EUROLEAGUE FINAL-4 2023

To BN Sports στη συνέντευξη Τύπου Ολυμπιακού και Ρεάλ Μαδρίτης για τον τελικό της EuroLeague

To BN Sports στη συνέντευξη Τύπου Ολυμπιακού και Ρεάλ Μαδρίτης για τον τελικό της EuroLeague

Το BN Sports έδωσε το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου εν όψει του τελικού της EuroLeague ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μίλησαν οι δύο προπονητής, Γιώργος Μπαρτζώκας και Τσους Ματέο, καθώς και οι Κώστας Σλούκας και Έντι Ταβάρες.

Αποστολή στο Κάουνας, με την υποστήριξη της bwin: Γιάννης ΨαράκηςΜάνος Φυρογένης

Μετράμε αντίστροφα πλέον για τον μεγάλο τελικό της EuroLeague, όπου ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το τέταρτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το BN Sports βρέθηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, όπως το λόγο είχαν οι δύο προπονητές, Γιώργος Μπαρτζώκας και Τσους Ματέο, καθώς και οι Κώστας Σλούκας και Έντι Ταβάρες.

Αρχικά ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε: «Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε στον τελικό αυτής της διοργάνωσης. Ξέρουμε πόσο δύσκολο ήταν να φτάσουμε έως εδώ. Κάθε χρόνο η EuroLeague γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Πραγματικά πιστεύω πως δεν υπάρχει αποτυχία, για τις ομάδες που έφτασαν έως το Final-4. Χρειάζεται ένα ακόμα βήμα, όμως. Θεωρώ πως αυτό θα γίνει παλεύοντας για κάθε κατοχή, παίζοντας για την ομάδα και δίνοντας ό,τι καλύτερο έχει ο καθένας για τους οπαδούς. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας σπουδαίος αντίπαλος. Αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ενώ αναφορικά με τον ημιτελικό κόντρα στη Μονακό είπε: «Άκουσα κάποιον χθες από πίσω μου στην κερκίδα, στο πρώτο ημίχρονο, να μου λέει να ξυπνήσω. Ευτυχώς ξύπνησα και νικήσαμε!

Θέλω να πω πως αυτό είναι το μπάσκετ. Οι εναλλαγές σκορ και συναισθημάτων είναι δύσκολα διαχειρίσιμες από τον κόσμο. Φανταστείτε από τους παίκτες μας. Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι αύριο και να τα καταφέρουμε».

Εν συνεχεία μίλησε για τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον τελικό του 2013: «Μιλάμε για δύο διαφορετικές ομάδες σε σύγκριση με το 2013. Σέβομαι απόλυτα τον Τσους Ματέο και την Ρεάλ Μαδρίτης. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου».

Αναφορικά με τη σύγκριση με την ποδοσφαιρική Ολλανδία του ‘70 και το λεγόμενο Total Basketball: «Είναι τιμητικό, αλλά υπάρχει δόση υπερβολής. Προέρχεται κυρίως από τη χώρα μας που όταν όλα πάνε καλά, όλα τονίζονται σε υπερθετικό βαθμό, ενώ όταν δεν πάνε όλα είναι αρνητικά. Πιστεύω  ότι το ποδόσφαιρο με το μπάσκετ δεν έχει καμία σχέση. Στο μπάσκετ η ταχύτητα στη σκέψη και στην εκτέλεση απαιτεί γρήγορες αντιδράσεις.

Εμείς ήμασταν τυχεροί, είμαι 3,5 χρόνια και είχαμε την ευκαιρία να προσθέσουμε κομμάτια που να είχαμε ανάγκη για να φτάσουμε ως εδώ. Και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και άλλες ομάδες σπουδαίες που όμως δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν τίποτα.  Έχουμε έναν συνδυασμό παικτών που γνωρίζουν τον σύλλογο και την κουλτούρα των οπαδών

Επίσης έγινε λόγος από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και για το ζήτημα των γηγενών παικτών: «Έχω δουλέψει στη Ρωσία και στην Ισπανία και το πρόβλημα είναι ότι τα παιδιά πλέον ενδιαφέρονται περισσότερο να είναι μπροστά σε λάπτοπ, παρά να παίζουν μπάσκετ. Αυτό είναι πρόβλημα, διότι κάπως έτσι λιγοστεύουν οι γηγενείς παίκτες

