EUROLEAGUE FINAL-4 2023

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για τον τελικό του Final-4 αποκλειστικά στο BN Sports! (video)

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για τον τελικό του Final-4 αποκλειστικά στο BN Sports! (video)

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και τον Γιάννη Ψαράκη για τον τελικό της EuroLeague και την προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» να φτάσουν στο 4ο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αποστολή στο Κάουνας με την υποστήριξη της bwin, Γιάννης Ψαράκης

Μόλις ένα παιχνίδι μακριά από το 4ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες στους τελικούς, έπειτα από τις δύο προσπάθειές τους το 2015 και το 2017, όπου κόντρα στους -ουσιαστικά- γηπεδούχους (Ρεάλ Μαδρίτης, Φενέρμπαχτσε) δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν το τρόπαιο σε Μαδρίτη και Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο άνθρωπος που τους οδήγησε μέχρι εκεί τις συγκεκριμένες σεζόν, πλέον αποτελεί τον αντιπρόεδρο του συνδέσμου προπονητών της EuroLeague. Ο Έλληνας τεχνικός, στο πλαίσιο της συνέντευξη Τύπου για τις δράσεις του συνδέσμου, μίλησε στην κάμερα του BN Sports και τον Γιάννη Ψαράκη για τον επικείμενο τελικό των Πειραιωτών κόντρα στη «βασίλισσα».

Αρχικά, σχετικά με το τι θα πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Ολυμπιακός ανέφερε ότι «όλα μετράνε. Είναι ένας συνδυασμός πνευματικής και αγωνιστικής ετοιμότητας. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι πρωταγωνιστής, έχει το στυλ του, αγωνίζεται με τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού και το ζητούμενο για εμένα είναι να επιβάλλει το δικό του ρυθμό μέσα στο παιχνίδι.

Το ζήτημα της πνευματικής ετοιμότητας είναι πολύ σημαντικό. Έχει παίκτες με εμπειρία, που γνωρίζουν πώς πρέπει να προετοιμαστούν για ένα τέτοιο ματς και το μόνο που απομένει είναι να συγκεντρωθεί όλη η ομάδα και να μπει μέσα στο γήπεδο, για να κάνει όσα χρειάζονται».

Στην κουβέντα δεν μπορούσε να μην γίνει λόγος φυσικά και για την Ρεάλ Μαδρίτης. «Η Ρεάλ έχει την εμπειρία και δεν νομίζω ότι μπορείς να εστιάσεις μόνο σε έναν παίκτη. Πολλοί είναι εκείνοι που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Υπάρχει ο Ταβάρες που μπορεί να σε “σκοτώσει” από μέσα, οι τρεις έμπειροι περιφερειακοί (σ.σ. Γιουλ, Ροντρίγκεθ, Ρούντι) που είδαμε ότι βγήκαν μπροστά και έδειξαν ότι η κλάση τους κάνει τη διαφορά ώστε να πάρουν ένα παιχνίδι. Φυσικά, έχει και το νέο αίμα, τον Μούσα και τον Χεζόνια, οι οποίοι δύνανται να σουτάρουν και να σκοράρουν πολύ εύκολα», είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ενώ για το πού πρέπει να εστιάσουν οι Πειραιώτες τόνισε: «Θα πρέπει να είναι προσηλωμένος στην άμυνά του. Να μπορέσει να αποδιοργανώσει το επιθετικό παιχνίδι της Ρεάλ. Ασφαλώς φυσικά, να βρει τον τρόπο επιθετικά να σκοράρει και μέσα στη ρακέτα με αντίπαλο τον Ταβάρες, αλλά και από την περιφέρεια.»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0