EUROLEAGUE FINAL-4 2023

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 78-79: Αυτοκτονία! (video)

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 78-79: Αυτοκτονία! (video)
Δραματικό, χιτσκοκικό φινάλε και αυτό καθορίστηκε από τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής. Ο άποντος Σέρχιο Γιουλ για 39'57'', ευστόχησε στο νικητήριο δίποντο και άφησε τον Ολυμπιακό με τα... γαλόνια.
Αποστολή στο Κάουνας, με την υποστήριξη της bwin:Γιάννης Ψαράκης, Μάνος Φυρογένης

Σε μια «Zalgirio Arena» που θύμιζε το ΣΕΦ και με όλα τα φώτα της Ευρώπης πάνω σε Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν απόλυτα αποφασισμένοι στο παρκέ ώστε να μην διαπραγματευτούν το παραμικρό. Με μάτι που... γυάλιζε και έναν Κάνααν «καυτό», οι πάικτες του Μπαρτζώκα πήραν ρυθμό από τον κόσμο τους και ξεκίνησαν με τα φρένα σπασμένα. 
5895506.jpg

Με τρία τρίποντα του εορτάζοντα Ησαϊα και άλλα δύο από τον Κώστα Παπανικολάου, οι Πειραιώτες πήραν από την αρχή τα ηνία, σταματώντας (με φάουλ συνήθως) το πέρασμα της μπάλας στον Ταβάρες. Όταν μάλιστα μπήκε στο...χορό και ο MVP, Σάσα Βεζένκοφ (7 π.), τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τη «ροκ μπαλάντα» του Μπαρτζώκα (22-12). Και κάπου εκεί ήρθε η ζώνη με προσαρμογές από τον Ματέο και έβαλε δύσκολα στους «ερυθρόλευκους».

Οι Μαδριλένοι έτρεξαν ένα 12-5 (27-24) με τον Χεζόνια κύριο εκφραστή και μπήκαν πολύ γρήγορα ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα. Το παράδοξο φαινόμενο του φετινού Ολυμπιακού (όταν δε λειτουργεί κάτι καλά στην επίθεση «χαλάει» και η άμυνα) εμφανίστηκε για ένα πεντάλεπτο (9' με 14' ) και ήταν αρκετό. Οι Πειραιώτες ξέχασαν την πίεσή τους στη μπάλα και παρότι ο Ταβάρες καθόταν στον πάγκο, οι «μερένγκες» βρήκαν... παρηγοριά από το τρίποντο ( 5 εύστοχα στη δεύτερη περίοδο) και τον Κροάτη πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού που έκανε τη ζημιά. 
Κάποιες προσπάθειες του Σακίλ ΜακΚίσικ αλλά και ένα...χαστούκι του Βεζένκοφ, μηδένισαν το -5 (είχε προηγηθεί 45-40 για πρώτη φορά η Ρέαλ με μακρινό σουτ του Μούσα) και έφεραν το ματς στο απόλυτο μηδέν. Το μόνο δεδομένο ήταν πως όποιος ήθελε να στεφθεί πρωταθλητής έπρεπε να παίξει και άμυνα.
Οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι-χέρι στην τρίτη περίοδο, χτίζοντας μικρά ρεκόρ που... εξαφανίζονταν γρήγορα. Οι Πειραιώτες έβγαζαν μεγαλύτερη ένταση στην άμυνά τους και είχαν στην επίθεση τον Κάνααν να «καθαρίζει». Ο η Ησαϊας ανήμερα των γενεθλίων του συνέχισε με χέρι... αλφάδι από απόσταση και έχοντας 5/6 τρίποντα, διαμόρφωσε το 57-52. Η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε «αποκούμπι» στον Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος και ισοφάρισε σε 59 όλα (28') για να έρθουν οι ΜακΚίσικ και Σλούκας να κάνουν το 63-59, σκορ της τρίτης περιόδου.
5895627.jpg

Στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο ήταν η σειρά του MVP να πάρει τη... μπαγκέτα. Ο Σάσα Βεζένκοφ βρήκε και το τρίποντο που έψαχνε (είχε 0/5 μέχρι το 30') και στο 32', έκανε το 68-61, φτάνοντας τους 25 πόντους. Το πρόβλημα όμως ήταν ότι όσα έβαζε ο Ολυμπιακός τα δεχόταν και στην άμυνά του, γεγονός που δεν τον άφηνε να αισθανθεί άνετα (74-70 από το καλάθι και φάουλ του Σέρχι).

Η βολή της τεχνικής ποινής του Βεζένκοφ και οι 1/2 του Κάνααν (η μοναδική του «πληγή» στον τελικό) έκαναν το 76-70, μείωσε ο Ταβάρες για να απαντήσει και πάλι ο Κάνααν σε ένα πολύ κρίσιμο δίποντο. Μέχρι το επόμενο και αυτό είχε Μαδριλένικη απόχρωση καθώς ο σπουδαίος «Τσάτσο» βρήκε στόχο στα 46'' και εφερε τον τελικό στον πόντο. 

Ο Ολυμπιακός δεν ευστόχησε με τον Φαλ και έτσι το ευρωπαϊκό κρίθηκε από τα χέρια του Σέρχιο Γιουλ. Ο άποντος αρχηγός της «Βασίλισσας», γεννημένος για αυτές τις στιγμές πήρε την ευθύνη και έδωσε το 11ο στους «μερένγκες».

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 45-45, 63-59, 78-79

Δείτε τα Στατιστικά του Αγώνα ΕΔΩ: 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0