Ενώ πρόσθεσε ακόμα: «Έχω σπουδαίες αναμνήσεις από το Final-4 του 2013. Παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ και στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ και στον τελικό με τη Ρεάλ. Όμως αν μένεις στο παρελθόν δεν θα καταφέρεις να προχωρήσεις. Όπως η ζωή έτσι και το μπάσκετ συνεχίζεται, θέλω να ζω τη στιγμή. Είμαι περήφανος που είμαστε εδώ, αλλά πιο πολύ επειδή φέραμε εδώ τόσο κόσμο, όπως και πέρυσι στο Βελιγράδι. Είμαι περήφανος για το μαχητικό πνεύμα της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός έχει ένα διοικητικό μοντέλο που είναι απόλυτα επιτυχημένο. Η ομάδα δεν ξοδεύει τεράστια μπάτζετ. Όλοι όσοι είναι εδώ ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους

Από την πλευρά του ο Κώστας Σλούκας είπε: «Τι δώρο να περιμένω την Κυριακή, γλυκά; (σ.σ. είναι η ονομαστική του εορτή). Να πάρουμε το τρόπαιο αυτό θα είναι το καλύτερο δώρο.

Ναι αγχώνεται ένας παίκτης πριν από έναν τελικό και ας έχει ξαναβρεθεί. Αγχώνεται σαν να είναι το πρώτο, Κάνεις αυτά που κάνεις όλη τη χρονιά. Κάνεις τα βασικά πράγματα, όχι κάτι ιδιαίτερο. Εστιάζεις περισσότερο στο πνευματικό κομμάτι.

Δεν κοιτάω τις συγκρίσεις με άλλους σπουδαίους παίκτες. Αυτά είναι για τους δημοσιογράφους. Εγώ και στη συζήτηση που είχα με τους πρόεδρους όταν ήρθα, το ζήτημα ήταν να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στις ευρωπαϊκές διακρίσεις

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Τσους Ματέο τόνισε: «Θέλω να συγχαρώ τον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα να βρίσκομαι στον τελικό στην πρώτη σεζόν μου ως head coach και να παίζω απέναντι σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που είναι μια μηχανή, μία πολύ σταθερή ομάδα με παίκτες που γνωρίζονται χρόνια.

Είναι ευχαρίστηση και τιμή να είμαι αντίπαλος με τον κόουτς Μπαρτζώκα, ο οποίος πιστεύω ότι αποτελεί σημείο αναφοράς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και είναι ένας τζέντλεμαν των πάγκων. Ήταν δύσκολος ο δρόμος. Έπρεπε να παλέψουμε πολύ. Είχαμε τραυματισμούς, κάποιες κακές στιγμές. Ήταν η πιο δύσκολη κανονική περίοδος στην ιστορία της EuroLeague. Στα playoffs ονειρευόμασταν ότι θα επιστρέψουμε όταν βρεθήκαμε στο 0-2. Συνεχίσαμε να ονειρευόμαστε στον ημιτελικό και τώρα πρέπει να ονειρευτούμε για μία ακόμη φορά, στον τελικό. Έχουμε ακόμα 40' και θα βάλουμε τα δυνατά μας. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Πάλεψαν πολύ σκληρά τον τελευταίο μήνα και δεν θα σταματήσουν τώρα, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε το τρόπαιο.

Φυσικά οι παλιοί παίκτες είναι σημαντικοί, αλλά πρέπει να παίξουμε ως ομάδα. Έχουμε πρωτάρηδες, αλλά και έμπειρους. Πρέπει να παίξουμε ως σύνολο, να μην παραδοθούμε. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Δεν μετράνε οι τραυματισμοί, δεν μετράει το παρελθόν. Έχουμε μπροστά μας 40'.

Ο Πάμπλο (σ.σ. Λάσο) έδειξε το δρόμο. Τα τελευταία 8 χρόνια δούλευα μαζί του. Πριν από πολύ καιρό το κλαμπ ξεκίνησε να πηγαίνει σε τελικούς χάρη σε αυτόν. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που δούλεψα στο πλευρό του. Του εύχομαι τα καλύτερα, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι για να γίνουμε πρωταθλητές και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς.»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0