Football Talk

Λίβερπουλ: Κέρδισε στο Όλντ Τράφορντ μετά από επτά χρόνια και τερματίζει τέταρτη με 3x3 (video)

Λίβερπουλ: Κέρδισε στο Όλντ Τράφορντ μετά από επτά χρόνια και τερματίζει τέταρτη με 3x3 (video)

Την πρώτη της νίκη στο Όλντ Τράφορντ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπειτα από επτά χρόνια πανηγύρισε η Λίβερπουλ με 4-2.

Σπουδαία ήταν η νίκη που πανηγύρισε η Λίβερπουλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 4-2, σε ένα ματς με εξαιρετικό ρυθμό και έξι γκολ, για πρώτη φορά έπειτα από το 3-3 του 1962.

Η ανατροπή στο ημίχρονο και τα δύο γκολ του Φιρμίνο

Αναλυτικότερα η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, δεν επηρεάστηκε από το γεγονός πως έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ (στο 10’), από  το τέρμα του Μπρούνο Φερνάντες, ένα γκολ που είναι και το γρηγορότερο που έχει επιτευχθεί στις 20 τελευταίες τους αναμετρήσεις ανεξαρτήτως διοργάνωσης ή γηπέδου, ανέτρεψε την κατάσταση στο ημίχρονο, με τα τέρματα των Ντιέγκο Ζότα και Φιρμίνο και οδηγήθηκε στην ανάπαυλα με το υπέρ της 2-1, για πρώτη φορά έπειτα από οχτώ χρόνια, όταν το 2013 είχε ανατρέψει το προβάδισμα της Σουόνσι στο Λίμπερτι!

Ανάλογη ήταν η εξέλιξη και του δευτέρου μέρους, με την Λίβερπουλ και πάλι να πατάει καλύτερα, να βρίσκει ένα γκολ με τον Φιρμίνο, ο οποίος παρά το γεγονός πως είχε να σκοράρει φέτος από τις 29 Ιανουαρίου, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής των «κόκκινων» που βρίσκει δίχτυα δις στο «Θέατρο των Ονείρων», μετά τον Στίβεν Τζέραρντ το 2014 ,και να έχει και ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ζότα, με τον Πορτογάλο να σημαδεύει το δοκάρι από πλεονεκτική θέση.

Η μείωση του σκορ από τον Μάρκους Ράσφορντ δεν στάθηκε ικανή να σταματήσει τον εξαιρετικό ρυθμό που είχε βάλει στο παιχνίδι της η Λίβερπουλ, με αποτέλεσμα στο τέλος ο Σαλάχ να πετύχει το δεύτερό του γκολ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο ίδιο γήπεδο, σε δύο διαφορετικά ματς, και να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής που το πετυχαίνει, 100 χρόνια μετά τον Χάρι Τσέιμπερς!

E1TBTz-WYAUPeRT_-_Αντιγραφή.jpg

Η σημασία της νίκης στο Όλντ Τράφορντ και ο εφικτός στόχος της τετράδας

Το τελικό 4-2 της Λίβερπουλ στο Όλντ Τράφορντ είναι δυνατό να χαρακτηριστεί ως η κομβικότερη νίκη του συνόλου του Γιούργκεν Κλοπ, σε ολόκληρη την σεζόν, καθώς πλέον η Λίβερπουλ ορίζει την τύχη της μόνη της.

Πλέον αν καταφέρει να επικρατήσει των Γουέστ Μπρομ και Μπέρνλι εκτός έδρας και Κρίσταλ Πάλας στο Άνφιλντ, θα πανηγυρίσει μία ανέλπιστη έξοδο στο Champions League, κατακτώντας την τέταρτη θέση, εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως Τσέλσι και Λέστερ δεν έχουν ολοκληρώσει τις μεταξύ τους αναμετρήσεις και θα βρεθούν την Τρίτη το βράδυ, σε έναν «τελικό» που θα καθορίσει εν πολλοίς και την έκβαση της δικής τους σεζόν.

Την δική του οπτική για τα ρεαλιστικά σενάρια κατάκτησης της τέταρτης θέσης από την ομάδα του παρέθεσε μετά το τέλος του ματς ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος αφού δικαιολόγησε το περιστατικό με το Μανέ και την κίνηση του Σενεγαλέζου να μην του δώσει το χέρι μετά την λήξη της αναμέτρησης, τόνισε πως τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο για την συνέχεια.

Παράλληλα εκθείασε την επόμενη αντίπαλο της ομάδας του, Γουέστ Μπρομ, λέγοντας πως ο δεύτερος γύρος που πραγματοποίησε είναι εξαιρετικός παρά τον υποβιβασμό της, αλλά δεν παρέλειψε να πει πως αν η Λίβερπουλ πραγματοποιήσει ένα παιχνίδι ανάλογο με αυτό του 4-2 επί της Γιουνάιτεντ, πιθανώς να τα καταφέρει.

https___s3-images.sportbible.com_s3_content_fc06bef6609dc91146feb6bcad8a702d.webp

Η πρώτη επικράτηση του Κλοπ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Γερμανός πανηγύρισε την πρώτη του επικράτηση επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ η Λίβερπουλ επικράτησε ξανά στο «Θέατρο των Ονείρων», έπειτα από το 3-0 του 2014.

Μία νίκη που δεν κατάφερε να πετύχει ούτε πέρυσι, παρά το γεγονός πως μετέβη στο Μάντσεστερ με 26 νίκες σε 26 ματς.

Η περσινή ισοπαλία μάλιστα με 1-1, μάλλον ήταν ευνοϊκή για αυτήν, μιας και η Λίβερπουλ δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, αλλά πλέον ο στόχος επιτεύχθηκε και ο Κλοπ κρατάει τις τύχες της ομάδας του στα χέρια του.

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0