EUROLEAGUE FINAL-4 2023

Στο Κάουνας ήρθαμε να σας… ψηφίσουμε! (video)

Στο Κάουνας ήρθαμε να σας… ψηφίσουμε! (video)
Όλο το «τελετουργικό» της ψήφου στις Βουλευτικές Εκλογές της Ελλάδας, μέσω... Κάουνας!
Αποστολή στο Κάουνας, με την υποστήριξη της bwin: Γιάννης Ψαράκης, Μάνος Φυρογένης

Μία μέρα νωρίτερα από την Ελλάδα ξεκίνησαν οι Βουλευτικές Εκλογές εδώ στο Κάουνας όπου «στήθηκε» ένα «μίνι» εκλογικό κέντρο για τους 52 ψηφοφόρους από την Ελλάδα που είχαν φροντίσει έγκαιρα να μεταφέρουν έστω προσωρινά τα εκλογικά τους δικαιώματα στη Λιθουανία ως «απόδημοι» Έλληνες.

Από τις 07.00 το πρωί έως τις 19.00 το βράδυ όπως αναφέρει και ο νόμος άλλωστε ξεκίνησε η διαδικασία στο εκλογικό κέντρο που είχε δημιουργηθεί ειδικά για την περίσταση σε μία αίθουσα του ξενοδοχείου Victoria στο κέντρο του Κάουνας.

Η ευγενικότατη και εξυπηρετική δικαστική αντιπρόσωπος είχε έρθει στο Κάουνας από την Τετάρτη για να οργανώσει τη διαδικασία και μας ενημέρωσε ότι τελικά οι ψηφοφόροι της πόλης θα είναι μόλις 52 ενώ 120 θα ψηφίσουν επίσης σήμερα στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους.

Μέχρι τις 10.30 το πρωί από τους 52… εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους Κάουνας είχαμε ψηφίσει μόλις 4. Να σημειωθεί ότι το ψηφοδέλτιο που δίνεται στους ψηφοφόρους είναι μόνο αυτό του Επικρατείας, άρα δεν χρειάζεται σταυρός προτίμησης.

Καλό… βόλι σε Κάουνας και Ελλάδα!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0