EUROLEAGUE FINAL-4 2023

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 66-78: «Βασιλικό» χαστούκι και τελικό με Ολυμπιακό για 4η φορά!

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 66-78: «Βασιλικό» χαστούκι και τελικό με Ολυμπιακό για 4η φορά!
Τα... γερόντια (και ο «πύργος» Ταβάρες) τραγουδούν ακόμα. Και στο clasico έγινε της... τρίτης περιόδου με τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι η μεγάλη αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό της Κυριακής (21/5).
Αποστολή στο Κάουνας, με την υποστήριξη της bwin: Γιάννης Ψαράκης, Μάνος Φυρογένης

Βρέθηκε να κυνηγά με οκτώ στις αρχές τις τρίτης περιόδου και να δυσκολεύεται να βρει στόχο από μακριά; Και τι μ' άυτό; Οι βετεράνοι της «βασίλισσας» και ο απροσπέλαστος γίγαντας, Έντι Ταβάρες έφεραν τον ημιτελικό... τούμπα και τους «μερένγκες» τελευταίο εμπόδιο του Ολυμπιακού για το 4ο του ευρωπαϊκό. Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά το 1995 στη Σαραγόσα, το 2013 στο Λονδίνο και το 2015 στη Μαδρίτη. Οι Ισπανοί έχουν 2-1 στα μεταξύ τους.

Τα πρώτα λεπτά του clasico ανήκαν ξεκάθαρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία «χτύπισε» από τη ρακέτα, τροφοδοτώντας τον… πύργο της, Έντι Ταβάρες και κατάφερε να προηγείται μετά από τέσσερα λεπτά με 10-3. Παρόλα αυτά υπολόγιζε χωρίς το μακρινό σουτ της Μπαρτσελόνα το οποίο της έδωσε όλους τους πόντους της στην πρώτη περίοδο. Τρεις φορές ο Άλεξ Αμπρίνες, δύο ο Νίκολα Κάλινιτς και μία ο Τόμας Σατοράνκσι, εκτέλεσαν τους «μερένγκες» από την περιφέρεια για το 18-18 της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο οι «μπλαουγκράνα» έκαναν ένα 5-0 (27-22) και πορεύτηκαν με το προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα. Ο Κάιλ Κούριτς έδωσε επιθετικά βοήθειες, οι Μαδριλένοι τα… έσπαγαν από μακριά (2/13 μέχρι εκείνη τη στιγμή) και έτσι ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Βέσελι έβαλε μπροστά την αρμάδα του Σάρας με 40-31. Παρά ταύτα ένα… σκοτωμένο τρίποντο στο τέλος του χρόνου και ένα δίποντο του Ράντολφ (είχε προηγηθεί και ένα καλάθι του Σατοράνσκι) διαμόρφωσαν το 42-36 του πρώτου 20λεπτου, δίνοντας μία άνεση στους Καταλανούς.

Η τρίτη περίοδος είχε τελείως διαφορετική τροπή. Αφού πρώτα ο Λαπριβίτολα έφτασε τη διαφορά στο +8 (47-39), τη… μπαγκέτα πήραν οι Ταβάρες και Χεζόνια. Οι δυο τους πρωτοστάτησαν τις αντεπίθεσης της Ρεάλ και με τη συνεισφορά του Μούσα, έτρεξαν ένα υπέρ τους 15-0 για να αντιστρέψουν πλήρως την κατάσταση. Η επιστροφή των Μαδριλένων ήταν… θεαματική, δίνοντας συνέχεια στην εντυπωσιακή αντίδραση του Ολυμπιακού και πάλι στην 3η περίοδο. Η ποιότητα παρόλα αυτά της ομάδας του Σάρας φάνηκε ή καλύτερα του Νίκολα Λαπροβίτολα.

Ο Αργεντινός «πυροβόλησε» έξω από τα 6,75μ. και ισοφάρισε σε 58 όλα. Για πόσο όμως απέναντι σε αυτούς τους… βετεράνους που παιρνούν τη δεύτερη νιότη τους; Ο Ρούντι Φερνάντεζ πάλευε για κάθε μπάλα, κάθε ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση, ο Σέρχι έπαιρνε τον εκτελεστικό τομέα στις… πλάτες του και έτσι οι αθλητές του Τσους Ματέο προηγήθηκαν με επτά (67-60).

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να επιστρέψει αλλά δίχως αποτέλεσμα. Η Ρεάλ ήταν εύστοχη από τη γραμμή των βολών, διατήρησε την απόσταση ασφαλείας που είχε και το τρίποντο του Χεζόνια στα 35'' (66-76) πήγε τη διαφορά στους δέκα, δίνοντας στην ομάδα του Γιασικεβίτσιους τη χαριστική βολή.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 42-36, 55-58, 66-78

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0