EUROLEAGUE FINAL-4 2023

EuroLeague Final-4 Κάουνας: Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 78-79 (τελ.) LIVE

EuroLeague Final-4 Κάουνας: Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 78-79 (τελ.) LIVE

Τελευταίο παιχνίδι για τη φετινή EuroLeague και ο Ολυμπιακός κυνηγά το 4ο ευρωπαϊκό του τρόπαιο με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης! Το BN Sports σας ενημερώνει live για ό, τι λαμβάνει χώρα στη «Zalgirio Arena».

Αποστολή στο Κάουνας, με την υποστήριξη της bwin: Γιάννης Ψαράκης, Μάνος Φυρογένης

*Το κείμενο ανανεώνεται αυτόματα

3.1'' πριν το τέλος, ο Γιουλ ευστόχησε σε σουτ δύο πόντων, έκανε το 79-78 και έδωσε το τρόπαιο στη Ρεάλ.

12'' για το φινάλε, ο Ολυμπιακός είναι μπροστά με 78-77 και η Ρεάλ έχει την κατοχή.

1'28'' πριν το τέλος ο Ολυμπιακός προηγείται για 4 πόντους (78-74) και έχει την κατοχή!

3’11’’ πριν από το φινάλε, ο Βεζένκοφ και ο Κάνααν με δύο βολές έκαναν το 76-70.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ βρήκε εκ νέου τρίποντο, ενώ ο Σέρχι Ροντρίγκες με πέτυχε καλάθι και ευστόχησε σε μια βολή για το 74-70.

Ο Βεζένκοφ είχε αστοχήσει σε 5 τρίποντα, όταν όμως δοκίμασε από τα 7,5 μέτρα, όχι απλώς βρήκε στόχο, αλλά έδωσε και «ανάσα» επτά πόντων στους «ερυθρόλευκους» (68-61). Ο Κοζέρ σκόραρε επίσης για τρεις (68-64), ο ΜακΚίσικ δε λάθεψε σε λέι απ και ο Σλούκας με μία βολή, επανέφερε το +7.

Ο Γκος βρήκε στόχο σε σουτ τριών πόντων για να μειώσει στους 2 (59-57), ενώ ο ίδιος παίκτης από τη γραμμή των βολών, έφερε το ματς στα ίσα (59-59). Τότε ήταν και πάλι η ώρα του ΜακΚίσικ, αλλά και του Σλούκα για να φέρουν τους Πειραιώτες σε απόσταση 4 πόντων, με την έναρξη του τελευταίου μέρους.

O χορός των τριπόντων συνεχίστηκε και στην επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ. Ο Μούσα έκανε την αρχή και ο Κάνααν απάντησε για το 48-48. Ο Βεζένκοφ, ωστόσο, ήταν ασταμάτητος και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του, με γκολ-φάουλ, κάνοντας το 51-50. Παρομοίως και ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος με το πέμπτο του τρίποντο, μία εύστοχη βολή και ένα λέι απ έφτασε τους 20 πόντους και έκανε το 57-52.

Το τάιμ-άουτ του Έλληνα τεχνικού «ταρακούνησε» κάπως τους παίκτες του. Ο ρυθμός, όμως, ήταν αρκετά γρήγορος, πράγμα που έδειξε να ευνοεί τη Ρεάλ, η οποία έφτασε στο +4 (38-42) στο 18’. Ο Βεζένκοφ για δύο και ο ΜακΚίσικ, που ήρθε «καυτός» από τον πάγκο, για τρεις, έφεραν το ματς στο ημίχρονο σε ισορροπία (45-45).

Η «βασίλισσα» επέστρεψε γρήγορα στο ματς, μειώνοντας στους 3 (24-21) στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου, ενώ μετά από εύστοχο σουτ του Χεζόνια πίσω από τη γραμμή των 6,75μ., έφτασε στο -2 (29-27). Μάλιστα, έφτασε στο πρώτο της προβάδισμα στο ματς με 31-29 (14'), με τον Ολυμπιακό να έχει μπλοκάρει για τα καλά.

Με σερί 7-1 και τον «Ησαΐα» να πετυχαίνει το τρίτο δικό του τρίποντο στην πρώτη περίοδο, οι Πειραιώτες έφτασαν στο +9 (19-10), ύστερα από λέι απ του φετινού MVP της EuroLeague. Ο αρχηγός έγραψε το +10 (22-12), ο Ολυμπιακός έκανε… πάρτι και στις δύο μεριές του γηπέδου και έφτασε ακόμα και στο +12 (24-12). Στη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα, που δέχθηκε ένα σερί 5-0 από τη Ρεάλ, βρισκόταν στο +7 (24-17).

«Ζεστός» ξεκίνησε ο Κάνααν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, δίνοντας δύο τρίποντα στον Ολυμπιακό για το αρχικό 6-5. Ο Ταβάρες κυριαρχούσε κάτω από την «ερυθρόλευκη» ρακέτα, αλλά ο Παπανικολάου ευστόχησε επίσης για το 9-7, για να έρθει ο Γκος και να κάνει το 9-9 στο 4’. Ο Σάσα Βεζένκοφ με καλάθι και φάουλ έγραψε το 12-9 με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου.

Η «Zalgirio Arena» φλέγεται, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να τραγουδά με όλη τη δύναμη της φωνής του!

Και φυσικά το καθιερωμένο τελετουργικό πριν τα ματς του Ολυμπιακού!

Πάτησαν στο γήπεδο και οι παίκτες των «ερυθρολεύκων».

Υπό έντονες αποδοκιμασίες πραγματοποιήθηκε η είσοδος των παικτών της Ρεάλ στο παρκέ.

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο πρώτος παίκτης που πατά στο παρκέ και γνωρίζει την αποθέωση από το κοινό, υπό τους… ήχους του MVP!

Λίγο νωρίτερα οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» συγκεντρώθηκαν και πορεύθηκαν μαζί προς τη «Zalgirio Arena».

Ολοκληρώθηκε το παιχνίδι μεταξύ της Μονακό και της Μπαρτσελόνα, με τους Γάλλους να επικρατούν με 78-66, κατακτώντας την τρίτη θέση στη φετινή EuroLeague.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του μικρού τελικοί, οι φίλαθλοι των Πειραιωτών δίνουν το δικό τους ρυθμό.

Στο γήπεδο έφτασε και ο Ολυμπιακός. Περίπου μιάμιση ώρα απομένει για την έναρξη του μεγάλου τελικού.

Μόλις αφίχθη στη «Zalgirio Arena» η αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπαρτσελόνα και Μονακό αναμετρώνται στον μικρό τελικό, αλλά οι κερκίδες έχουν αποκτήσει ήδη… ερυθρόλευκο χρώμα! Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «μπλαουγκράνα», με απόφαση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, θα αποχωρήσουν από το Κάουνας στις 20:00, δηλαδή την ώρα του τελικού.

Ένα παιχνίδι έμεινε για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν στην EuroLeague. Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη «μάχη» με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πολύτιμου τροπαίου! Μαζί θα παρακολουθούμε σε ζωντανή εξέλιξη όσα συμβαίνουν στο Κάουνας και τη «Zalgirio Arena».

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0