη Κ20 της εθνικής Γαλλίας, με την οποία έπαιξε σε 6 αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 στην Κολομβία. Το 2015 ο Ντιντιέ Ντεσάμπ είχε στην λίστα του για την εθνική τον υψηλόσωμο αμυντικό, ωστόσο εκείνος επέλεξε την Σενεγάλη. Σύμφωνα με τον ίδιο, πήρε αυτή την απόφαση διότι «ήθελε να γράψει ιστορία στο ποδόσφαιρο της χώρας του».

Ντιέγκο Κόστα (Ισπανία)

Diego_Costa_1.jpg

Ο 32χρονος επιθετικός είναι από τα πιο γνωστά παραδείγματα ποδοσφαιριστών που άλλαξαν σε μεγάλη ηλικία ποδοσφαιρική «στέγη». Γεννήθηκε στην Βραζιλία και πήρε το όνομα του από τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ έκανε το «άλμα» στην Ευρώπη το 2005 για την Μπράγκα. Αργότερα ακολούθησαν 3 θητείες στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στην Τσέλσι και άλλες ομάδες στην Ισπανία.

Το 2013, όταν διένυε την καλύτερη περίοδο της καριέρας του με την Ατλέτικο, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας έκανε αίτημα στην UEFA για να αλλάξει εθνικότητα. Ο ίδιος ζήτησε αυτή την αλλαγή, με τον Σκολάρι να τον θέτει άμεσα εκτός της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας.

Τελικά ο Κόστα βρέθηκε στην αποστολή του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, ενώ στον πρώτο αγώνα απέναντι στην Ολλανδία έκανε το ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα με την «φούρια ρόχα».

Ντέκλαν Ράις (Αγγλία)

Declan_Rice_1.jpg

Ο νεαρός μέσος είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Αγγλίας, έχοντας ήδη φανέλα βασικού στην Γουέστ Χαμ και την εθνική ομάδα. Γεννήθηκε το 1999 στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου και εντάχθηκε στις ακαδημίες της Τσέλσι από νεαρή ηλικία. Οι παππούδες του Ράις είχαν γεννηθεί στο Κορκ της Ιρλανδίας, με τον ίδιο να έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί και με τις δύο χώρες.

Το 2017 κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Ιρλανδίας, για τα φιλικά απέναντι σε Μεξικό και Τουρκία. Τον Φεβρουάριο του 2019 αποφάσισε να εκπροσωπήσει την Αγγλία σε επίπεδο Ανδρών, παρά τους ισχυρισμούς του Ρόμπι Κιν ότι μπορούσε στο μέλλον να γίνει αρχηγός της ομάδας . Έκανε το ντεμπούτο του με τα «Τρία Λιοντάρια» σε επίσημο αγώνα στις 22 Μαρτίου απέναντι στην Τσεχία για τα προκριματικά του Euro 2020.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι δέχθηκε απειλές για την ζωή του, μετά από την απόφαση του να αλλάξει ομάδα. Είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία, μετά τον Τζακ Ρέινολντς στα τέλη του 19ου (!) αιώνα, που έχει αγωνιστεί και για τις δύο χώρες.

Bonus: Αλφρέντο Ντι Στέφανο

FILE PHOTO: Alfredo Di Stefano has been placed in an induced coma after suffering a heart attack. 10th September 1964:  Argentinian born Spanish footballer Alfredo Di Stefano makes his first appearance for Espanol of Barcelona against Olympique of Lyon.  (Photo by Central Press/Getty Images)

Ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης ανήκει σε ξεχωριστή κατηγορία, καθώς αγωνίστηκε με 3 διαφορετικές χώρες στην καριέρα του. Γεννημένος στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, αγωνίστηκε πρώτα με την «αλμπισελέστε», με την οποία σημείωσε 6 γκολ σε 6 συμμετοχές.

Το 1949 μετακόμισε στην Κολομβία και την Μπογκοτά, ενώ αγωνίστηκε σε 4 αγώνες με την εθνική, χωρίς να έχει κάποια σχέση με την χώρα, ή διαβατήριο. Τελικά το 1957 φόρεσε την φανέλα της Ισπανίας, όσο αγωνιζόταν στην Ρεάλ, με την οποία μέχρι το 1962 συμμετείχε σε 31 αγώνες και πέτυχε 23 γκολ.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0