EUROLEAGUE FINAL-4 2023

Ο Σάσα Βεζένκοφ στο BN Sports: «Θυμίζουμε στον κόσμο τις δικές του παρέες – Ασύλληπτος ο τελευταίος μήνας της Ρεάλ» (video)

Ο Σάσα Βεζένκοφ στο BN Sports: «Θυμίζουμε στον κόσμο τις δικές του παρέες – Ασύλληπτος ο τελευταίος μήνας της Ρεάλ» (video)
Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του μεγάλου τελικού και στο πλαίσιο εκδηλώσεων του One Team, ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε στο BN Sports μέσα από τη fanzone για το μυστικό του Ολυμπιακού και το λόγο που αυτή η ομάδα έχει γίνει τόσο αγαπητή. Μεταξύ άλλων ο MVP της EuroLeague δεν παρέλειψε να εξάρει τη Ρεάλ Μαδρίτης και τα όσα έχει καταφέρει.
Σχετικά Άρθρα

Αποστολή στο Κάουνας, με την υποστήριξη της bwin: Μάνος Φυρογένης

Τι κι’ αν έχουν περάσει λίγες μόνο ώρες από τη… διαστημική τρίτη περίοδο του Ολυμπιακού, την ανατροπή του ημιτελικού κόντρα στη Μονακό και την πρόκριση στον 9ο ευρωπαϊκό τελικό; Οι πρεσβευτές του One Team, Σάσα Βεζένκοφ και Κώστας Παπανικολάου βρέθηκαν στο ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο της fanzone στο κέντρο του Κάουνας για να δώσουν χαμόγελα στα μικρά παιδιά. Στους φέρελπις εκείνους αθλητές που μεγαλώνουν με τα κατορθώματά τους και βλέποντάς τους να εντυπωσιάζουν την Ευρώπη.

Οι «ερυθρόλευκοι βρίσκονται ένα βήμα μακριά από το 4ο τρόπαιο της ιστορίας τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της «σπυριάρας» και ο Σάσα Βεζένκοφ μοιράστηκε στο BN Sports κάποιες σκέψεις τους. Για τη χαρά του να συμμετέχει στα προγράμματα του One Team, μέχρι τους λόγους της ταύτισης του κόσμου με την παρέα των Πειραιωτών και τα πράματα και θάματα που έχει κάνει η Ρεάλ τον τελευταίο μήνα. Φυσικά, μία αναφορά στο βραβείο του MVP δε θα γινόταν να λείπει.

«Μπήκα σε αυτό το πρόγραμμα ενασχόλησης με τα παιδιά (One Team) πριν από κάποια χρόνια μαζί με τον Κώστα. Πραγματικά το κάνουμε μια φορά το μήνα τόσο στην Ελλάδα αλλά σε περιπτώσεις σαν εδώ. Είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, μας βοηθάει, βοηθάει και τα παιδιά. Για εκείνα γίνεται όλο αυτό και όταν χαμογελούν και έχουν αυτή τη χαρά μέσω του παιχνιδιού, της εκμάθησης νέων πραγμάτων ακόμα και το να βρίσκονται μαζί μας και εμείς μαζί τους, μας γεμίζει. Χαιρόμαστε πολύ που υπάρχει αυτό το πρόγραμμα, το One Team», είπε αρχικά ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπιακού.

Δεν είναι όμως μόνο τα παιδιά, είναι και οι μεγάλοι. Όπου σταθούν και όπου βρεθούν οι «ερυθρόλευκοι» την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αποθεώνονται. Θέλουν όλοι να φτάσουν κοντά τους, να τους μιλήσουν, να βγάλουν μία φωτογραφία. Η φετινή ομάδα του Μπαρτζώκα, όποιο κι’ αν είναι το αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής (21/5) στη Zalgirio Arena κόντρα στη Ρεάλ, χρίζει κοινής αποδοχής, αγάπης και εκτίμησης. Παντού, σε όλη την Ευρώπη.

«Νομίζω πως ο κόσμος έχει ταυτιστεί με την παρέα που έχουμε δημιουργήσει γιατί τους θυμίζουμε τις δικές τους παρέες. Όλοι έχουν στο μυαλό τους ότι ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι business, είναι αποτελέσματα. Εν μέρει είναι, ναι αλλά έχουμε καταφέρει να κάνουμε μια παρέα που παλεύει ο ένας για τον άλλο και ανεξάρτητα το που θα φτάσει αυτή η πορεία, βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το στόχο μας».

Πέρασε από χίλια… κύματα. Βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» στα playoffs, έπρεπε να γυρίσει από το 2-0 της Παρτιζάν και να το πράξει με τραυματισμούς και απουσίες. Όπως έκανε και όλη τη σεζόν. Όμως και πάλι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι παρούσα στο… ραντεβού της και όσα έχει πετύχει, μόνο απαραίτητα δεν περνούν από το Σάσα Βεζένκοφ.

«Μπορεί κανείς να μην περίμενε τη Ρεάλ να είναι εδώ αλλά αν αναλογιστεί αυτά που έχει κάνει τον τελευταίο μήνα, είναι ασύλληπτα. Έχει γυρίσει από το 2-0, έκανε δύο μπρέικ στην πιο δύσκολη ίσως έδρα της EuroLeague, έχει επιστρέψει σε Game 5 από το -18, ημιτελικό απέναντι στην πιο φορμαρισμένη Μπαρτσελόνα των τελευταίων χρόνων, από το -10. Είναι εδώ, είναι έτοιμη, έχει εμπειρία, έχει ποιότητα και για να κερδίσουμε πρέπει να κάνουμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι».

Τέλος δεν γινόταν να μην ερωτηθεί για την ατομική διάκριση και το βραβείο του MVP. Ειδικά όταν αυτό ήρθε χωρίς να παίρνει κατά κόρον προσπάθειες τραβηγμένες από τα… μαλλιά, με τον Ολυμπιακό να στηρίζεται στο ομαδικό του παιχνίδι και την «πάταξη» του υπέρμετρου εγωϊσμού

«Έχουμε χτίσει μια χημεία που ο καθένας ξέρει το ρόλο του, ξέρει τι κάνει καλά. Όλοι βοηθάμε τους άλλους και χωρίς τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου, δεν θα βρισκόμουν εδώ. Με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, με έχουν αγκαλιάσει. Μου έχουν δείξει εμπιστοσύνη στα πράγματα που μπορώ να κάνω και νομίζω ότι αυτό είναι και το μυστικό. Ο καθένας εμπιστεύεται τον άλλο χωρίς να ρωτάει. Εντάξει, σίγουρα για να το καταλάβει και ο κόσμος, έχουμε και εμείς τις δύσκολές μας στιγμές, είμαστε μια οικογένεια, δεν είναι όλα ρόδινα αλλά κατά γενική γραμμή όλα κυλούν σούπερ» είπε ο Σάσα Βεζένκοφ, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0